Loading content ...

Bram Bakker

Bram Bakker

Psychiatrie

Als bekend psychiater behandelt Bram Bakker bekende en onbekende Nederlanders met angstklachten. Hij geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen binnen de psychiatrie. Psychiater en spreker Bram Bakker maakt ingewikkelde thema’s bespreekbaar, hij doorbreekt het taboe en zorgt voor de nodige humor.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Bram Bakker studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam (thans GGZ inGeest). In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Daarna was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Momenteel is Bram psychiater bij Sitagre. Daarvoor was hij ondermeer psychiater bij Zorg van de Zaak en medisch directeur bij Rodersana. In januari 2013 opende Bram samen met zijn vriend en zakenpartner Peter Kuijper Mind&Health. Bij Mind&Health vindt een zogenaamde leefstijlscreening plaats, waarbij integraal wordt gekeken naar alle aspecten van iemands functioneren: eten, bewegen, stress, hersenfuncties en psychologisch onderzoek.   Als voorzitter van de Mental Health Foundation is Bram initiator van het tweede Depressiegala dat plaatsvond in januari 2017.

Spreker Bram Bakker schreef verschillende boeken waaronder ‘Geluk uit een potje’ en ‘Gekkenwerk’ Zijn nieuwste boek ‘vrijbewijs’ kwam in 2016 uit. Met Simon van Woerkom schreef hij in 2008 een boek over Runningtherapie en organiseert hij al jaren een tweedaagse cursus met dezelfde titel. Runningtherapie is een zeer effectieve manier om succeservaringen te genereren, depressieve gevoelens te verminderen en vertrouwen in eigen kunnen te verbeteren.

‘Positieve emoties vergroten het leervermogen, stress blokkeert het…’

spreker Bram Bakker, 15 Maart 2017

 

  Theatervoorstelling ‘Geen paniek’

  Samen met Marjolijn van Kooten verzorgt spreker Bram Bakker de theatervoorstelling ‘Geen paniek’. Waar Marjolijn haar persoonlijke ervaring met angstklachten deelt en Bram hij ervaring als behandelaar. Een beladen onderwerp maar Bram en Marjolein weten een show vol humor neer te zetten; naast alle treurigheid valt er in de psychiatrie gelukkig ook veel te lachen.

  • Lezingen over Mens en Maatschappij

  • Lezingen over angststoornissen & Depressie

  • Lezingen over leefstijl

  • Lezingen over geluk

  • Persoonlijke groei

   

   

   

Gerelateerde sprekers

Bram Bakker geeft lezingen over de volgende onderwerpen: