Loading content ...

Ruud Hendriks

Ruud Hendriks

Innovatie, media en ondernemerschap

Ruud  Hendriks word gezien als een van grondleggers van de commerciële radio en televisie. Als ondernemer en co-founder spreekt Ruud naast over media, voornamelijk over innovatie en ondernemen.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Ruud Hendriks is een van de grondleggers van commerciële radio en televisie in Nederland. Hij schreef de business plannen voor o.a Sky Radio, Radio 10, RTL4 en RTL5. Ruud was de eerste programmadirecteur van RTL Nederland en verliet de organisatie toen hij benoemd werd tot Managing Director van NBC Europe in Londen. Joop van den Ende en John de Mol vroegen Hendriks in 1994 toe te treden als lid van de Raad van Bestuur van Endemol. Daar was hij medeverantwoordelijk voor de groei van 3 naar 18 landen. In 1996 functioneerde hij kortstondig als CEO bij Sport 7 dat – na veel maatschappelijke onrust – al na 4 maanden uitzenden z’n activiteiten staakte. Hij is lid van de Raad van Advies van (reclamebureau) BSUR en TV producent Tuvalu. Spreker Ruud Hendriks is freelance presentator bij BNR radio en schrijft een column voor Emerce.

Ruud Hendriks is co-founder van Startupbootcamp, een accelerator die jaarlijks in 8 landen en 9 steden in totaal 140 startende ondernemingen intensief begeleidt. Hij is ook oprichter van Innoleaps, een zusterbedrijf van Startupbootcamp dat corporates helpt te innoveren en sneller te groeien. Samen met Patrick de Zeeuw schreef Ruud Hendriks het boek ‘I’m hungry’ met 100 ideeën om een succesvol bedrijf te lanceren.

Ruud spreekt over onderwerpen als innovatie, media, veranderingsprocessen en ondernemen.

  Lezingen van spreker Ruud Hendriks

  • Innovatie, nieuwe media
  • Veranderingsprocessen
  • De toekomst van de televisie
  • Creatief ondernemerschap
Gerelateerde sprekers

Ruud Hendriks geeft lezingen over de volgende onderwerpen: