Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

"Een toekomstverkenner met kennis van zaken op internationaal niveau"

Freija van Duijne

Freija’s verhalen nemen u mee naar de toekomst en laten u nadenken over het impact van exponentiële ontwikkelingen.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Freija van Duijne

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Freija

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Toekomstverkenner Freija van Duijne als spreker

 • Een toekomstverkenner met kennis van zaken op internationaal niveau. Netwerken is belangrijk voor Freija, zo is ze altijd op de hoogte van de meest actuele informatie.
 • Als spreker bereid Freija haar lezingen met veel aandacht voor. De lezingen bevatten praktische voorbeelden, filmpjes én eigen tekeningen – speciaal voor de lezing ontworpen.
 • Freija weet hoe ze een boodschap over kan brengen en mensen écht een stapje verder kan helpen. Ze is energiek, creatief, resultaatgericht en een verbinder!

Spreker Freija van Duijne staat internationaal bekend als expert op gebied van strategic foresight (de Engelstalige benaming van toekomstverkennen). Ze is verbonden geweest aan diverse overheden, multi- laterale organisaties en denktanks. De toekomstverkenningen waaraan zij heeft gewerkt en leiding heeft gegeven gaan altijd over wat veranderingen in de wereld om ons heen betekenen voor de organisatie. Dat leert dit ons hoe we betere beslissingen kunnen nemen, wetende dat er veel complexe en onzekere ontwikkelingen gaande zijn.

In haar lezingen laat spreker Freija van Duijne zien dat we middenin een groot maatschappelijk veranderingsproces zitten. De energietransitie, voedseltransitie en burgerschaptransitie maken veel energie los in de samenleving. Dit vraagt om een andere manier van sturing en samenwerking. Voor het ministerie van Landbouw en later Economische Zaken heeft Freija als toekomstverkenner invulling gegeven aan transitieopgaven.

Freija brengt haar publiek niet alleen op de hoogte van de nieuwste innovaties, ze laat ook zien hoe je als organisatie concreet met deze ontwikkelingen aan de slag kan gaan. Met een workshop aansluitend op de lezing kan Freija dit proces faciliteren om de bijeenkomst af te sluiten met concrete handelingsperspectieven. Met handgetekende illustraties, korte filmpjes en andere beelden neemt Freija ieder publiek van begin tot einde mee.

Spreker Freija van Duijne is voorzitter van de Dutch Future Society, een netwerk van trendonderzoekers, strategen en futurologen dat verbonden is aan het wereldwijde netwerk de Association of Professional Futurists. Daarnaast maakt Freija deel uit van het collectief van trendwatchers dat jaarlijks de trendrede verzorgt.

 

Bekijk de lezingen van Freija van Duijne

   Lezingen van Freija van Duijne 

  Data en privacy, nu en in de toekomst

  • Onze economie draait op data, en ook bij nationale veiligheid speelt data een centrale rol. Overal waar we gaan en staan laten we data achter. Zonder dat we het het doorhebben wordt onze identiteit met onze voorkeuren en tendenties, weliswaar versleuteld, vastgelegd in profielen die wereldwijd verhandeld worden. Mede door het Internet of Things zal het gebruik van data de komende tijd verder toenemen. Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten? Waar moeten we op letten om onze privacy te beschermen? Wat kunnen we doen om nu en in de toekomst op een veilige, zorgvuldige en respectvolle manier met data en persoonsgegevens om te gaan?
  • In haar lezing schetst Freija van Duijne de drijvende krachten die bepalend zijn voor de toekomst. Met indringende en soms confronterende voorbeelden gaat ze in op dilemma’s rondom data en privacy. De volledige betekenis van begrippen als “data zijn het nieuwe goud” wordt helder gemaakt. Na haar verhaal begrijp je dat privacy niet gaat over geheimen of “niets te verbergen hebben.” Maar dat het gaat om sturing en de mate waarin we dat mogelijk maken en accepteren.

   

   Lezingen van Freija van Duijne 

  Masterclass Strategic Foresight

  • Een specifieke vorm van haar lezing is de Masterclass Strategic Foresight. Deze lezing en boardroom sessie is bedoeld voor CEO’s om de ins en outs van strategic foresight te leren. Wie leert denken als een toekomstverkenner zal in staat zijn om het impact van trends en ontwikkelingen beter in te schatten en processen in gang te zetten om vroegtijdig te anticiperen op veranderingen en blijvend succesvol te zijn.

   

   Lezingen van Freija van Duijne 

  Mens zijn in een robot-wereld

  • Gaan robots onze functies overnemen? Wat betekent “mens-zijn” in de toekomst? In haar lezing over “mens zijn in een robot-wereld” gaat Freija op vragen als deze in. Ze laat ons zien wat robots binnen de maatschappij gaan betekenen.
Video

Freija van Duijne over Innovatie

Bekijk de lezingen van Freija van Duijne
Vrijblijvend informatie over Freija van Duijne

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Freija van Duijne geeft lezingen over de volgende onderwerpen