Loading content ...

Jaqueline Boerenfijn

Jacqueline Boerefijn

Positief-psycholoog in het onderwijs

De Nederlandse jeugd is de gelukkigste ter wereld, maar  bij veel leerlingen in het voortgezet onderwijs begint dit geluk vanaf de tweede klas te dalen. Spreker Jacqueline Boerefijn kwam tot de conclusie dat dit weleens met de lessen te maken zou kunnen hebben. Op basis van de positieve psychologie zijn ‘Lessen in geluk’ ontwikkeld. Jacqueline legt de nadruk graag minder op prestatie en cijfers, maar ze stelt het welbevinden van leerlingen voorop.

 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Jacqueline Boerefijn won in 2007 een prijs voor haar idee ‘Lessen in geluk’. Jacqueline zag dat veel van haar leerlingen niet lekker in hun vel zaten. Ze besloot zich te verdiepen in de nieuwe wetenschappelijke stroming ‘positieve psychologie’. Deze stroming onderzoekt wat bijdraagt aan een gelukkig leven. De stroming biedt toepassingen die tieners kunnen helpen zich op een prettige manier te ontwikkelen.

Volgens Jacqueline is het belangrijk om hoop mee te geven, dat studenten zich realiseren dat ze iets kunnen betekenen, iets bij kunnen dragen aan een groter geheel. Deze realisatie heeft belangrijke waarde voor een gelukkig leven. Binnen het onderwijs wordt hier weinig bij stil gestaan, het onderwijs richt zich veel meer op het behalen van een diploma en kijkt minder naar het groter geheel. Leerlingen voelen dit, veel leerlingen denken dat docenten alleen interesse hebben in een goed rapport. Een docent die aandacht besteedt aan persoonlijk welbevinden? Dat verwacht een leerling niet!

Lessen in Geluk, inmiddels een stichting, zet zich in om het welbevinden van leerlingen te stimuleren. Spreker Jacqueline Boerefijn geeft vanuit de positieve psychologie inzichten die ouders en docenten  kunnen gebruiken om tieners te helpen puberen. Het welbevinden van docenten en ouders zelf is daarbij trouwens ook belangrijk, en ook daar heeft Jacqueline interessante inzichten voor.

Na het ontwikkelen van ‘Lessen in geluk’ schreef spreker Jacqueline Boerefijn mee aan ‘Sturen op geluk’, ‘Opvoeden tot geluk’, ‘Handboek positieve psychologie’ en ‘Gelukkig voor de klas’.  Ze is redactielid bij het Tijdschrift Positieve Psychologie, en is Nederlands vertegenwoordiger bij het International Positive Education Network.

 

  Lezingen van spreker Jacqueline Boerefijn

  • Positieve psychologie
  • Welbevinden van kinderen en tieners
  • Welbevinden van ouders
  • Welbevinden van docenten
  • Geluk
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Jacqueline Boerefijn geeft lezingen over de volgende onderwerpen: