Loading content ...

Menno de Bree

Menno de Bree

Over waarom een goede samenwerking een zeldzaamheid is

Filosoof, ethicus en spreker Menno de Bree geeft lezingen over uiteenlopende thema’s: Het alledaagse leven, over waarom samenwerking zo moeilijk is, over waarom ons denken over kwaliteit schadelijk is voor kwaliteit en waarom wij toch écht niet ons brein zijn.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Menno de Bree (1974) studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (cum laude), en werkte als filosoof bij Heineken en Nyenrode. Sinds 2003 doceert hij ethiek en filosofie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Voor zijn onderwijs daar ontving hij meerdere studentenprijzen (o.a. docent van het jaar, leukste docent).

Menno de Breeis een veelgevraagd spreker op nationale en internationale conferenties, verzorgt hij denktrainingen en filosofieworkshops voor zorgprofessionals (oa voor Brainfeed.nl), en is hij actief als publieksfilosoof (School of Life, Forum Academie Groningen, Brainwash). Elke zaterdag verschijnt er een column van zijn hand in het Financieele Dagblad.

Menno heeft een voorliefde voor pessimistische filosofen, weet ingewikkelde thema’s helder uit te leggen, speelt handig met de verwachtingen van het publiek, heeft humor, en kiest altijd voor een verrassende invalshoek. Dit maakt Menno de Bree een ideale spreker om een conferentie mee te beginnen of te eindigen.

  Enkele titels van veelgevraagde lezingen van spreker Menno de Bree

  • Carrière-kwesties: Kies je op gevoel, ratio, voor het geld?
  • Leiderschapskwesties: een stip op de horizon, iemand?
  • Organisatiekwesties: mindfulness, uitbuiting en quinoa-kantines
  • Persoonlijke kwesties: zelfontplooiing, authenticiteit en collega’s
  • Over waarom het onmogelijk is om gelukkig te worden van je werk
  • Over waarom samenwerken zo lastig is, en toch nooit zal lukken
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Menno de Bree geeft lezingen over de volgende onderwerpen: