Loading content ...

Arend de Geus

Arend de Geus

Dagvoorzitter

Spreker Arend de Geus is een ervaren dagvoorzitter, gespreksleider en programmamaker. De combinatie van een carrière in het theater en de journalistieke ervaring als programmamaker, zorgt voor een veelzijdige achtergrond, die hem een heel eigen en vanzelfsprekende aanpak oplevert als moderator.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dagvoorzitter en spreker  Arend de Geus rondde in 1991 de opleiding af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarna speelde hij ruim 10 jaar in diverse theater-, film en tv-producties, van “Oidipous” bij Toneelgroep De Appel tot “Goede Tijden Slechte Tijden”.

De drijfveren en omstandigheden van echte mensen bleken uiteindelijk toch meer te trekken dan die van toneelpersonages, en een nieuwe uitdaging zocht hij daarna in de journalistiek. Bij NH Media, de regionale omroep van Noord-Holland, heeft hij alle vormen van programma maken gedaan, zowel achter als voor de microfoon of camera. Presentatie op radio en tv en (eind)redactie van bijvoorbeeld talkshows en evenementen.

Arend de Geus is inzetbaar voor verschillende bijeenkomsten; brainstormsessies met een klein groepje wetenschappers, openbare interviews met zaaldiscussie achteraf, lijsttrekkersdebatten of conferenties over maatschappelijke onderwerpen. Voor lokale overheden leidt spreker Arend de Geus geregeld publieksavonden. Zeker bij onderwerpen waarvoor van het publiek weerstand verwacht wordt, is het belangrijk dat hij daar als neutrale voorzitter ruimte geeft aan alle meningen en zienswijzen.

  Spreker Arend de Geus: “Wat alle bijeenkomsten met elkaar gemeen hebben is dat er een groep mensen bij elkaar komt met een gemeenschappelijk doel. Ik breng vaart, lichtheid en energie, waarmee we dat gezamenlijke doel op een plezierige manier bereiken.”

  Denken als een journalist

  Presentatie over de werkwijze van een redactie en hoe je meer kans maakt op aandacht

  • Veel ondernemers, ZZPers, organisaties of verenigingen zijn vol van de zaken waar ze mee bezig zijn. Alleen blijkt het vinden van een podium lastiger dan het lijkt. Veel media zijn niet meteen zo enthousiast over wat je te vertellen hebt als jijzelf: frustrerend. Toch kun je er wel degelijk iets aan doen om de aantrekkelijkheid van je boodschap te vergroten! In deze presentatie laat spreker Arend de Geus zien hoe het er op een redactie aan toegaat.
  • Ik vertel over de cyclus die een journalist doorloopt voordat er een item op radio, tv of in druk verschijnt en wat hij nodig heeft om het nieuws pakkend te brengen. De presentatie duurt ongeveer 45 minuten, waarna Arend met de aanwezigen ervaringen uitwissel en vragen beantwoord.
Gerelateerde sprekers

Arend de Geus geeft lezingen over de volgende onderwerpen: