Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

"Dé spreker voor energieke inspiratiesessies"

rick-van-asperen

Rick van Asperen

Bent u op zoek naar een performer die tijdens zijn optreden moeiteloos jongleert met inhoud, entertainment en interactie? Ja? Dan is spreker Rick van Asperen écht een spreker voor u!

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Smeulders Interieurgroep Bekijk alle referenties

Dé spreker voor energieke inspiratiesessies

 • Rick van Asperen brengt alledaagse onderwerpen op een vlotte manier onder de aandacht. Op een treffende, originele en toegankelijke wijze brengt thema’s als communicatie, gedrag en samenwerken tot leven.
 • Rick denkt graag met de opdrachtgever mee. Met als resultaat: op maat gemaakte sessies vol met leuke anekdotes en herkenbare voorbeelden. Zijn inspiratiesessie “De groeten met het moeten” is ontzettend populair.
 • De lezingen zijn ook te boeken als inspirerende, interactieve (!) webinars.
Rick van Asperen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rick

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Rick van Asperen geeft op maat gemaakte lezingen en verrassend boeiende webinars over verschillende onderwerpen zoals Authenticiteit, Communicatie, Creativiteit, Geluk, Het nieuwe werken, Innovatie, Inspiratie, Klantgerichtheid, Leiderschap, Management, Motivatie, Ondernemerschap, Personal branding, Spiritualiteit, Samenwerken, Veranderen, Vitaliteit etc. Onderstaand een aantal voorbeelden van mogelijke thema’s.

Dé spreker voor energieke inspiratiesessies

 • Rick van Asperen brengt alledaagse onderwerpen op een vlotte manier onder de aandacht. Op een treffende, originele en toegankelijke wijze brengt thema’s als communicatie, gedrag en samenwerken tot leven.
 • Rick denkt graag met de opdrachtgever mee. Met als resultaat: op maat gemaakte sessies vol met leuke anekdotes en herkenbare voorbeelden. Zijn inspiratiesessie “De groeten met het moeten” is ontzettend populair.
 • De lezingen zijn ook te boeken als inspirerende, interactieve (!) webinars.

(enter)Trainer, dagvoorzitter, coach, inspirator en auteur

Tijdens zijn authentieke, humorvolle en energierijke optredens neemt Rick u mee in zijn gedachtewereld en inspireert hij om op een andere wijze te kijken naar zaken als persoonlijk leiderschap, innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Ook weet hij op een treffende, originele en toegankelijke wijze meer inzicht te geven in de werking van ons eigen brein. Door een flinke dosis interactie weet Rick zijn publiek te boeien tot de laatste seconde.

Spreker Rick van Asperen geniet ervan om grote groepen mensen mentaal en fysiek in beweging te krijgen en heeft als missie om levens verrijkende inzichten en vaardigheden te delen en toegankelijk te maken voor de toepassing in de dagelijkse praktijk. Hij heeft al vele mensen geholpen hun energie te verleggen van belemmerende verhalen naar het daadwerkelijk realiseren van verlangens.

Tijdens zijn laatste jaren als onderdirecteur bij de Rabobank heeft hij aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om een nieuwe persoonlijke beweging in te zetten. Het verlangen was overduidelijk bij hem aanwezig. Alleen zijn trippende ego hield hem in de plooi. Deze ervaring heeft hem veel inzichten voor zijn unieke concept Egostrippen gegeven. Pas toen hij zijn externe ‘zekerheden’ los durfde te laten, leerde hij zekerheid te putten uit zijn eigenwaarde(n). Deze waarden deelt hij nu graag met anderen om zo met elkaar meerwaarde te creëren.

Naast (enter)trainer, dagvoorzitter, coach en inspirator is Rick auteur van de boeken ‘Ik laat me niet gek maken’, ‘De groeten met moeten – Hoe je gelukkig wordt door te kiezen voor ongehoorzaamheid’ en ‘Egostrippen – De kick van je eigen ik’. Waar de meeste sprekers alleen komen spreken, denkt Rick ook graag mee bij het scherp stellen van de kernboodschap voor uw bijeenkomst en het uitlijnen van de verschillende ingrediënten van de bijeenkomst met deze kernboodschap zodat uw publiek met een helder beeld en vol energie naar huis gaat.

* Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Rick van Asperen
Lezing van spreker Rick van Asperen

Brainpower: Ontketen de potentie van je brein!

Zo creëer je een blije en productieve thuiswerdag

Vergroot de kennis van je brein op een boeiende en unieke wijze! Je krijgt er een enorme dosis praktisch toepasbare brainpower voor terug.

Daardoor neemt onder andere je vitaliteit toe, versterk je relaties en behaal je gestelde doelen, óók als je vanuit huis werkt. Wat denk je dat dat doet met je werkplezier?

Lezing van spreker Rick van Asperen

Egostrippen; wie is er nu een eikel? 

Ondernemerschap, creativiteit, ont-wikkelen en nieuwe perspectieven! Als we vastzitten in ons eigen trippende ego dan worden we blind voor een groot aantal mogelijkheden waar we ons voordeel mee kunnen doen. Om mensen te helpen deze mogelijkheden weer te leren zien, heeft Rick het boek Egostrippen geschreven.

Verleg je energie van het botsen met de eikels om je heen naar het achterhalen van de belangrijke informatie die schuilgaat achter je eigen oordelen en die van anderen. Als je die informatie weet te benutten, ontstaat een zevensprong aan mogelijkheden daar waar je aanvankelijk dacht in een doodlopende straat te zijn beland. Ontdek daarom tijdens deze presentatie, on stage of via je beeldscherm, het mysterie dat elke eikel met zich meedraagt.

Lezing van spreker Rick van Asperen

De groeten met het moeten

Stop het moetenvirus! Train je wilspier!

Het besmettelijke moetenvirus heeft velen van ons in de greep. We denken dat we geen keuze hebben en doen daarom braaf wat anderen van ons lijken te verwachten. Ik moet naar die verjaardag, ik moet die actielijst nog afronden, ik moet meer aandacht besteden aan mijn gezin, ik moet mij ontwikkelen, ik moet meer sporten. Herken je dit?

Gelukkig is er een remedie: stop met moeten! Moeten is een illusie. Kies definitief voor een moetenvrij leven door het trainen van je wilspier. Leven vanuit willen is gewoon veel leuker! Iedereen kan ont-moeten. Wil jij weten hoe? Ga dan de ont-moeting aan met Rick van Asperen. Deze verrassende presentatie, of dit nu live of digitaal via een webinar is, MOET je gewoon gevolgd hebben.

Deze sessie gericht op Persoonlijk leiderschap, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en participatie is op dit moment de meest populaire egostrippen presentatie! Veel interactie en een verhaal met een zeer verrassende wending. Niets blijkt te zijn wat het lijkt te zijn!

Lezing van spreker Rick van Asperen

Wie echt samenwerkt, vist niet achter het net 

Is ‘samenwerken’ een van jullie cultuurwaarden? Ja? Ontdek dan tijdens deze interactieve presentatie hoe goed er binnen jullie organisatie/team al wordt samengewerkt. Regelmatig blijkt dit toch nog een hele uitdaging te zijn.

Deze sessie is een interactief intermezzo over Samenwerken, muurtjes afbreken, resultaatgerichtheid en verbinding. Nadat we op een speelse wijze tegen een aantal uitdagingen op het gebied van samenwerken zijn aangelopen, krijgen de deelnemers concrete inzichten en tips aangereikt waarmee ze de samenwerking kunnen verbeteren. Wat levert dit op? Het zorgt ervoor dat iedereen zich als een vis in het water blijft voelen.

Lezing van spreker Rick van Asperen

HYBRIDE WERKEN? ZORG VOOR ‘GAAT’ (GROWING APART AND TOGETHER)

Weet jij wat jullie straks gaan doen? Blijven jullie voornamelijk thuiswerken? Gaat iedereen weer terug naar het kantoor? Of creëren jullie een hybride vorm? Stel dat jullie voor hybride gaan… op basis waarvan geven jullie hier dan vorm aan? Hoe ziet dit er in de dagelijkse praktijk uit en voor welke uitdagingen komen jullie hierdoor te staan?

Herken je de bovenstaande vraagstukken binnen jullie team en/of organisatie? Merk je dat het best lastig is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? Logisch, want waar de één enthousiast over is daar haalt de ander juist de neus voor op. Ontdek daarom het groeipotentieel van GAAT…. Growing Apart And Together! We gaan graag met je in gesprek over onze GAAT mogelijkheden. We kunnen ons voorstellen dat je denkt: ‘Waar gaat dit over’. Om je te helpen aan een eerste antwoord op deze vraag, inspireren we je graag alvast met de informatie over een inspiratiesessie van Rick van Asperen:

‘Met GAAT een wereld aan groeimogelijkheden’
Tijdens deze inspiratiesessie ontdekken de deelnemers hoe je aan de hand van de twee ‘B’s’ van hybride werken, hoe je je eigen ideale werkdag vorm kunt geven. Welke ‘B’s’ dat zijn, word je duidelijk gedurende de workshop. Met de aangereikte inzichten en concrete handvatten kun je voor jezelf helderheid scheppen met betrekking tot welke werkzaamheden je wanneer en waar het beste kunt doen. De visie van Rick van Asperen is dat Hybride werken niet van bovenop als een structurele blauwdruk door het management wordt opgelegd. Maar de werkbare strategieën worden in onderlinge afstemming, op basis van gelijkwaardigheid, samen bepaald. Daarbij wordt gekeken naar je persoonlijke belangen, de benodigde mate van samenwerking en de organisatiebelangen. Soms zijn de strategieën voor iedereen hetzelfde, vaak zal dit echter niet het geval zijn. Benieuwd hoe jij het beste floreert? Dit ontdek je als je met Rick op pad gaat.

En er is meer! Vertel ons jouw doel, boodschap en wensen, dan maakt Rick graag zijn presentaties of webinars op maat. Bruisend, verrassend en interactief.

video van spreker Rick van Asperen

Rick van Asperen (trailer)

Bekijk de lezingen van Rick van Asperen

Referenties

Rick was bij ons key-note spreker op het event Samen Vitaal. Voor dit event, georganiseerd in samenwerking van vier grote partners, waren wij op zoek naar een spreker met een sterke dynamiek en interactie, die de boodschap enthousiast en met kritische noot kon overbrengen. Dit hebben wij zeker in Rick gevonden. Hij heeft van begin tot eind met ons meegedacht en ook het contact verliep heel soepel. Bedankt Rick voor je enthousiaste bijdrage en bedankt voor het inspirerende boek en de grappige sleutelhanger. Deze gaat in de toekomst veel verwarring en gênante momenten voorkomen.

Ria Outshoorn, Marketing consultant/Community manager a.i., Mindcampus

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Diede Verbeek - Smeulders Interieurgroep

Wat een heerlijke frisse wind! Rick wist onze zaal van de eerste tot en met de laatste minuut te boeien met zijn prikkelende werkvormen en direct toepasbare tools om van een eikel een medemens te maken. Met veel humor, scherpe vragen en ‘omdenken’ krijgt hij het voor elkaar om mensen ook bij tegenslag gemotiveerd en enthousiast te houden. Als organisator vond ik het daarnaast erg prettig werken met iemand die zich niet puur om zijn optreden bekommert, maar over het gehele event meedenkt om hier een groot succes van te maken. De zorgvuldigheid waarmee Rick in zijn voorbereiding de context van deze KPN-groep heeft meegenomen en weten te verwerken in zijn verhaal, overtrof al mijn verwachtingen. Kortom: ik wens ieder publiek een verrassende inspirator toe als Rick!

Marije Verbeek - KPN

Rick is inderdaad een spreker die voor elke doelgroep geschikt is. Hij is zeer interactief, betrekt het publiek en doet dit op een zeer prettige manier met respect naar iedereen. Hij geeft inzichten met behulp van kleine doe-opdrachten. Wij hebben genoten van zijn deelname aan onze nieuwjaarsbijeenkomst.

Monique Schlechtriem, Gilde opleidingen

Rick was onze Mystery Guest tijdens de Meet & More avond van Colubris Cleantech. Hij is energiek en zet je op een ludieke wijze aan het denken om alles in een ander perspectief te zien. Een goede aanvulling van onze avond met als thema Verbinden. De voorbereiding verliep professioneel en goed. Een inspirator met veel inzichten en goed gevoel voor humor.

Reggy Geurink-van den Hurk, Colubris Cleantech B.V.

Rick heeft voor ons de online inspiratiesessie ‘Brainpower in coronatijd’ verzorgd. Aan deze sessie deden meer dan 100 jonge ambtenaren mee. De sessie gaf ons inzicht in een goede ‘brein hygiëne’. Oftewel, wat zijn energielekken en hoe laad je jouw hersenen weer op? Dat leverde veel praktische handvatten op voor een fijne en gefocuste thuiswerkdag. De sessie van 50 minuten vloog om. Het was tot in de puntjes verzorgd met zelf ontwikkelde animaties, interactieve oefeningen en een bevlogen spreker. Geen standaard webinar dus, maar echt een energieke inspiratiesessie. Dankjewel Rick en Egostrippen voor dit digitale experiment en de hele prettige communicatie!

Yvonne Neven - Opleidingscoördinator Traineeship, Werken in Gelderland

Op 23 juni jl. had ik het voorrecht om het webinar 'Brainpower' bij te wonen. Na al heel veel webinars te hebben gezien, was dit, met afstand, het beste webinar dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Rick gaf de deelnemers de energie en interactie alsof je er 'live' bij was. In combinatie met de zeer interessante content waar je direct wat mee kan en de mooie aankleding van het webinar, had je totaal niet het idee dat je 'al' een uur bezig was.

Ria Outshoorn - Outperform Marketing, Marketing & Sales Consultant

Afgelopen dinsdag heeft Rick voor mij en 75 collega’s een webinar gegeven over het groeien op je thuiswerkplek. Hoe houd je het leuk en interessant en hoe houd je voldoende energie over? Rick heeft ons geleerd over de werking van ons brein en in welke valkuilen we stappen. Ook heeft hij praktische tips gegeven voor meer ontspanning. Zeker relevant voor ons, omdat we veel thuiswerken en zittend werk hebben. Rick is enthousiast, energiek en heeft gezorgd voor een perfecte voorbereiding voor het webinar, zodat het volledig aan onze wensen voldeed!

Danielle Flach - ABN Amro MeesPierson, Directeur West- en Midden-Brabant

Rick van Asperen was enthousiast, wist de juiste snaar te raken, de interactie met het publiek aan te gaan. De inhoud paste bij de vraagstukken die we als organisatie hebben.

Jeanne Martens, Campus Special Needs MosaLira

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Rick van Asperen na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Ik laat me niet gek maken - Het rustgevende boek over het brein voor mensen die te druk zijn

Dit boek is een pleidooi voor breinhygiëne. Vergroot aan de hand van de schoenenmetafoor stap voor stap de kennis van je eigen brein. Je brein heeft eindeloze mogelijkheden, maar het kan die alleen benutten als jij goed voor je brein zorgt. Neem het heft in eigen handen en maak tijd vrij voor de dingen die er echt toe doen: je gezondheid, je relaties met dierbaren en je ambities.

Bestel dit boek

De groeten met moeten - Hoe je gelukkig wordt door te kiezen voor ongehoorzaamheid

Iedereen kan ont-moeten. Auteur Rick van Asperen laat zien hoe je dat in vier praktische stappen kunt doen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen!

Bestel dit boek

Egostrippen - De kick van je eigen ik

U probeert het iedereen naar de zin te maken, uw partner, uw collega’s en uw vrienden. Maar zeg eens eerlijk, wordt u blij van alle rollen die u dagelijks speelt? Stop met toneelspelen. Lees dit boek en ontdek waar u warm voor loopt. Strip uw ego: richt u voortaan op wat u beweegt en wat u diep in uw hart wilt, thuis en op het werk.

Bestel dit boek

Contact - (k)it Combineer de werkvormen en verrijk door te oefenen je communicatie

De CONTACT-(K)IT biedt een zeer uitgebreide set aan werkvormen waarmee je de communicatie met jezelf én met anderen kunt verrijken. Marshall Rosenberg is met zijn werk op het gebied van Geweldloze Communicatie een grote inspiratiebron geweest voor de CONTACT-(K)IT. Door zijn gedachtegoed als basis te gebruiken voor de diverse werkvormen willen we je ondersteunen bij het vertalen van inzichten op dit gebied in concrete communicatieve vaardigheden. Ook degenen die zich door middel van het lezen van een boek, of het volgen van een training, hebben verdiept in Egostrippen® of Gestripte Communicatie® ervaren de hulpmiddelen uit de CONTACT-(K)IT van grote toegevoegde waarde. Ben je tot nu toe nog niet in aanraking geweest met de genoemde onderwerpen, ook dan kunnen de werkvormen je helpen om de communicatie met jezelf en met anderen te verrijken.

Bestel deze kit
Vrijblijvend informatie over Rick van Asperen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Rick van Asperen
Rick van Asperen

5 van de 5 sterren

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Smeulders Interieurgroep Bekijk alle referenties

Rick van Asperen geeft lezingen over de volgende onderwerpen