Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Charles Goenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Optimisten hebben de hele wereld

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Charles Groenhuijsen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Charles

Lecture icon

Lezingen

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Nooit eerder in de geschiedenis hebben zo veel mensen in zo korte tijd op zo veel plekken en op zo veel delen van hun leven zo veel invloed gekregen. In zijn boek “Optimisten hebben de hele wereld” laat Charles Groenhuijsen zien dat het helemaal niet zo slecht gaat met de wereld als soms in de media wordt geschetst. In samenwerking met theaterbureau Senf geeft Charles Groenhuijsen theatercolleges over dit thema.  Er zijn genoeg aantoonbare verbeteringen in de wereld om voor optimisme en geluk te kiezen. Dit is dan ook het centrale thema van zijn theatershow en de lezingen van Charles Groenhuijsen.

Voor veel Nederlanders staat spreker Charles Groenhuijsen bekend als ‘Mister America’. Sinds 1986 heeft hij alle presidentiële verkiezingen verslagen. Ook schreef hij 5 boeken over de VS. Zijn nieuwste boek  genaamd  ‘Oh, oh Amerika’ publiceerde hij in 2015. Hierin inventariseert hij wat voor land Barack Obama straks achter laat. Na een aantal jaren Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht te hebben gestudeerd begon Charles Groenhuijsen zijn loopbaan bij de Volkskrant als verslaggever en binnenlandcorrespondent. Hij was jaren algemeen verslaggever bij het NOS journaal en was NOS- correspondent in de Verenigde Staten.

Op een podium voelt spreker Charles Groenhuijsen zich op zijn gemak, als dagvoorzitter of spreker en bestrijkt hij een breed scala aan onderwerpen. Charles Groenhuijsen spreekt graag over de langdurige, maar zo interessante verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten. Ook geeft hij graag lezingen over de wereldeconomie. Met de vraag die hij geregeld stelt: ‘Gaat het volgens jullie goed of slecht met de wereld?’  weet hij leuke discussies met het publiek aan te gaan. Zijn positieve kijk op de wereld is wat Charles siert. Hij ziet kansen en uitdagingen.

Charles Groenhuijsen geeft geregeld lezingen over technologie. Met enthousiastme spreekt hij over de spectaculaire ontwikkelingen rondom robots, 3D printing en Drones. Ook kan Charles Groenhuijsen zijn eigen Drone, Google Glass en door hemzelf 3D-geprinte voorwerpen mee nemen. Charles betrekt zijn publiek graag bij zijn lezing middels verschillende vormen van interactie.

Bekijk de lezingen van Charles Groenhuijsen

  Lezingen van spreker  Charles Groenhuijsen

  • Lezingen over Amerika
  • Lezingen over Verkiezingen & Politiek
  • Lezingen over Technologie & Robotisering
  • Lezingen over  Innovatie

   

Referenties

Was echt super!

Elisa Swanenberg

Vrijblijvend informatie over Charles Groenhuijsen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Charles Groenhuijsen geeft lezingen over de volgende onderwerpen