Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies

"Niets is onmogelijk"

Joost Rigter

Hoe ga je om met grote veranderingen in het leven? Joost Rigter werd met deze vraag geconfronteerd toen hij opeens blind werd.

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Joost Rigter

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Joost

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Interactieve sessies met een krachtige boodschap

 • Als internationaal spreker staat Joost Rigter bekend om zijn interactieve shows met stevige inhoud. Zijn inspirerende lezingen en workshops over omgaan met verandering, wilskracht en doorzettingsvermogen zijn enorm geschikt wanneer je het publiek écht in beweging wilt brengen.
 • Spreker Joost Rigter heeft zelf meerdere bedrijven opgezet en jaren ervaring binnen verschillende functies. Hij deelt deze ervaringen graag. Joost maakt alle lezingen op maat zodat deze goed aansluiten bij het doel van de bijeenkomst.

Opeens krijg je het nieuws dat de kans groot is dat je blind wordt. Het overkwam Joost op 26 jarige leeftijd. Kan je het je voorstellen? Binnen 10 dagen was hij nagenoeg blind en inmiddels ziet hij nog maar 0,8 procent.

Is het leven nu minder mooi? Absoluut niet, aldus Joost. Hij wist een positieve draai aan het leven met een beperking te geven. Dit deed hij door op zijn talenten te focussen, de positiviteit op te zoeken en gewoon weer aan de slag te gaan. Inmiddels heeft hij drie bedrijven opgestart waaronder the Chairmen at Work, een platform voor blinde en slechtziende masseurs.

De lezingen van Joost gaan over thema’s als omgaan met verandering en tegenslag, over acceptatie en doorzettingsvermogen. We hebben graag de controle over dingen. Helaas is dit, zeker in de snel veranderende wereld met zoveel verschillend invloeden om ons heen, niet altijd mogelijk. Wat gebeurt er wanneer we de controle kwijt raken? Als de dingen niet lopen zoals we gewend zijn? Als ras-optimist maakt Joost duidelijk dat je in elke beperking of tegenslag ook kracht kan vinden. Daar is hij zelf het ultieme voorbeeld van.

Tijdens zijn workshop nodigt Joost Rigter zijn publiek uit een kijkje in zijn leven te nemen. Door zijn publiek letterlijk mee te nemen in het donker laat hij ze ervaren hoe het is om werkelijk geen zicht te hebben. Hij haalt zijn publiek uit de comfortzone waardoor ze de kans krijgen op een ander manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen.

Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei! Joost zijn verhaal past bij ieder bedrijf. Zo gaf hij eerder nationaal en internationaal inspirerende sessies voor oa. Walt Disney, NS, KLM, UWV, Deloitte, ABN AMRO en Sony.

Joost geeft lezingen in het Nederlands en Engels. 

Bekijk de lezingen van Joost Rigter
Lezingen van Joost Rigter

Verbinding & vertrouwen

 • Wanneer je geen zicht hebt op de dingen die er om je heen gebeuren moet je terugvallen op vertrouwen. In deze interactieve sessie gaat het publiek hier mee aan de slag. Joost neemt zijn publiek mee het donker in. Door de deelnemers uit hun comfortzone te halen ontstaat er verbinding met elkaar. Je moet vertrouwen op jezelf, maar ook op de ander.
 • Een vlotte interactieve sessie waarin ervaren centraal staat. Deze interactieve lezingen is enorm geschikt om een team nader tot elkaar te brengen en een wij-gevoel onder de medewerkers te creëren.
Lezingen van Joost Rigter

Niets is onmogelijk

 • Spreker Joost Rigter vertelt over zijn persoonlijke ervaring toen hij opeens blind werd. Hij laat zien hoe hij zijn leven met een beperking vorm heeft kunnen geven en welke rol kracht en doorzettingsvermogen hierbij spelen.
 • Een indringende lezing over hoe we ons niet moeten laten beperken door tegenslagen. Als ras-optimist laat Joost zien hoe hij zijn doelen alsnog heeft kunnen realiseren door de positiviteit op te zoeken.
Lezingen van Joost Rigter

Omgaan met verandering

 • In een verpletterende show neemt spreker Joost Rigter zijn publiek mee in zijn wereld. Zijn publiek wordt geblinddoekt en ervaart eventjes hoe het is om geen zicht te hebben. Geen zicht op wat er om je heen gebeurt of wat er voor je ligt. We kunnen niet alles voorspellen in het leven en dit brengt onzekerheden met zich mee. Hoe ga je hier mee om?
 • Deze lezing is enorm geschikt voor bedrijven die een verandering doormaken. De lezing zorgt voor een energieke boost en biedt praktische handvatten betreft het omgaan met deze veranderingen. Joost maakt de lezing op maat zodat de inhoud goed aansluit bij het thema van de bijeenkomst.

 

  Video

  Discovering more opportunities through imperfections

  Bekijk de lezingen van Joost Rigter
  Vrijblijvend informatie over Joost Rigter

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Joost Rigter geeft lezingen over de volgende onderwerpen