Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Gelukkig zijn kun je leren en stress kun je vermijden

Josje Smeets

Gelukspsycholoog, auteur en jarenlang verbonden als docent aan Maastricht University. Ze deelt haar passie over positieve psychologie en neuropsychologie op inspirerende en laagdrempelige wijze.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Ons hele team was unaniem; wát een toffe lezing was dat! Josje weet wetenschap leuk te maken, zodat iedereen aangehaakt blijft. Ze brengt haar theorie naadloos over naar praktische oefeningen waarin we elkaar nog beter leerden kennen en geeft tal van tips en tools die je gelijk toe kunt passen. Het uur vloog voorbij!

Mirjam Renting, Marketing & Communicatie Erasmus Universiteit Rotterdam Bekijk alle referenties

Een lezing van Josje Smeets biedt:

 • Een interactieve bijeenkomst waarbij het publiek door middel van sociale experimenten een ware geluksbeleving ervaart.
 • Praktische inzichten en wetenschappelijke strategieën voor het vergroten van werkgeluk, cruciaal voor organisaties met hoge werkdruk.
 • Essentiële leiderschapsinzichten voor het ontwikkelen van duurzaam leiderschap en het bevorderen van werkgeluk binnen organisaties.
Josje Smeets

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Josje

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Hoe kunnen organisaties effectief omgaan met problemen zoals hoge werkdruk, personeelsverloop en vitaliteitskwesties, om het (werk)geluk te verhogen? Spreker Josje Smeets brengt wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van werkgeluk, leiderschap, feedbacktraining en verandervraagstukken om waardevolle inzichten en oplossingen te bieden.

Een lezing van Josje Smeets biedt:

 • Een interactieve bijeenkomst waarbij het publiek door middel van sociale experimenten een ware geluksbeleving ervaart.
 • Praktische inzichten en wetenschappelijke strategieën voor het vergroten van werkgeluk, cruciaal voor organisaties met hoge werkdruk.
 • Essentiële leiderschapsinzichten voor het ontwikkelen van duurzaam leiderschap en het bevorderen van werkgeluk binnen organisaties.

Organisaties transformeren met een focus op geluk

Spreker Josje Smeets heeft als gelukspsycholoog ruim 20 jaar ervaring in het veld. Zij werkte jarenlang in de GZ, waaronder het Pieter Baan Centrum en is tevens 8 jaar lang verbonden geweest als docent psychologie aan Maastricht University. In 2005 richtte zij haar eigen psychologisch adviesbureau HelloBetty op, maar sinds 2018 richt zij zich enkel nog op (werk)geluk en de positieve psychologie, waarbij preventie hoog in het vaandel gedragen wordt. Want, aldus Josje, als je snapt hoe geluk werkt in het brein en op welke ‘knopjes’ er gedrukt kunnen worden om het geluksgevoel te vergroten, dan helpt dit enorm bij het voorkomen van depressie, burn-out en wat al niet meer. Josje werkt door heel Nederland binnen bedrijven om het geluksgehalte van de medewerkers hoog te houden door het trainen van managementteams, het geven van (werk)gelukslezingen en workshops en leiderschapscoaching.

Naast haar carrière als gelukspsycholoog en spreker is Josje Smeets ook actief op andere gebieden. Haar eerste boek “Happy in 100 dagen” verscheen eind 2020 en ze blogt regelmatig voor verschillende media zoals WendyOnline en Bedrock Magazine. Josje verschijnt regelmatig als expert in de landelijke pers, zoals RTL Nieuws, Hart van Nederland en de Nederlandse kranten. En eind 2022 is haar theatertour gestart met de voorstelling Geluk zonder Bullsh*t. Dit doet ze samen met presentator Bas Van Mulken (L1).

Een lezing van Josje Smeets is een onvergetelijke ervaring door haar verfrissende kijk op geluk én de energie waarmee ze dit brengt. Ze zijn ook uiterst interactief, want pas wanneer mensen weten hoe ze een geluksgevoel kunnen oproepen en dit daadwerkelijk ondergaan, zullen ze de kennis hieromtrent beter opnemen en er later ook vaker mee aan de slag gaan. Daarom wisselt Josje theorie over brein en psychologie telkens af met uitdagende sociale oefeningen en experimenten die erg gewaardeerd worden door het publiek. Gelukkig worden is immers hard werken.

Boek nu een lezing van Josje Smeets en leer op interactieve wijze hoe je (werk)geluk kan verbeteren om de productiviteit te verhogen en stress kan vermijden.

Bekijk de lezingen van Josje Smeets
Theatercollege van Josje Smeets en Bas van Mulken

Geluk zonder Bullsh*t

Zijn jullie geïnteresseerd in een verrassende en leerzame keynote over (werk)geluk, maar dan met meer show en een nog hogere amusementswaarde? Dan is mogelijk om de incompany variant van het theatercollege Geluk zonder Bullsh*t te boeken dat Josje Smeets samen met Bas van Mulken in tal van theaters ten tonele brengt. Bas van Mulken heeft 15 jaar ervaring als tv-presentator en weet met zijn vriendelijke aanpak en enthousiasme de juiste snaar te raken bij het publiek.

Het samenspel van Bas en Josje en de toevoeging van theaterelementen op een locatie naar keuze zorgen ervoor dat dit voor het publiek een ware beleving wordt. Het is mogelijk om het theatercollege toe te spitsen op specifieke thema’s die in jullie organisatie actueel zijn.

Een ongemakkelijk theatercollege waar je gelukkig(er) van wordt

‘Hoe gaat het?’
-‘Alles goed.’
*einde gesprek

Wil je gelukkig zijn? Dan zul je aan de bak moeten! Tijdens dit interactieve theatercollege geven gelukspsycholoog Josje Smeets en presentator Bas van Mulken praktische tips en tools voor een gelukkig(er) leven. Wetenschappelijk onderbouwd en met een gezonde dosis humor. Niet voor zwevers.

Review Paul Franssen, directeur-programmeur schouwburg Venray

“Nadat ik jaren gecoacht was door Josje was het nu mijn beurt. Ik mocht haar en Bas coachen bij de productie van een theatershow. Dat was niet nodig want Josje is een natuurtalent. Haar kracht is dat ze zichzelf blijft. Met hetzelfde gemak waarmee ze je één op één weet te vangen boeit ze ook een volle zaal. De combinatie met Bas van Mulken is verfrissend en heel natuurlijk. Een ontwapenende alsmede inspirerende theatertour zag het levenslicht in Venray op 15 juni 2022.”

Een aantal reacties van het publiek over de show

Ik had geen idee wat te verwachten, maar wat een verrassing! Ontwapend, grappig en down to earth theatercollege over geluk. Leerzaam, herkenbaar en vooral een heel vermakelijke voorstelling met praktische tips voor meer geluk. De voorstelling was vernieuwend, interactief, grappig en leerzaam. Het was gewoon een super avond. Verrijkend, actief, humorvol en ongelofelijk fijn. Leuke interactieve voorstelling. De dynamiek tussen Josje en Bas is super! De show was verrassend en leerzaam, een leuke avond gehad en ik ben heel wat vrienden rijker!

Lezing van spreker Josje Smeets

Geluk

Geluk is grotendeels maakbaar. Je moet alleen weten hoe. Ontdek in Josjes interactieve lezing alles over het functioneren van geluk in het brein en leer hoe je jouw mindset kunt transformeren naar een positieve instelling. Ontvang een overvloed aan tips en trucs om een levenslang gevoel van geluk te omarmen.

Lezing van spreker Josje Smeets

Werkgeluk

Een inspirerende lezing die niet alleen informeert, maar actief deelnemers betrekt bij het vergroten van hun werkgeluk. De focus ligt op het inzicht dat (werk)geluk deels maakbaar is en start bij de individuele medewerker. Rijk aan praktische tips, tools, oefeningen, en indien gewenst, afgestemd op actuele thema’s zoals hybride werken, aantrekken en behouden van nieuw talent, werken met millennials, en generatie Z.

Lezing van spreker Josje Smeets

AI en werkgeluk

AI is de belofte van het werk in de toekomst. Voorstanders zien alleen maar voordelen waarbij AI de missende menskrachten gaat vervangen, ons werk minder monotoom en saai maakt en onze werkdruk zal verlichten. Tegenstanders daarentegen vragen zich af of mensen straks nog nodig zijn op de werkvloer, onze banen in gevaar komen of er nog ruimte is voor empathie en de menselijke noot.

Er wordt op dit moment veel wetenschappelijk psychologisch onderzoek gedaan naar deze thema’s waarbij de eerste resultaten bekend zijn. Verkrijg in deze lezing het antwoord op de volgende vragen: Waar liggen de kansen? Wat zijn de zogeheten red flags? Hoe kunnen we onze werkplek en organisatie nu al voorbereiden op de razendsnelle technologische ontwikkelingen om werkgeluk en vitaliteit van onze mensen te blijven garanderen? Wat kunnen werknemers zelf doen en welke brain hacks kunnen zij toepassen om zich aan te passen aan de snel veranderende omgeving om zo positief te blijven?

Tijdens deze lezing deelt Josje veel kennis en praktische tips en tools uit de neuropsychologie en de positieve psychologie. Bovendien zal ze een aantal oefeningen aangaan met het publiek om hem instant een geluksbeleving te geven.

Lezing van spreker Josje Smeets

Persoonlijke visie

Het ontwikkelen van een stevige persoonlijke visie draagt bij aan meer (werk)geluk? Mensen met voldoende zelfkennis hebben immers meer het gevoel van grip en controle over hun leven, hun carrière, hun relaties en wat al niet meer. Een persoonlijke visie leunt op de volgende 3 pijlers: Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? Deze interactieve lezing leert je om met alle drie de pijlers aan de slag te
gaan en op die manier niet alleen zelf meer geluk te ervaren, maar dit ook over te brengen op anderen)

Video van spreker Josje Smeets

Promo Theatercollege Geluk zonder Bullsh*t

Bekijk de lezingen van Josje Smeets

Referenties

Ons hele team was unaniem; wát een toffe lezing was dat! Josje weet wetenschap leuk te maken, zodat iedereen aangehaakt blijft. Ze brengt haar theorie naadloos over naar praktische oefeningen waarin we elkaar nog beter leerden kennen en geeft tal van tips en tools die je gelijk toe kunt passen. Het uur vloog voorbij!

Mirjam Renting, Marketing & Communicatie Erasmus Universiteit Rotterdam

De reacties op de geluksessie van Josje tijdens ons LIOF festival waren erg positief. ‘Inspirerend. Spontaan. Energiek.’ En de kern over hoe je gelukkig wordt is enorm goed overgekomen. Voor ons een geslaagde bijdrage èn het was fijn samenwerken met Josje.

Hortense Janssen, marketing en communicatie manager LIOF

Josje is een enthousiaste en inspirerende gelukspsycholoog die het publiek tijdens haar interactieve en leerzame lezingen meeneemt in de wondere wereld van geluk, de positieve psychologie en het brein. Josje is een voorkomende persoonlijkheid die het talent bezit om binnen vijf minuten het publiek voor zich te winnen. Een absolute aanrader!

Paul Franssen, directeur Schouwburg Venray

Met ons team hebben we als teambuilding een zeer inspirerende sessie gehad van Josje. Ze heeft ons meegenomen in de werking van ons brein en hoe we ons eigen geluksgevoel kunnen beïnvloeden. Doordat Josje heel toegankelijk en open is, voelde iedereen zich veilig om mee te doen met de diverse interactieve, en soms confronterende, oefeningen. Kortom, een echte aanrader!

Jolanda Wouters-Heuveling, Facility support, Technische Universiteit Eindhoven

Ik heb Josje Smeets in 4 verschillende bijeenkomsten aan het werk gezien. Het is heel bijzonder hoe Josje in deze diverse settings de juiste snaar weet te raken. Op een enthousiaste en interactieve manier geeft ze de deelnemers interessante feedback waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Haar boek Happy in 100 dagen is een praktische handleiding tot een gelukkiger leven. Dat gun ik iedereen!

Jolanda Rikers, lid landelijke beroepsvereniging directeuren Kinderopvang en oud-directeur Kinderopvang Parkstad

Josje Smeets verrast je telkens weer met haar volstrekt originele en frisse kijk op de menselijke psyche. En ze legt het ook nog eens kraakhelder uit.

Ivar Hoekstra, Journalist Dagblad de Limburger, Mediahuis

Josje knows how to hit the right strings. But even better: she taught us how to hit our own happiness strings. A webinar that focuses on what we can do, instead of everything we cannot. Josje shares, in addition to her knowledge, a lot of positive energy. Very infectious, mission completed!

Maud van den Tillaart, People Experience Manager Bloomon

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Josje Smeets na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Happy in 100 dagen

In Happy in 100 dagen wijst gelukspsycholoog Josje Smeets je naar de bewezen shortcut naar meer geluk. Happy in 100 dagen leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Josje Smeets

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Josje Smeets
Josje Smeets

5 van de 5 sterren

Ons hele team was unaniem; wát een toffe lezing was dat! Josje weet wetenschap leuk te maken, zodat iedereen aangehaakt blijft. Ze brengt haar theorie naadloos over naar praktische oefeningen waarin we elkaar nog beter leerden kennen en geeft tal van tips en tools die je gelijk toe kunt passen. Het uur vloog voorbij!

Mirjam Renting, Marketing & Communicatie Erasmus Universiteit Rotterdam Bekijk alle referenties

Josje Smeets geeft lezingen over de volgende onderwerpen