Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Adjied Bakas

Adjiedj Bakas

Trendwatcher

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Adjiedj Bakas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Adjiedj

Lecture icon

Lezingen

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Meer dan 150.000 mensen per jaar bezoeken de inspirerende lezingen van Adjied Bakas. Trendwatcher Adjied Bakas een van de meest succesvolle en inspirerende Tendwatchers van het moment en geeft lezingen in binnen- en buitenland.

Tendwatcher Adjied Bakas wordt karaktistiek getypeerd als ‘inspirerend’ (BBC), ‘major trendwatcher’ (China Daily) en ‘optimistisch’ (CNN). Als een visionair met humor betrekt hij het publiek bij zijn lezing en is hij de verpersoonlijking van ‘infotainment’. De lezingen van Adjied Bakas verschillen over trends met betrekking tot economie, zorg, arbeidsmarkt, technologie, openbaar bestuur, food en zingeving. Hij is van nature een grote optimist maar heeft ook zeker oog van de keerzijde van vooruitgang. Eenzaamheid is volgens hem een van de grote trends in de komende jaren met onze hyperconnected samenleving maar hij stelt ook dat verstandige keuzes kunnen helpen bij het zelf maken van geluk. Adjiedj Bakas gaat graag met u in gesprek over een lezing die bij uw ideeën past en heeft ook vele mogelijke onderwerpen voor lezingen die als inspiratie voor u kunnen dienen. Hieronder ziet u verschillende lezingen die hij kan geven.

Na het beëindigen van zijn studie Nederlands met specialisatie Communicatiekunde in 1987 aan de Universiteit Utrecht, werkte Adjiedj Bakas als communicatieadviseur bij verschillende grote bedrijven zoals de NOS en KLM. Werkzaam in de jaren ‘80 heeft hij geleerd om de negatieve berichten met een positieve inslag te brengen. Hij was directeur van trendcommunicatiebureau Dexter BV en geeft tegenwoordig ook verscheidene gastcolleges op universiteiten en hogescholen over de hele wereld. Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA)heeft hem genoemd als de invloedrijkste trendwatcher onder marketeers en hij was in 2009 dan ook verkozen tot Trendwatcher van het Jaar. Zakenblad Management Team heeft hem als een van de 25 creatiefste Nederlanders benoemd.

Spreker Adjiedj Bakas heeft naast de grote hoeveelheid lezingen per jaar ook al verscheidene boeken uitgegeven. Zo heeft hij de bestsellers ‘The Future of Food’, ‘De Staat van Morgen’, ‘Plenty; Megatrends, Water, Energie, Grondstoffen en Duurzaamhei’d en het Noorse boek ‘Halveis til Fremtiden’ geschreven. Deze titels zijn verschenen in het Engels, Nederlands, Zweeds, Noors, Chinees en Portugees, en binnenkort komt zijn eerste Duitse boek ‘Deutschland Regnet Ab’ uit. In het NRC Handelsblad schreef Japke Bouwma: “Een boek van Adjiedj Bakas leest als een tijdschrijft. De vormgeving is top en verrijkt met geweldige fotografie”.

Lees hier het interview met Adjiedj Bakas.

Bekijk de lezingen van Adjiedj Bakas

  Lezingen van Trendwatcher Adjied Bakas

  • Plenty: Duurzaam Ondernemen

   Adjiedj Bakas stelt dat wij een evolutie van het kapitalisme mee maken met meer mensen maar met nog een groter wereldwijd BBP. Willen we dat de gehele mensheid in de 21ste eeuw een gouden eeuw mee maakt, dan moet er een betere beschikbaarheid van energie, water en grondstoffen worden geregeld. Superslimme manieren van watermanagement zijn al mogelijk, waardoor het overheersende pessimisme niet nodig is. Een energiemix zal ook nog uit de fossiele energievormen kunnen blijven bestaan, naast duurzame vormen. Bakas laat zien wat de innovaties zijn die nu al plaatsvinden en hoe deze in de toekomst nog veel meer zullen ontwikkelen.

  • Alles is Informatietechnologie

   Privacy is iets van het verleden. IT is een grote verandering in ons leven en dat zal zo door blijven gaan. Alle informatie op een computer of smartphone is al toegankelijk voor degene die het willen, goed- of kwaadwillend, en het gebruik van Big Data en datamining zal in de toekomst alleen maar toenemen. De komende jaren zullen veel meer IT-specialisten nodig zijn om ook hier mee om te gaan. Maar wat zijn de meningen over privacy, na onder andere de openbaringen van Edward Snowdon? Spreker Adjiedj Bakas praat u bij en laat zien hoe de IT-industrie er nu uitziet en wat de toekomst zal brengen.

  • De Toekomst van Gezondheid

   Alle innovaties en ontwikkelingen in de gezondheidszorg zullen niet opeens ophouden in de 21ste eeuw. Integendeel, we worden ouder dan ooit en in een betere conditie en de mogelijkheid is dat dit proces steeds verder gaat. Maar hoe willen we deze extra jaren in ons leven besteden? Samen met de mogelijkheden van informatietechnologie en inspirerende outsiders voor de zorg, kan de zorg goedkoper en ook zeker leuker en beter worden. Adjiedj Bakas laat zien wat deze inspiratie is en wat de mogelijkheden in de toekomst zullen zijn.

Referenties

Erg prettige en ongedwongen sfeer. Dhr. Bakas begrijpt direct welke kant de klant graag op wil en legt razendsnel verbindingen, die hij vervolgens pakkend en helder formuleert.

Bastiaan Sallevelt

Interessant / goed, prima verbinding gemaakt naar ons thema.

Marlon Westzaan

Goede lezing, sprak de aanwezigen aan.

Patty Van Asselt

Vrijblijvend informatie over Adjiedj Bakas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adjiedj Bakas geeft lezingen over de volgende onderwerpen