Loading content ...

Farid Tabarki

Farid Tabarki

de Tijdsgeest

Farid Tabarki doet onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012–2013.  Onderwerpen waar hij onderzoek naar doet en vele lezingen over geeft zijn onder meer: radicale decentralisatie, radicale transparantie,de vloeibare samenleving en de manier waarop deze ontwikkelingen de samenleving, organisaties en individuen beïnvloeden.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Farid Tabarki is de founding director van Studio Zeitgeist waar hij onderzoek doet naar verschillende onderwerpen. De opgedane inzichten worden door de studio verwerkt tot concrete adviezen en projecten waar veel (international opererende) organisaties hun voordeel mee doen. Recentelijk heeft Studio Zeitgeist de whitepaper ‘The Transformation Playground, Reinventing Business Principles’ gepubliceerd. Hierin worden de belangrijkste organiserende principes van de 21ste eeuw, waarmee organisaties rekening dienen te houden beschreven.

In 2016 kwam zijn boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’ uit. Ook heeft hij wekelijkse een column in Het Financieele Dagblad. Hij presenteerde de tv-programma’s MTV Coolpolitics en Durf te denken: Van Socrates tot Sartre. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders en hij is bovendien de jongste op de lijst. Hij is onder andere vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut – architectuur, design, digitale cultuur –, lid van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds en lid van het curatorium van De Baak. Ook was hij lid van Platform Onderwijs2032 dat op verzoek van het kabinet een advies over de toekomst van het funderend onderwijs heeft uitgebracht.

Farid is veelgevraagd spreker en is daarnaast ook graag Dagvoorzitter in zowel Nederlands als Engels.

Farid is van plan alle landen in de wereld te bezoeken. Hij heeft er inmiddels 141 bezocht, dus met nog 57 te gaan is hij al op meer dan twee derde!

   

  Spreker Farid Tabarki 

  De organiserende principes van verandering

  • De huidige tijdgeest stelt professionals die de strategie van hun organisatie vormgeven voor grote uitdagingen. De toenemende vraag naar transparantie en de nieuwe vormen van decentralisatie vragen om een nieuwe aanpak.
  • In deze sessie gaat Farid Tabarki in op de organiserende principes van de vloeibare samenleving. Ook biedt hij interactieve werkvormen waardoor de deelnemers zelf aan de slag kunnen gaan met deze principes. Het resultaat? Persoonlijk inzicht in wat de principes voor u en uw organisatie kunnen betekenen. Tijdens de workshop schetsen jullie een beeld van de strategische kansen en de uitdagingen binnen uw bedrijf. 
Gerelateerde sprekers

Farid Tabarki geeft lezingen over de volgende onderwerpen: