Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Vooruitkijken met een visionair in Trends voor een succesvolle toekomst

Adjied Bakas

Adjiedj Bakas

Trendwatcher, bestsellerauteur, spreker en communicatieadviseur. Zijn diepgaande inzichten over wereldwijde trends vereffenen het pad voor succes in een veranderende wereld.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Erg prettige en ongedwongen sfeer. Dhr. Bakas begrijpt direct welke kant de klant graag op wil en legt razendsnel verbindingen, die hij vervolgens pakkend en helder formuleert.

Basiaan Sallevelt Bekijk alle referenties

Een lezing van Adjiedj Bakas biedt:

 • Een keuze uit de vele kant-en-klare lezingen of een op maat gemaakte lezing over verscheidene thema’s
 • Diepgaande inzichten in de meest actuele trends en hun directe impact op uw branche, die u helpen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen, waardoor uw bedrijf veerkrachtiger wordt
 • Inspiratie voor het ontwikkelen van innovatieve groeistrategieën die uw organisatie naar nieuwe hoogten kunnen stuwen
Adjiedj Bakas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Adjiedj

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Heeft jouw organisatie moeite met het vertalen van actuele trends naar concrete strategieën en het voorbereiden voor de toekomst? Ontdek de kracht van Adjiedj Bakas, een gerenommeerde trendwatcher en inspirerende spreker, om deze uitdagingen aan te pakken. Zijn lezingen bieden niet alleen inspiratie maar ook praktische oplossingen om jouw organisatie te helpen gedijen te midden van de snel evoluerende zakelijke landschappen.

Een lezing van Adjiedj Bakas biedt:

 • Een keuze uit de vele kant-en-klare lezingen of een op maat gemaakte lezing over verscheidene thema’s
 • Diepgaande inzichten in de meest actuele trends en hun directe impact op uw branche, die u helpen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen, waardoor uw bedrijf veerkrachtiger wordt
 • Inspiratie voor het ontwikkelen van innovatieve groeistrategieën die uw organisatie naar nieuwe hoogten kunnen stuwen

Een inspirerende reis naar de toekomst met een visionaire trendsetter

Trendwatcher Adjiedj Bakas, een bejubelde expert, trekt jaarlijks meer dan 150.000 geïnteresseerden naar zijn inspirerende lezingen in binnen- en buitenland. Geprezen door de BBC als ‘inspirerend,’ door China Daily als ‘major trendwatcher,’ en door CNN als ‘optimistisch’, onderscheidt Bakas zich als een visionair met humor die het publiek bij de lezing betrekt. De belichaming van ‘infotainment.

Zijn dynamische lezingen beslaan diverse trends in economie, zorg, arbeidsmarkt, technologie, openbaar bestuur, voedsel en zingeving. Als natuurlijke optimist werpt hij licht op trends, waaronder eenzaamheid in onze hyperconnected samenleving, en benadrukt dat verstandige keuzes bijdragen aan zelfgemaakt geluk.

Adjiedj Bakas, met een achtergrond als communicatieadviseur bij gerenommeerde bedrijven als NOS en KLM en als directeur van Dexter BV, biedt meer dan lezingen alleen. Gekozen tot Trendwatcher van het Jaar in 2009 en benoemd als een van de 25 creatiefste Nederlanders door zakenblad Management Team, deelt hij zijn inzichten wereldwijd in gastcolleges op universiteiten. Het Nederlands Instituut voor Marketing erkent hem als de invloedrijkste trendwatcher onder marketeers.

Naast zijn vele lezingen per jaar is hij ook auteur van bestsellers die als een tijdschrift met geweldige fotografie lezen, zoals o.a. “Megatrends”, “The Future of Food” en “Plenty”. Hij heeft ook internationaal succes behaald met boeken in het Engels, Nederlands, Zweeds, Noors, Chinees, Portugees en Duits.

Boek nu een inspirerende lezing met Adjiedj Bakas en laat uw bedrijf profiteren van zijn diepgaande trendinzichten en visionaire expertise.

Bekijk de lezingen van Adjiedj Bakas
Lezing van Trendwatcher Adjiedj Bakas

Plenty: Duurzaam Ondernemen

Adjiedj Bakas stelt dat wij een evolutie van het kapitalisme mee maken met meer mensen, maar met nog een groter wereldwijd BBP. Willen we dat de gehele mensheid in de 21ste eeuw een gouden eeuw mee maakt, dan moet er een betere beschikbaarheid van energie, water en grondstoffen worden geregeld.

Superslimme manieren van watermanagement zijn al mogelijk, waardoor het overheersende pessimisme niet nodig is. Een energiemix zal ook nog uit de fossiele energievormen kunnen blijven bestaan, naast duurzame vormen. Adjiedj Bakas laat zien wat de innovaties zijn die nu al plaatsvinden en hoe deze in de toekomst nog veel meer zullen ontwikkelen.

Lezing van Trendwatcher Adjiedj Bakas

Alles is Informatietechnologie

Privacy is iets van het verleden. IT is een grote verandering in ons leven en dat zal zo blijven doorgaan. Alle informatie op een computer of smartphone is toegankelijk voor degene die het willen, goed- of kwaadwillend, en het gebruik van Big Data en datamining zal in de toekomst alleen maar toenemen.

De komende jaren zullen veel meer IT-specialisten nodig zijn om ook hier mee om te gaan, maar wat zijn de meningen over privacy na o.a. de openbaringen van Edward Snowdon? Spreker Adjiedj Bakas praat u bij en laat zien hoe de IT-industrie er nu uitziet en wat de toekomst zal brengen.

Lezing van Trendwatcher Adjiedj Bakas

De Toekomst van Gezondheid

Alle innovaties en ontwikkelingen in de gezondheidszorg zullen niet opeens ophouden in de 21ste eeuw. Integendeel, we worden ouder dan ooit in een betere conditie en de mogelijkheid is dat dit proces steeds verder gaat, maar hoe willen we deze extra jaren in ons leven besteden?

Samen met de mogelijkheden van informatietechnologie en inspirerende outsiders voor de zorg, kan de zorg goedkoper en ook zeker leuker en beter worden. Adjiedj Bakas laat zien wat deze inspiratie is en wat de mogelijkheden in de toekomst zullen zijn.

Video van spreker Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas on "Business in the Era of Slowbalization"

Bekijk de lezingen van Adjiedj Bakas

Referenties

Erg prettige en ongedwongen sfeer. Dhr. Bakas begrijpt direct welke kant de klant graag op wil en legt razendsnel verbindingen, die hij vervolgens pakkend en helder formuleert.

Bastiaan Sallevelt

Interessant / goed, prima verbinding gemaakt naar ons thema.

Marlon Westzaan

Goede lezing, sprak de aanwezigen aan.

Patty Van Asselt

23.01.2019

Adjied Bakas over zijn ervaring als Trendwatcher

Adjiedj Bakas vertelt u in dit interview hoe hij zijn werk als trendwatcher doet en wat zijn ervaringen zijn met lezingen.

Als trendwatcher moet u natuurlijk goed op de hoogte blijven, hoe doet u dit met de grote hoeveelheid nieuws en veranderingen die over de hele wereld plaatsvinden?
Ik begin altijd vanuit mijn intuïtie: wat denk ik dat er gebeurt en dan zoek ik er de bewijslast voor. Ik gebruik hiervoor research, ik heb mensen in India die onderzoek doen, bijvoorbeeld naar patenten en nieuwe uitvindingen. Daarnaast wissel ik veel kennis uit met een aantal universiteiten en met de economische bureaus van banken, verzekeraars en accountantskantoren. Deze hebben al veel onderzoekers zitten, zoals JP Morgan in London, en die weten wat er met de geldstromen gebeurt. Hier kun je zien: welke zijn er, waar gaan deze heen en dan kan al deze informatie aan elkaar worden gekoppeld om een beeld te krijgen.

U heeft bij verschillende bedrijven gewerkt, wat is een van de belangrijkste dingen die u daar heeft geleerd die u nog steeds gebruikt?
Ik heb bij de omroep en bij de KLM gewerkt inderdaad. Hoe je dingen moet communiceren was een van de belangrijkste dingen. Vooral bij de omroep heb ik geleerd dat je wel kennis kunt hebben maar je moet het ook op een interessante manier kunnen brengen aan de mensen zodat ze er enthousiast over blijven. Dit is wel een kunst, ik zie vaker mensen op het podium met veel kennis die dit helaas niet kunnen brengen. Zij kijken bijvoorbeeld naar het scherm of staan met de rug naar het publiek. Communiceren is echt een vak en dit weten mensen vaak niet.

Per jaar geeft u veel lezingen. Hoe gaat u het gesprek met het publiek aan en wat is de belangrijkste boodschap die u het publiek wilt meegeven?
Dat klopt, ik geef ongeveer 200 lezingen per jaar. Het belangrijkste is: ik breng de mensen hoop en troost. Veel mensen zijn bang voor de toekomst en ik breng hoop. Het komt wel goed, er zijn genoeg mooie kansen voor de toekomst. Je moet het alleen wel zelf doen.

Over de hele wereld geeft u verscheidene gastcolleges, wat betekent het voor u om op universiteiten en hogescholen te spreken?
Ik vind het leuk om met jonge mensen te sparren. De jeugd heeft de toekomst en de millenials hebben wel andere ideeën dan mijn generatie en dat vind ik wel spannend. Hoe kijken wij tegen dingen aan en hoe kijken zij tegen dingen aan. Wat kun je hier dan van maken.

Naast een spreker in Nederland, bent u ook internationaal actief. Welke internationale ervaring heeft de meeste indruk op u gemaakt?
Ik heb altijd veel pret in Silicon Valley. Ik heb hier plezier in omdat al die gekke IT’ers, al die gekke nerds weer lollige nieuwe dingen aan het verzinnen zijn. Tegelijkertijd, sommige dingen zijn ook echt onzin, zoals Google en een gedachte om ons onsterfelijk te maken. De wereld is al overbevolkt en worden wij hier zelf wel gelukkig van? Dus daar heb ik hele leuke discussies over. Ook ben ik zeer onder de indruk van de opkomst van Azië, zeker China, waar ontzettend veel briljante dingen gebeuren. Dat is erg leuk. Vooral de honger en de ambitie van de Chinezen, daar houd ik wel van.

Wat is het belang van humor in uw lezingen?
Volgens onderzoek kun je serieuze boodschappen heel goed brengen door mensen eerst aan het lachen te maken. Het hoofd gaat dan al wat open en een hardere boodschap die direct daarna komt, komt veel beter aan en dan wordt het ook beter onthouden. Dat is hoe ik er ook mee speel. Zo kan ik mensen op verschillende manieren aanspreken. De lach is de kortste afstand tussen mensen dus het is ook een goeie manier van infotainment, informatie op een entertainende manier brengen.

Bekijk de lezingen van Adjiedj Bakas

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Adjiedj Bakas na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

De Digitale Werkplek - Werken in een volautomatische wereld

Een digitale storm raast over het bedrijfsleven; oude verdienmodellen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats. Alle grote digitale trends bereiken nu hun kantelpunt. Social, Mobile, Analytics en Cloud (SMAC) zijn volwassen geworden, vloeien in elkaar over en versterken elkaar. Tel hierbij op het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR).

Bestel dit boek

Visie & Trends 2020 - Op zoek naar vertrouwen in een tijd vol schaamte

2020 is volgens de Chinezen het Jaar van de Rat. De rat staat voor Chinezen symbool voor welvaart en overvloed. Omdat ratten zich snel reproduceren, aanbidden Chinezen vaak de rat als ze hun kinderwens vervuld willen zien. Of we in 2020 na een periode van baarstaking weer gaan broeden en een babyboom krijgen valt nog te bezien. Vergrijsd Europa gaat nieuwe baby’s steeds meer promoten. Je kunt immers geen toekomst bouwen op basis van andermans kinderen.

Bestel dit boek

Megatrends China - Zakendoen met de nieuwe supermatch

Iedere Nederlandse ondernemer krijgt de komende tijd op een of andere manier te maken met China. Zoals de 20e eeuw de Amerikaanse Eeuw was, wordt de 21e eeuw de Chinese Eeuw. De meeste megatrends zijn daarom ook Chinese megatrends.

Bestel dit boek

Seamless - Over de digitalisering van havenlogistiek

De transport- en logistieksector zit weer fors in de lift. Maar achterover leunen is er niet bij. De Digitale Transformatie die raast door alle sectoren in de economie zal ook leiden tot een snelle transformatie van cargo, transport en logistiek. Het inzicht begint bij steeds meer stakeholders in de sector nu toch echt te landen: we hebben heel veel data in de logistiek en we kunnen daar nog veel meer waarde uit halen.

Bestel dit boek

Megatrends MKB - Het handboek soldaat voor ondernemers in disruptieve tijden

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) geldt van oudsher als de kurk onder de Nederlandse economie. Het is de banenmachine van ons land en neemt twee derde van de totale werkgelegenheid in de marktsector voor haar rekening. Ook wordt 61 procent van ons nationaal inkomen verdiend in het mkb. Kijken we naar de import en export, dan is het aandeel van het mkb daarin 60, respectievelijk 62 procent. Uit cijfers van het CBS blijkt verder dat mkb-bedrijven veel geld uitgeven aan onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Adjiedj Bakas

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Adjiedj Bakas
Adjiedj Bakas

5 van de 5 sterren

Erg prettige en ongedwongen sfeer. Dhr. Bakas begrijpt direct welke kant de klant graag op wil en legt razendsnel verbindingen, die hij vervolgens pakkend en helder formuleert.

Basiaan Sallevelt Bekijk alle referenties

Adjiedj Bakas geeft lezingen over de volgende onderwerpen