Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De kracht van het onbewuste voor organisatiegeluk en gedragsverandering

Spreker Ap Dijksterhuis - foto door WIJ Molenlanden

Ap Dijksterhuis

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit, bestsellerauteur en bekroond expert in onbewuste psychologie, gedragsverandering, en geluk.

Tarieven en beschikbaarheid
Ap Dijksterhuis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Ap

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wist u dat onbewuste processen een grote rol spelen in het gedrag en welzijn van uw organisatie? Spreker Ap Dijksterhuis, hoogleraar aan de Radboud Universiteit en bekroond psycholoog, biedt inzichten die uw organisatie helpen floreren. Met meer dan honderd wetenschappelijke publicaties en decennia aan ervaring, onthult hij de geheimen van het onbewuste en de weg naar geluk.

Een lezing van Ap Dijksterhuis biedt:

  • Wetenschappelijke inzichten van complexe psychologische processen vertaald naar praktische toepassingen voor binnen je organisatie
  • Strategieën en bewezen methoden om gedrag binnen uw organisatie te beïnvloeden en positieve verandering te stimuleren
  • Inspirerende voorbeelden en humorvolle anekdotes om complexe psychologie herkenbaar te maken

Een leven gewijd aan wetenschap, psychologie en het streven naar geluk

Spreker Ap Dijksterhuis is een vooraanstaand psycholoog en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gespecialiseerd in de psychologie van het onbewuste. Met meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en diverse prestigieuze prijzen, waaronder de Early Career Award van de American Psychological Association en de Career Trajectory Award van de Society for Experimental Social Psychology, heeft hij zijn stempel gedrukt op het vakgebied.

In 2007 richtte hij samen met Rick van Baaren het adviesbureau D&B op, dat psychologische kennis inzet om maatschappelijke en organisatorische uitdagingen aan te pakken. Met klanten variërend van grote bedrijven tot overheidsorganisaties, biedt D&B op wetenschap gebaseerde oplossingen voor gedragsverandering.

Hij is ook een succesvol auteur. Zijn boek “Het slimme onbewuste” verkocht meer dan 100.000 exemplaren, en in “Op naar geluk” combineert hij psychologie met filosofie om een diepgaand begrip van geluk te bieden. De thema’s van zijn lezingen variëren van de invloed van het onbewuste op ons gedrag tot het belang van geluk in organisaties, politiek beleid en onderwijs. Hij weet als geen ander wetenschappelijke inzichten om te zetten in inspirerende en praktische adviezen voor het bedrijfsleven.

Boek nu een lezing van de inspirerende spreker Ap Dijksterhuis en transformeer uw organisatie met zijn unieke inzichten in onbewuste psychologie en geluk.

Bekijk de lezingen van Ap Dijksterhuis
Lezing van spreker Ap Dijksterhuis

Het slimme onbewuste

Ontdek hoe onbewuste processen uw beslissingen en gedrag beïnvloeden. Spreker Ap Dijksterhuis deelt inzichten uit zijn bekroonde onderzoek, aangevuld met praktische voorbeelden, die laten zien hoe u deze kennis kunt toepassen om betere zakelijke beslissingen te nemen en productiviteit te verhogen.

Lezing van spreker Ap Dijksterhuis

Geluk in organisaties

Wat maakt werknemers echt gelukkig en hoe kunt u dat bevorderen binnen uw organisatie? Spreker Ap Dijksterhuis combineert moderne psychologie en neurowetenschap met concrete strategieën om een gelukkiger, meer betrokken en productiever werkklimaat te creëren.

Lezing van spreker Ap Dijksterhuis

Geluk in politiek beleid

Spreker Ap Dijksterhuis legt uit hoe wetenschappelijke inzichten in geluk en welzijn kunnen worden toegepast om effectiever beleid te maken. Leer hoe beleidsmakers geluk kunnen integreren in hun strategieën om het welzijn van burgers te verbeteren en sociale problemen aan te pakken.

Lezing van spreker Ap Dijksterhuis

Geluk in het onderwijs

Hoe kunnen scholen en onderwijsinstellingen bijdragen aan het geluk en welzijn van studenten en docenten? Ap Dijksterhuis biedt praktische adviezen en wetenschappelijke inzichten om een positieve leeromgeving te creëren die zowel academische prestaties als persoonlijk welzijn bevordert. Optimaliseer het leerproces van uw studenten door geluk te integreren in het onderwijs en leer ze motiveren en inspireren om hun potentieel te bereiken.

Lezing van spreker Ap Dijksterhuis

Beïnvloeding en gedragsverandering

Verander het gedrag van mensen binnen uw organisatie of doelgroep door de nieuwste technieken in psychologische beïnvloeding te gebruiken. Ap Dijksterhuis onthult bewezen strategieën om positieve gedragsverandering te stimuleren en duurzame resultaten kunt behalen, gebaseerd op jaren van onderzoek en praktijkervaring.

Video van spreker Ap Dijksterhuis

Promo Ap Dijksterhuis

Bekijk de lezingen van Ap Dijksterhuis

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Ap Dijksterhuis na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Inspiratie

Inspiratie drijft ons voort, het is de basis van elke prestatie. Maar dat het ons zomaar komt aanwaaien is een mythe. Je dwingt het af, het is de beloning voor eerder geleverde arbeid. Het samenspel tussen transpiratie en inspiratie brengt je waar je heen wilt. Spreker Ap Dijksterhuis legt in deze lofzang op misschien wel de mooiste verworvenheid van het brein uit wat inspiratie is, waarom we het hebben, hoe het werkt en hoe we het krijgen. Met recente ontwikkelingen uit de neurowetenschap en psychologie beziet hij inspiratie in samenhang met creativiteit, motivatie, nieuwsgierigheid en de functie van onze hersenen in het algemeen.

Bestel dit boek

Het slimme onbewuste

Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van beslissingen? Waarom vinden we een liedje dat al weken op nummer 1 staat in de hitlijsten leuker dan een liedje dat we voor het eerst horen? En hadden Mozart en Einstein een beter functionerend bewustzijn dan wij, of was het hun onbewuste dat hen tot genieën maakte? Het slimme onbewuste laat zien dat deze zienswijze onzinnig is en dat juist het onbewuste allesbepalend is. Ons onbewuste stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn) ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Spreker Ap Dijksterhuis weet op verbluffend heldere wijze duidelijk te maken hoe menselijk gedrag werkt.

Bestel dit boek

Op naar geluk

Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt spreker Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie. De lezer wordt meegenomen langs het boeddhistische ideaal van mindfulness en het heilzame effect van reizen, langs de vraag of we een vrije wil hebben, langs de overeenkomst tussen het geloof in een God en het bezoek aan een popfestival, langs de wijsheid van John Lennons moeder en de valkuilen van de consumptiemaatschappij, langs Socrates’ ideeën over de zorg voor de ziel, langs de beste manier om de juiste doelen te stellen, en de typisch eenentwintigste-eeuwse vraag hoe vaak je, voor je eigen gemoedsrust, nu eigenlijk je e-mail moet lezen.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Ap Dijksterhuis

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Ap Dijksterhuis geeft lezingen over de volgende onderwerpen