Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Psychologische inzichten om de geheimen van gedrag te ontmantelen

Spreker Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer

Psycholoog, onderzoeker en als docent verbonden aan Tilburg University en de Nyenrode Business Universiteit. Hij legt op toegankelijke wijze en met humor de verschillende moderne theorieën over gedrag uit.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Ver boven verwachting. Wij waren erg te spreken over Andreas Wismeijer. Communicatie was duidelijk, alles was goed geregeld. Helemaal top! Zeer aan te bevelen.

Niels Klijn, Vereniging Topfysiotherapie Bekijk alle referenties

Een lezing van Andreas Wismeijer biedt:

 • Waardevolle inzichten die de cultuur, productiviteit en effectiviteit van uw organisatie kunnen transformeren
 • Praktische strategieën voor het detecteren en voorkomen van fraude binnen uw organisatie, met behulp van zijn expertise op het gebied van fraudepreventie
 • Inspiratie en motivatie voor uw team om een gezonde werk/privébalans te vinden en effectiever om te gaan met de uitdagingen van de moderne digitale wereld
Andreas Wismeijer

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Andreas

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Op zoek naar een spreker die uw team kan inspireren met diepgaande inzichten in menselijk gedrag? Spreker Andreas Wismeijer is een psycholoog en onderzoekt het menselijk gedrag in bepaalde situaties zoals de impact van fraude, waarom we geheimen hebben en  de voor- en nadelen van sociale media. Met meer dan 15 jaar ervaring deelt Andreas zijn aanstekelijke passie voor het begrijpen van de menselijke geest en gedrag.

Een lezing van Andreas Wismeijer biedt:

 • Waardevolle inzichten die de cultuur, productiviteit en effectiviteit van uw organisatie kunnen transformeren
 • Praktische strategieën voor het detecteren en voorkomen van fraude binnen uw organisatie, met behulp van zijn expertise op het gebied van fraudepreventie
 • Inspiratie en motivatie voor uw team om een gezonde werk/privébalans te vinden en effectiever om te gaan met de uitdagingen van de moderne digitale wereld

Psychologie als gebruiksmiddel om gedrag te verklaren

Spreker Andreas Wismeijer is een gedreven onderzoeker met een passie voor het vertellen van verhalen. Na zijn studie psychologie aan Tilburg University en de Universitat Autònoma de Barcelona werd hij al snel erkend voor zijn enthousiasme en kreeg hij een baan aangeboden in Barcelona. Zijn aanstekelijke passie voor het vak is kenmerkend voor zijn persoonlijkheid en werkstijl.

Terug in Nederland behaalde Andreas zijn doctoraat aan Tilburg University en bleef hij als docent werken. Zijn tijd besteedt hij voornamelijk aan het delen van zijn kennis en inzichten over menselijk gedrag door middel van lezingen, seminars, cursussen en trainingen. Zijn expertise strekt zich uit over diverse onderwerpen, waaronder de psychologie van geheimen, fraude, financiële psychologie, persoonlijkheid en de effecten van technologie (voornamelijk sociale media) op ons dagelijks leven.

Andreas heeft zich gespecialiseerd in het begrijpen van de menselijke geest en de dynamiek van menselijk gedrag in verschillende contexten. Hij deelt zijn kennis bijna wekelijks in presentaties en lezingen, waarbij hij zijn publiek (o.a. KPMG, Topfysiotherapie, AJN Jeugdartsen) inspireert en uitdaagt om na te denken over hun eigen gedrag en besluitvorming.

Boek nu een lezing van spreker Andreas Wismeijer en ontdek de fascinerende wereld van menselijk gedrag en psychologie.

Bekijk de lezingen van Andreas Wismeijer
Lezing van spreker Andreas Wismeijer

Social media en jij: het gevecht om je tijd

Voelt u zich overweldigd door de groeiende invloed van social media, vooral op jongeren? De negatieve effecten, zoals een lager welzijn, hogere mate van isolement en concentratieproblemen, zijn alarmerend. Maar wat als er een manier was om deze problemen te begrijpen en aan te pakken?

Spreker Andreas Wismeijer biedt een oplossing met zijn boeiende en interactieve lezing over de impact van social media. Met zijn diepgaande kennis en inzichten onthult hij de ware aard van social media en hoe het onze geest beïnvloedt. Hij deelt wetenschappelijke bevindingen en concrete tips om gezond om te gaan met social media.

In deze lezing worden verschillende onderwerpen aangesneden, zoals de gevolgen van social media voor het gedrag en welzijn van jongeren, de verspreiding van nepnieuws en de mentale overprikkeling door een overdaad aan informatie. Maar niet alleen de negatieve aspecten worden belicht; Andreas benadrukt ook de positieve bijdragen van social media. Door zijn lezing verandert de manier waarop u naar social media kijkt.

Lezing van spreker Andreas Wismeijer

De psychologie van economische besluitvorming

Hoe kunnen (financieel) professionals betere beslissingen nemen te midden van de complexe invloed van emoties en onbewuste motieven? Spreker Andreas Wismeijer staat klaar om deze vraag te beantwoorden met zijn diepgaande kennis van de psychologie. In zijn boeiende workshop deelt hij de nieuwste inzichten uit de psychologische wetenschap, waardoor professionals in staat zijn om besluitvormingsprocessen effectiever te ondersteunen en bij te sturen.

Tijdens deze workshop ontdekken deelnemers hoe ze persoonlijke drijfveren achter keuzes kunnen herkennen en analyseren, en leren ze patronen en tekortkomingen in argumentatie- en keuzeprocessen ter discussie te stellen. Andreas onthult ook de meest voorkomende denkfouten en biases die slimme financials maken, waardoor suboptimale beslissingen worden genomen. Door de rol van emoties, persoonlijkheid en onbewuste voorkeuren te belichten, biedt hij waardevolle inzichten die de basis vormen voor een effectiever besluitvormingsproces.

Met humor en bevlogenheid maakt Andreas complexe gedragswetenschappelijke inzichten toegankelijk en praktisch toepasbaar voor de deelnemers. Ontdek hoe u beter kunt omgaan met risico’s, groepsdruk en weerstand tegen veranderingen, en hoe u optimaal kunt profiteren van de diversiteit aan persoonlijkheden binnen uw team. Kortom, boek nu een lezing en transformeer uw besluitvormingsprocessen voor betere resultaten.

Lezing van spreker Andreas Wismeijer

Welzijn: dat gaat (niet) vanzelf!

Hoe bereik je echt welzijn en geluk in het leven? De zoektocht lijkt soms eindeloos, met stapels zelfhulpboeken als gids. Maar wat als het antwoord eigenlijk eenvoudiger is dan we denken? Spreker Andreas Wismeijer onthult de waarheid over welzijn op een heldere en humoristische manier.

Tijdens zijn boeiende lezing worden feiten en fabels over welzijn ontrafeld. Wat is welzijn eigenlijk, en hoe verhoudt het zich tot geluk? Hoe kun je je welzijn echt verhogen? Is het belangrijker om leuke dingen te beleven of om vervelende dingen te voorkomen? En wat is het belang van emoties, en hoe kun je ze het beste reguleren?

Na deze inspirerende sessie zul je welzijn en geluk met nieuwe ogen bekijken. Je zult beseffen dat jijzelf de sleutel in handen hebt om je welzijn te verhogen.

Lezing van spreker Andreas Wismeijer

Hoe laat je je brein efficiënter werken?

Hoe kunnen we efficiënt werken in een wereld waarin de traditionele scheiding tussen werk en privé vervaagt? Spreker Andreas Wismeijer biedt de oplossing. Tijdens zijn boeiende lezing onthult hij de misverstanden over hoe ons brein werkt en geeft hij praktische tips om onze productiviteit te verhogen.

In een tijd waarin we constant worden uitgedaagd om verschillende rollen te vervullen, zoals thuiswerken terwijl we tegelijkertijd lesgeven aan onze kinderen, is het begrijpen van onze breinfuncties essentieel. Andreas zal de mythes over multitasking, hyperconnectiviteit en het plannen van te veel vergaderingen op een ochtend doorbreken. Na zijn lezing zul je in staat zijn om effectiever te pauzeren, beter te focussen en stress te verminderen.

Met praktische do’s en don’ts zal Andreas je helpen om direct je productiviteit te verbeteren en contraproductieve gewoonten achter je te laten.

Lezing van spreker Andreas Wismeijer

Waarom doe je zo? De persoonlijkheid achter…

Waarom schieten we telkens in dezelfde reflex of reageren we op vergelijkbare wijze op gebeurtenissen op het werk? Ontdek het tijdens de boeiende lezing van spreker Andreas Wismeijer. Hij onthult dat ons bewuste gedrag vaak doorspekt is met onbewuste elementen. Moderne gedragstheorieën worden op humoristische wijze uitgelegd, met sprekende voorbeelden die laten zien hoezeer we worden beïnvloed door zowel bewuste als onbewuste prikkels.

Jouw nieuwsgierigheid naar het waarom achter jouw handelen wordt bevredigd. Leer begrijpen hoe jouw persoonlijkheid de manier waarop je functioneert beïnvloedt, en waarom er geen scheiding mogelijk is tussen wie je bent als mens en wie je bent als professional. Andreas biedt inzicht door middel van wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidsonderzoeken, waarbij jouw profiel wordt vergeleken met een schat aan andere profielen uit zijn wetenschappelijke carrière. Op onnavolgbare wijze laat hij zien wie je bent als mens en hoe dit zich verhoudt tot jouw rol als professional.

Lezing van spreker Andreas Wismeijer

Thema's die ook kunnen gekozen worden als onderwerp

Naast de bovenstaande onderwerpen geeft spreker Andreas Wismeijer ook lezingen over de volgende thema’s. Leidinggeven aan multiculturele teams, leiderschap en inclusiviteit, de mens achter de professional (waarbij ingespeeld wordt op het profiel van de deelnemers) en de mens achter de ondernemer.

Indien u meer informatie wilt over deze thema’s, neem dan vrijblijvend contact op met ons en we helpen u graag verder.

Video van spreker Andreas Wismeijer

Introductie Andreas Wismeijer

Bekijk de lezingen van Andreas Wismeijer

Referenties

Ver boven verwachting. Wij waren erg te spreken over Andreas Wismeijer. Communicatie was duidelijk, alles was goed geregeld. Helemaal top! Zeer aan te bevelen.

Niels Klijn, Vereniging Topfysiotherapie

Andreas heeft ons een boeiende middag bezorgd waarbij hij met humor een inspirerend verhaal vertelde over het effect van geheimen. Een herkenbaar én verrassend verhaal met een goede verbinding tussen theorie en praktijk. Hij heeft ons allen aan het denken gezet!

Ondersteuning Bestuur en Directie, Provincie Utrecht

Zijn verhaal blijft lang hangen en zet je aan het denken.

HR manager VolkerWessels

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Andreas Wismeijer na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Personality Psychology Domains of Knowledge about Human Nature, third edition

Persoonlijkheid maakt ons tot wie we zijn en beïnvloedt elk aspect van ons leven – van hoe we omgaan met anderen tot hoe we reageren in stressvolle situaties. De persoonlijkheidspsychologie gebruikt een uniek organisatorisch raamwerk om de zes sleuteldomeinen van kennis over persoonlijkheid te verkennen: dispositioneel, biologisch, intrapsychisch, cognitief/ervaringsgericht, sociaal/cultureel en aanpassingsvermogen.

Deze derde editie richt zich op de wetenschappelijke basis van het huidige inzicht, waarbij hedendaags onderzoek wordt belicht en tegelijkertijd klassieke standpunten worden behandeld.

Spreker Andreas Wismeijer is co-auteur in dit boek met Randy Larsen, David Buss en John Song.

Bestel dit boek

Het Geheimen Protocol - De psychologische mechanismen van geheimhouding

Wat weten we eigenlijk over geheimen? Waarom hebben we ze en voor wie? Wat komt er bij kijken om jarenlang iets succesvol geheim te houden en hoe kun je de geheimen van een ander juist bloot leggen?

Voor dit boek heeft spreker Andreas Wismeijer de wetenschappelijke literatuur over geheimen uitgeplozen en vertaald naar alledaagse voorbeelden. Zo komen de voordelen én de nadelen van het hebben van geheimen aan bod. Geheimen beschermen weliswaar tegen ongewenste zaken als stigmatisatie en gezichtsverlies maar ze kosten tegelijkertijd veel tijd en energie. Geregeld met duidelijke psychologische gevolgen voor de geheimhouder. Dus, moet je geheimen nu opbiechten of juist niet? Na het lezen van dit boek zullen al deze vragen geen geheimen meer voor u hebben!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Andreas Wismeijer

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Andreas Wismeijer
Andreas Wismeijer

5 van de 5 sterren

Ver boven verwachting. Wij waren erg te spreken over Andreas Wismeijer. Communicatie was duidelijk, alles was goed geregeld. Helemaal top! Zeer aan te bevelen.

Niels Klijn, Vereniging Topfysiotherapie Bekijk alle referenties

Andreas Wismeijer geeft lezingen over de volgende onderwerpen