Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Cornelie Egelie-Sprenger

Cornelie Egelie

Is het zinvol psychiatrische gevoeligheden bespreekbaar te maken? Cornelie zet alle pro's en contra's op een rij, luchtig en met de nodige humor.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Cornelie Egelie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Cornelie

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Lezingen van Cornelie Egelie

 • Vol met praktische tips om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken
 • Persoonlijke verhalen met voorbeelden vanuit Cornelie’s eigen ervaring
 • Toegankelijke sessies over psychische ziekte of kwetsbaarheid

Vaak weten we niet dat onze vriend, collega, werknemer last heeft van een psychische ziekte. Door open en eerlijk over onze gevoelens te praten halen we de druk van de ketel en voelen we ons vaak beter. Voor veel mensen, met of zonder psychische ziekte, is studeren of werken juist goed en zinvol.

Cornelie geeft praktische adviezen. Zo is het bijvoorbeeld fijn als er naar iemand geluisterd wordt zonder direct een advies of oordeel klaar te hebben. En mensen met een psychische kwetsbaarheid doen er verstandig aan eerst over hun talenten te praten en daarna over uitdagingen.

Spreker Cornelie Egelie kan in één en dezelfde lezing, of apart, over de volgende psychische aandoeningen vertellen: Depressie, manie, ad(h)d, psychose, angststoornis, eetstoornis, postnatale depressie/kraambedpsychose. Ze heeft zelf met bovengenoemde aandoeningen geworsteld. Pas in 2013 kwam de juiste diagnose: manisch depressief.

Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Over haar eigen ervaringen schreef Cornelie, op indringende, eerlijke en soms uiterst hilarische wijze het boek ‘Pillendoos’. Haar missie is dat we met z’n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten. Sinds 2012 is Cornelie ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma.

Bekijk de lezingen van Cornelie Egelie

  Lezingen van spreker Cornelie Egelie – Sprenger

  Doorbreekt het taboe op psychische ziektes

  • Gevoelens als schaamte en angst voor vervelende reacties zorgen er voor dat mensen met een psychische aandoening er toch vaak voor kiezen dit met zo min mogelijk mensen te delen. In deze lezing vertelt Cornelie waarom het zo belangrijk is juist wél te delen.
  • Als ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma draagt Cornelie bij om het taboe, dat rust op psychische ziektes, bespreekbaar maken.

   

  Lezingen van spreker Cornelie Egelie – Sprenger

  Kwetsbaar zijn is okay

  • Cornelie praat openhartig over haar eigen ervaringen met een psychiatrische aandoening. Het gevolg is dat mensen in haar omgeving nu durven te vragen hoe het met haar gaat en wat zij nodig heeft. Door zich kwetsbaar op te stellen komt Cornelie juist in haar kracht te staan.

   

  Lezingen van spreker Cornelie Egelie – Sprenger

  Flexibiliteit bij studie en op de werkvloer

  • Hoe creëer je een fijne studie- of werkomgeving? Cornelie geeft advies hoe je als werkgever en werknemer met elkaar in gesprek kan gaan om te kijken hoe je iemand met een psychische kwetsbaarheid op een waardevolle manier kan inzetten. Goede afspraken maken omtrent werkdruk en pauzes geeft bijvoorbeeld vaak al verlichting. Ook onderwijsinstituten kunnen veel voor leerlingen betekenen door het gesprek aan te gaan.

   

   

  Lezingen van spreker Cornelie Egelie – Sprenger

  Carrière maken – met een (psychische) beperking

  • Cornelie Egelie-Sprenger werd in 2016 door haar uitgever benaderd een boek te schrijven. Zij voelde zich heel klein en onzeker. Toen ze het ‘wurgcontract’ onder ogen kreeg wilde ze ermee stoppen, bang dat ze niet aan de deadlines kon houden. Maar dankzij het vertrouwen van die uitgever (‘dan schrijf je toch zonder contract?’) is het haar toch gelukt. Tegenwoordig maakt Cornelie carrière als ervaringsdeskundige spreker op de werkvloer, bij (hoge)scholen, politieacademie en andere instellingen.
Video

Maak kennis met Cornelie

Video

In gesprek met Esther van Fenema (café Weltschmerz)

Bekijk de lezingen van Cornelie Egelie
Vrijblijvend informatie over Cornelie Egelie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Cornelie Egelie geeft lezingen over de volgende onderwerpen