Loading content ...

rick-van-asperen

Rick van Asperen

"De groeten met het moeten"

Origineel, enthousiasmerend en uitermate praktisch. Als spreker Rick van Asperen is geweest dan wordt er nog dagen nagepraat over de aansprekende metaforen, de herkenbare situaties en toepasbare inzichten en vaardigheden.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rick van Asperen is een spreker die uw publiek op een verrassende wijze weet te boeien en op kan laten bloeien. Bent u op zoek naar een performer die tijdens zijn optreden moeiteloos jongleert met inhoud, entertainment en interactie? Ja? Dan is spreker Rick van Asperen écht een spreker voor u!

Tijdens zijn authentieke, humorvolle en energierijke optredens neemt Rick u mee in zijn gedachtewereld en inspireert hij om op een andere wijze te kijken naar zaken als persoonlijk leiderschap, innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Ook weet hij op een treffende, originele en toegankelijke wijze meer inzicht te geven in de werking van ons eigen brein. Door een flinke dosis interactie weet Rick zijn publiek te boeien tot de laatste seconde.

Spreker Rick van Asperen geniet ervan om grote groepen mensen mentaal en fysiek in beweging te krijgen en heeft als missie om levens verrijkende inzichten en vaardigheden te delen en toegankelijk te maken voor de toepassing in de dagelijkse praktijk. Hij heeft al vele mensen geholpen hun energie te verleggen van belemmerende verhalen naar het daadwerkelijk realiseren van verlangens.

Tijdens zijn laatste jaren als onderdirecteur bij de Rabobank heeft hij aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om een nieuwe persoonlijke beweging in te zetten. Het verlangen was overduidelijk bij hem aanwezig. Alleen zijn trippende ego hield hem in de plooi. Deze ervaring heeft hem veel inzichten voor zijn unieke concept Egostrippen gegeven. Pas toen hij zijn externe ‘zekerheden’ los durfde te laten, leerde hij zekerheid te putten uit zijn eigenwaarde(n). Deze waarden deelt hij nu graag met anderen om zo met elkaar meerwaarde te creëren.

Naast (enter)trainer, dagvoorzitter, coach en inspirator is Rick auteur van de boeken ‘De groeten met moeten – Hoe je gelukkig wordt door te kiezen voor ongehoorzaamheid’ en ‘Egostrippen – De kick van je eigen ik’. Waar de meeste sprekers alleen komen spreken, denkt Rick ook graag mee bij het scherp stellen van de kernboodschap voor uw bijeenkomst en het uitlijnen van de verschillende ingrediënten van de bijeenkomst met deze kernboodschap zodat uw publiek met een helder beeld en vol energie naar huis gaat.

  Spreker Rick van Asperen geeft op maat gemaakte lezingen over verschillende onderwerpen zoals Authenticiteit, Communicatie, Creativiteit, Geluk, Het nieuwe werken, Innovatie, Inspiratie, Klantgerichtheid, Leiderschap, Management, Motivatie, Ondernemerschap, Personal branding, Spiritualiteit, Samenwerken, Veranderen, Vitaliteit etc. Onderstaand een aantal voorbeelden van mogelijke thema’s.

   

  Lezing van spreker Rick van Asperen

  Brainpower: Ontketen de potentie van je brein!

  • Heb je het idee dat er steeds meer op je af komt en zoek je naar wegen om hier effectiever mee om te gaan? Wil je graag weten hoe je meer uit je eigen brein kunt halen? Is vitaliteit een speerpunt binnen jullie organisatie? JA? Investeer dan tijd en energie in het vergroten van jullie breinkennis.
  • Heel lang hebben we gedacht dat we niets aan en voor ons brein konden doen. We waren er tenslotte mee geboren en hadden het er dus maar mee te doen. De wetenschap heeft inmiddels het tegendeel bewezen. Ons brein vormt niet alleen ons gedrag. Met het aanpassen van ons gedrag kunnen we eveneens de vorm van ons brein veranderen. Je hebt dus meer invloed op de structuur van je eigen brein dan dat je tot nu toe hebt gedacht. Deze breinpresentatie helpt je aan de inzichten en vaardigheden daarvoor!


   

  Lezing van spreker Rick van Asperen

  Egostrippen; wie is er nu een eikel? 

  • Ondernemerschap, creativiteit, ont-wikkelen en nieuwe perspectieven! Als we vastzitten in ons eigen trippende ego dan worden we blind voor een groot aantal mogelijkheden waar we ons voordeel mee kunnen doen. Om mensen te helpen deze mogelijkheden weer te leren zien, heeft Rick het boek Egostrippen geschreven.
  • Verleg je energie van het botsen met de eikels om je heen naar het achterhalen van de belangrijke informatie die schuilgaat achter je eigen oordelen en die van anderen. Als je die informatie weet te benutten, ontstaat een zevensprong aan mogelijkheden daar waar je aanvankelijk dacht in een doodlopende straat te zijn beland. Ontdek daarom tijdens deze presentatie het mysterie dat elke eikel met zich meedraagt.

   

  Lezing van spreker Rick van Asperen

  De groeten met het moeten

  • Vroeg opstaan, naar werk gaan, op visite gaan, een verjaardag… we kennen het allemaal. Allemaal verplichtingen, althans, zo voelt het vaak. Het lijkt soms of we de hele dag van alles moeten. Spreker Rick van Asperen laat zien dat wanneer je op een andere manier naar deze activiteiten kijkt, je dit niet als verplichtingen hoeft te ervaren. Wanneer jij werkelijk gaat beseffen dat verantwoordelijkheid iets is wat altijd bij jezelf ligt, gaat er een nieuwe wereld voor je open.
  • Met deze presentatie inspireert Rick mensen om niet langer gehoorzaam te doen wat er van je gevraagd wordt maar daadwerkelijk verantwoordelijkheid te leren nemen. Wie zegt dat iets moet, ontkent daarmee de eigen verantwoordelijkheid voor het creëren van mogelijkheden en het maken van keuzes. Ga voor deze ont-moeting en leer zo je WILspier weer trainen.
  • Deze sessie gericht op Persoonlijk leiderschap, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en participatie is op dit moment de meest populaire egostrippen presentatie! Veel interactie met het publiek en een verhaal met een zeer verrassende wending. Niets blijkt te zijn wat het lijkt te zijn!

   

  Lezing van spreker Rick van Asperen

  Wie echt samenwerkt, vist niet achter het net 

  • Is ‘samenwerken’ een van jullie cultuurwaarden? Ja? Ontdek dan tijdens deze interactieve presentatie hoe goed er binnen jullie organisatie/team al wordt samengewerkt. Regelmatig blijkt dit toch nog een hele uitdaging te zijn.
  • Deze sessie is een interactief intermezzo over Samenwerken, muurtjes afbreken, resultaatgerichtheid en verbinding. Nadat we op een speelse wijze tegen een aantal uitdagingen op het gebied van samenwerken zijn aangelopen, krijgen de deelnemers concrete inzichten en tips aangereikt waarmee ze de samenwerking kunnen verbeteren. Wat levert dit op? Het zorgt ervoor dat iedereen zich als een vis in het water blijft voelen.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Rick van Asperen geeft lezingen over de volgende onderwerpen: