Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De toekomst is niet van gisteren!

Spreker Herman Konings

Herman Konings

Veranderingspsycholoog en trendanalist met ruim 20 jaar ervaring.

Tarieven en beschikbaarheid
Herman Konings

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Herman

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Herinnert u zich nog de laatste keer dat uw bedrijf werd geconfronteerd met een plotselinge verandering in de markt? Spreker Herman Konings biedt unieke inzichten en strategieën om met deze onvoorspelbare verschuivingen om te gaan. Met zijn diepgaande kennis van veranderingspsychologie en trendanalyse helpt Herman organisaties navigeren door de complexe wereld van trends en toekomstverwachtingen.

Een lezing van Herman Konings biedt:

  • Inzicht in opkomende trends en hun impact op uw organisatie
  • Inspirerende voorbeelden en strategieën om verandering te omarmen
  • Praktische adviezen voor toekomstbestendig ondernemen

Over Herman Konings

Herman Konings is een meester in de theoretische psychologie (KU Leuven) en de drijvende kracht achter het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Met meer dan 3200 lezingen en workshops op zijn naam, waarvan zo’n 1000 in Nederland, heeft Herman een indrukwekkende staat van dienst. Zijn expertise ligt in het identificeren en analyseren van trendverschuivingen en het vertalen van deze inzichten naar bruikbare strategieën voor bedrijven en organisaties.

Herman staat bekend om zijn vermogen om complexe concepten begrijpelijk en boeiend over te brengen. Zijn lezingen zijn niet alleen informatief, maar ook inspirerend en motiverend. Hij neemt zijn publiek mee op een reis door de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, en van wat is en wat zal zijn.

Met zijn nieuwe boek en voorstelling ‘Gap The Mind’ onderzoekt Herman de impact van mondiale crises, zoals de recente pandemie, op de menselijke geest en samenleving. Hij laat zien hoe deze gebeurtenissen sluimerende beschavingsprocessen versnellen en de weg vrijmaken voor nieuwe inzichten en uitdagingen.

Boek nu een inspirerende lezing van Herman Konings en bereid uw organisatie voor op de toekomst met zijn unieke inzichten en verhalen.

Bekijk de lezingen van Herman Konings
Lezing van spreker Herman Konings

De toekomst is niet van gisteren!

In deze spreker Herman Konings u mee in een boeiende verkenning van de nieuwste en meest impactvolle trends. Ontdek hoe mondiale gebeurtenissen, technologische innovaties en veranderende consumentenverwachtingen de toekomst vormgeven en hoe uw organisatie hierop kan anticiperen. Met concrete voorbeelden en inspirerende verhalen biedt Herman praktische strategieën om uw organisatie toekomstbestendig te maken en succesvol te navigeren door een snel veranderende wereld.

Lezing van spreker Herman Konings

Het Vijfde Scenario

In deze lezing verkent Spreker Herman Konings de onvermijdelijkheid van verandering en het lef om het ondenkbare te durven denken. Hij neemt u mee door actuele voorbeelden en diepgaande analyses om te laten zien hoe organisaties kunnen anticiperen op en profiteren van onverwachte wendingen. Met inspirerende verhalen en praktische strategieën helpt Herman u en uw organisatie om veerkrachtig en toekomstbestendig te worden in een wereld vol onzekerheid en constante verandering.

Lezing van spreker Herman Konings

We, Myself & AI

In deze lezing belicht Herman Konings het samenspel tussen interpersoonlijke (We), innerpersoonlijke (Myself) en buitenpersoonlijke intelligentie (AI). Hij onderzoekt hoe deze drie vormen van intelligentie samenkomen en invloed uitoefenen op ons dagelijks leven en werk. Ontdek hoe u deze intelligenties kunt integreren om betere beslissingen te nemen, innovatie te stimuleren en succes te behalen in een steeds digitaler wordende wereld.

Lezing van spreker Herman Konings

Trends

Spreker Herman Konings analyseert de meest invloedrijke ontwikkelingen op het gebied van technologie, gezondheid, mobiliteit, consumentengedrag en meer. Met concrete voorbeelden en heldere inzichten laat Herman zien hoe deze trends uw sector en organisatie beïnvloeden, en hoe u hierop kunt anticiperen en inspelen. Laat u inspireren door Herman’s meeslepende verhalen en bereid uw organisatie voor op een dynamische toekomst.

Video van spreker Herman Konings

Gubu: Herman Konings at TEDxLeuven

Bekijk de lezingen van Herman Konings

Wiedentiteit

De complexiteit van onze samenleving neemt toe en dat niet in het minst op de werkvloer. Vier op tien werknemers denken eraan hun job te verlaten binnen de volgende zes maanden. Wie willen we vandaag zijn? Wat is nu onze identiteit? Hoe staan we in het leven en welke rol speelt ‘ons werk’ daarin? Hoe kunnen we de groeiende persoonlijke behoeften en de werkvloer als collectief met elkaar verzoenen? Hoe kunnen ‘ik’ en ‘wij’ de lakens delen? De auteurs bekijken hoe en waarom het werken van morgen ons zal dwingen anders te denken, innovatiever te zijn, meer samen en creatiever te zijn naarmate onze werkpatronen veranderen.

Bestel dit boek

Gap the mind

Historici, antropologen en sociologen weten al lang dat aardverschuivende crisissen in staat zijn om sluimerende beschavingsprocessen te versnellen. De onwerkelijke ervaring van een samenleving-op-slot laat diepe sporen na, maar stelt de menselijke geest in staat zich open te stellen voor nieuwe inzichten, attitudes, gedragingen en uitdagingen. Gap the Mind gaat dieper in op die geestverruiming en onderzoekt hoe consu-mensen beschavingsprocessen die al aan de gang zijn, zoals duurzaamheid, gezondheid, bescherming, kennis, digitalisering, urbanisering, globalisering, individualisering en ID-shift een turboboost geven. Kortom, dit is een boek over veerkracht en zelftransformatie in het ‘intervirum’.

Bestel dit boek

We, myself & A.I.

Innovatief trendmagazine dat de drijvende krachten van onze nieuwe wereld in beeld brengt. Trendwatchers Herman Konings en Stefaan Vandist reizen de wereld rond en komen tot de vaststelling dat het samenspel van het intermenselijke (WE), het innermenselijke (MYSELF) en het uitermenselijke (ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE), in close harmony, de meest verleidelijke toekomstmuziek kan voortbrengen. ‘We, Myself & A.I.’ is gecomponeerd voor mensen die zowel in markten als in de bredere samenleving geacht worden beslissing te nemen dan wel te faciliteren. Met tal van inzichten en praktische voorbeelden van ‘slimme projecten’ uit binnen- en buitenland.

Bestel dit boek

De tafel van 7

Onze wereld verandert sneller dan ooit. Wie verantwoordelijkheden draagt in onze maatschappij heeft dus behoefte aan doorzicht in de toekomst. Trendwatcher Herman Konings brengt in zijn nieuwe ‘tussentijdse rapport over morgen’ 7 intrigerende trends voor het 14de jaar van de 21ste eeuw rond de tafel. Op het eerste gezicht hebben de disgenoten weinig met elkaar gemeen, maar toch is er één verbindende onderstroom: het wederzijds gluren bij nabije of verre buren.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Herman Konings

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Herman Konings geeft lezingen over de volgende onderwerpen