Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Brainpower, egostrippen, moeten en samenwerken - een mix voor productiviteit

rick-van-asperen

Rick van Asperen

Trainer, coach, inspirator, dagvoorzitter en auteur. Geeft op maat gemaakte energieke lezingen om uw authenticiteit, communicatie en inspiratie een krachtige impuls te geven.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Smeulders Interieurgroep Bekijk alle referenties

Een lezing van Rick van Asperen biedt:

 • Een treffende, originele en toegankelijke wijze die thema’s als communicatie, gedrag en samenwerken tot leven brengt
 • Op maat gemaakte sessies vol met leuke anekdotes en herkenbare voorbeelden
 • Een onthulling van diepgaande inzichten in de werking van het menselijk brein en persoonlijke groei, gebaseerd op praktische en theoretische ervaring
Rick van Asperen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Rick

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Heeft uw organisatie een nood naar een energie impuls? Bent u op zoek naar een performer die tijdens zijn optreden moeiteloos jongleert met inhoud, entertainment en interactie? Dan staat spreker Rick van Asperen klaar voor u. Met op maat gemaakte lezingen en verrassend boeiende webinars over verscheidene onderwerpen biedt hij een brede waaier aan mogelijkheden voor een unieke ervaring die past bij uw organisatie.

Een lezing van Rick van Asperen biedt:

 • Een treffende, originele en toegankelijke wijze die thema’s als communicatie, gedrag en samenwerken tot leven brengt
 • Op maat gemaakte sessies vol met leuke anekdotes en herkenbare voorbeelden
 • Een onthulling van diepgaande inzichten in de werking van het menselijk brein en persoonlijke groei, gebaseerd op praktische en theoretische ervaring

Verkrijg de ervaring van een duizendpoot op energetische wijze

Rick van Asperen brengt zijn authentieke, humorvolle, en energieke presentaties in lijn met zijn missie om levensverrijkende inzichten toegankelijk te maken en licht te werpen op de werking van ons eigen brein. Als spreker en auteur, bekend van “Ik laat me niet gek maken” en “De groeten met moeten”, deelt hij niet alleen inspiratie maar biedt ook praktische begeleiding.

Zijn unieke concept, Egostrippen, ontstaan uit zijn eigen ervaring als onderdirecteur bij de Rabobank, belicht het loslaten van externe ‘zekerheden’ voor persoonlijke groei. Rick zet aan tot actie, helpt energie te verleggen van belemmerende verhalen naar het realiseren van verlangens, en deelt zijn waarden om gezamenlijk meerwaarde te creëren.

Naast zijn rol als trainer, dagvoorzitter, coach en inspirator, denkt Rick actief mee bij het scherpstellen van de kernboodschap voor uw bijeenkomst. Hij zorgt ervoor dat uw publiek met een helder beeld en vol energie naar huis gaat.

Boek nu een lezing met Rick van Asperen en ervaar zelf een unieke lezing, met een flinke dosis interactie, voor waardevolle inzichten en praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn.

Bekijk de lezingen van Rick van Asperen
Lezing van spreker Rick van Asperen

Brainpower: Ontketen de potentie van je brein!

Ontdek de sleutel tot een gelukkige en productieve thuiswerkdag door op een boeiende en unieke manier je breinkennis te vergroten!

Ontvang een overvloed aan praktisch toepasbare brainpower die niet alleen je vitaliteit verhoogt, maar ook je relaties versterkt en je helpt bij het behalen van gestelde doelen, zelfs vanuit huis. Hoe denk je dat dit je werkplezier beïnvloedt? Investeer in jezelf en maak van elke thuiswerkdag een succes – vergroot je breinkracht vandaag nog!

Lezing van spreker Rick van Asperen

Egostrippen; wie is er nu een eikel? 

Ontdek ondernemerschap, creativiteit, ontwikkelen en nieuwe perspectieven! Als we vastzitten in ons eigen trippende ego dan worden we blind voor een groot aantal mogelijkheden waar we ons voordeel mee kunnen doen. Deze sessie die gebaseerd is op zijn boek “Egostrippen” helpt mensen deze mogelijkheden weer te leren zien.

Verleg je energie van het botsen met de eikels om je heen naar het achterhalen van de belangrijke informatie die schuilgaat achter je eigen oordelen en die van anderen. Door deze inzichten te benutten, opent zich een wereld van mogelijkheden, zelfs op plekken waar je aanvankelijk een impasse zag.

Lezing van spreker Rick van Asperen

De groeten met het moeten - Stop het 'moetenvirus'

Ik moet naar daar, ik moet sporten, ik moet meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Herken je dit? Het besmettelijke ‘moetenvirus’ heeft velen van ons in de greep. We denken dat we geen keuze hebben en doen daarom braaf wat anderen van ons lijken te verwachten.

Gelukkig is er een remedie: stop met moeten! Moeten is een illusie. Kies voor een ‘moetenvrij’ leven en train je wilspier. Willen is gewoon veel leuker! Ga dan de ont-moeting aan met Rick van Asperen en leer willen.

Deze sessie gericht op ‘Persoonlijk leiderschap’, ‘eigenaarschap’, ‘verantwoordelijkheid’ en ‘participatie’ biedt veel interactie en een verhaal met een zeer verrassende wending. Niets blijkt te zijn wat het lijkt te zijn!

Lezing van spreker Rick van Asperen

Wie echt samenwerkt, vist niet achter het net 

Is ‘samenwerken’ een van jullie cultuurwaarden? Ontdek dan tijdens deze interactieve presentatie hoe goed er binnen jullie organisatie/team al wordt samengewerkt. Regelmatig blijkt dit toch nog een hele uitdaging te zijn.

Deze sessie is een interactief intermezzo over samenwerken, muurtjes afbreken, resultaatgerichtheid en verbinding. Nadat we op een speelse wijze tegen een aantal uitdagingen op het gebied van samenwerken zijn aangelopen, krijgen de deelnemers concrete inzichten en tips aangereikt waarmee ze de samenwerking kunnen verbeteren. Wat levert dit op? Het zorgt ervoor dat iedereen zich als een vis in het water blijft voelen.

Lezing van spreker Rick van Asperen

Hybride werken? Zorg voor ‘GAAT’ - Growing Apart And Together

Wil je helderheid krijgen over de toekomst van werkvormen in jouw team of organisatie? Blijven jullie thuiswerken, keert iedereen terug of is er een hybride vorm? Ontdek het groeipotentieel van GAAT, ‘Growing Apart And Together’! In een gesprek delen we graag de mogelijkheden van GAAT, omdat de overgang naar hybride werken voor iedereen anders is. We begrijpen dat je wellicht denkt: ‘Waar gaat dit over?’ Om je een eerste indruk te geven, delen we inspiratie over een sessie van Rick van Asperen.

‘Met GAAT ziet u een wereld aan groeimogelijkheden’: In deze inspiratiesessie ontdekken deelnemers hoe ze met de twee ‘B’s’ van hybride werken hun ideale werkdag vorm kunnen geven. Tijdens de workshop wordt duidelijk welke ‘B’s’ van belang zijn. De aangereikte inzichten helpen je helderheid te krijgen over wanneer en waar je het beste kunt werken. Rick van Asperen gelooft dat hybride werken niet als een structurele blauwdruk van bovenaf moet komen, maar juist in gelijkwaardigheid en samenwerking moet worden bepaald. Samen kijkend naar persoonlijke belangen, de benodigde mate van samenwerking en de organisatiebelangen. Ontdek hoe jij het beste kunt floreren door met Rick op pad te gaan.

video van spreker Rick van Asperen

Rick van Asperen (trailer)

Bekijk de lezingen van Rick van Asperen

Referenties

Rick was bij ons key-note spreker op het event Samen Vitaal. Voor dit event, georganiseerd in samenwerking van vier grote partners, waren wij op zoek naar een spreker met een sterke dynamiek en interactie, die de boodschap enthousiast en met kritische noot kon overbrengen. Dit hebben wij zeker in Rick gevonden. Hij heeft van begin tot eind met ons meegedacht en ook het contact verliep heel soepel. Bedankt Rick voor je enthousiaste bijdrage en bedankt voor het inspirerende boek en de grappige sleutelhanger. Deze gaat in de toekomst veel verwarring en gênante momenten voorkomen.

Ria Outshoorn, Marketing consultant/Community manager a.i., Mindcampus

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Diede Verbeek - Smeulders Interieurgroep

Wat een heerlijke frisse wind! Rick wist onze zaal van de eerste tot en met de laatste minuut te boeien met zijn prikkelende werkvormen en direct toepasbare tools om van een eikel een medemens te maken. Met veel humor, scherpe vragen en ‘omdenken’ krijgt hij het voor elkaar om mensen ook bij tegenslag gemotiveerd en enthousiast te houden. Als organisator vond ik het daarnaast erg prettig werken met iemand die zich niet puur om zijn optreden bekommert, maar over het gehele event meedenkt om hier een groot succes van te maken. De zorgvuldigheid waarmee Rick in zijn voorbereiding de context van deze KPN-groep heeft meegenomen en weten te verwerken in zijn verhaal, overtrof al mijn verwachtingen. Kortom: ik wens ieder publiek een verrassende inspirator toe als Rick!

Marije Verbeek - KPN

Rick is inderdaad een spreker die voor elke doelgroep geschikt is. Hij is zeer interactief, betrekt het publiek en doet dit op een zeer prettige manier met respect naar iedereen. Hij geeft inzichten met behulp van kleine doe-opdrachten. Wij hebben genoten van zijn deelname aan onze nieuwjaarsbijeenkomst.

Monique Schlechtriem, Gilde opleidingen

Rick was onze Mystery Guest tijdens de Meet & More avond van Colubris Cleantech. Hij is energiek en zet je op een ludieke wijze aan het denken om alles in een ander perspectief te zien. Een goede aanvulling van onze avond met als thema Verbinden. De voorbereiding verliep professioneel en goed. Een inspirator met veel inzichten en goed gevoel voor humor.

Reggy Geurink-van den Hurk, Colubris Cleantech B.V.

Rick heeft voor ons de online inspiratiesessie ‘Brainpower in coronatijd’ verzorgd. Aan deze sessie deden meer dan 100 jonge ambtenaren mee. De sessie gaf ons inzicht in een goede ‘brein hygiëne’. Oftewel, wat zijn energielekken en hoe laad je jouw hersenen weer op? Dat leverde veel praktische handvatten op voor een fijne en gefocuste thuiswerkdag. De sessie van 50 minuten vloog om. Het was tot in de puntjes verzorgd met zelf ontwikkelde animaties, interactieve oefeningen en een bevlogen spreker. Geen standaard webinar dus, maar echt een energieke inspiratiesessie. Dankjewel Rick en Egostrippen voor dit digitale experiment en de hele prettige communicatie!

Yvonne Neven - Opleidingscoördinator Traineeship, Werken in Gelderland

Op 23 juni jl. had ik het voorrecht om het webinar 'Brainpower' bij te wonen. Na al heel veel webinars te hebben gezien, was dit, met afstand, het beste webinar dat ik tot nu toe heb meegemaakt. Rick gaf de deelnemers de energie en interactie alsof je er 'live' bij was. In combinatie met de zeer interessante content waar je direct wat mee kan en de mooie aankleding van het webinar, had je totaal niet het idee dat je 'al' een uur bezig was.

Ria Outshoorn - Outperform Marketing, Marketing & Sales Consultant

Afgelopen dinsdag heeft Rick voor mij en 75 collega’s een webinar gegeven over het groeien op je thuiswerkplek. Hoe houd je het leuk en interessant en hoe houd je voldoende energie over? Rick heeft ons geleerd over de werking van ons brein en in welke valkuilen we stappen. Ook heeft hij praktische tips gegeven voor meer ontspanning. Zeker relevant voor ons, omdat we veel thuiswerken en zittend werk hebben. Rick is enthousiast, energiek en heeft gezorgd voor een perfecte voorbereiding voor het webinar, zodat het volledig aan onze wensen voldeed!

Danielle Flach - ABN Amro MeesPierson, Directeur West- en Midden-Brabant

Rick van Asperen was enthousiast, wist de juiste snaar te raken, de interactie met het publiek aan te gaan. De inhoud paste bij de vraagstukken die we als organisatie hebben.

Jeanne Martens, Campus Special Needs MosaLira

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Rick van Asperen na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Ik laat me niet gek maken - Het rustgevende boek over het brein voor mensen die te druk zijn

Dit boek is een pleidooi voor breinhygiëne. Vergroot aan de hand van de schoenenmetafoor stap voor stap de kennis van je eigen brein. Je brein heeft eindeloze mogelijkheden, maar het kan die alleen benutten als jij goed voor je brein zorgt. Neem het heft in eigen handen en maak tijd vrij voor de dingen die er echt toe doen: je gezondheid, je relaties met dierbaren en je ambities.

Bestel dit boek

De groeten met moeten - Hoe je gelukkig wordt door te kiezen voor ongehoorzaamheid

Iedereen kan ont-moeten. Auteur Rick van Asperen laat zien hoe je dat in vier praktische stappen kunt doen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen!

Bestel dit boek

Egostrippen - De kick van je eigen ik

U probeert het iedereen naar de zin te maken, uw partner, uw collega’s en uw vrienden. Maar zeg eens eerlijk, wordt u blij van alle rollen die u dagelijks speelt? Stop met toneelspelen. Lees dit boek en ontdek waar u warm voor loopt. Strip uw ego: richt u voortaan op wat u beweegt en wat u diep in uw hart wilt, thuis en op het werk.

Bestel dit boek

Contact - (k)it Combineer de werkvormen en verrijk door te oefenen je communicatie

De CONTACT-(K)IT biedt een zeer uitgebreide set aan werkvormen waarmee je de communicatie met jezelf én met anderen kunt verrijken. Marshall Rosenberg is met zijn werk op het gebied van Geweldloze Communicatie een grote inspiratiebron geweest voor de CONTACT-(K)IT. Door zijn gedachtegoed als basis te gebruiken voor de diverse werkvormen willen we je ondersteunen bij het vertalen van inzichten op dit gebied in concrete communicatieve vaardigheden. Ook degenen die zich door middel van het lezen van een boek, of het volgen van een training, hebben verdiept in Egostrippen® of Gestripte Communicatie® ervaren de hulpmiddelen uit de CONTACT-(K)IT van grote toegevoegde waarde. Ben je tot nu toe nog niet in aanraking geweest met de genoemde onderwerpen, ook dan kunnen de werkvormen je helpen om de communicatie met jezelf en met anderen te verrijken.

Bestel deze kit
Vrijblijvend informatie over Rick van Asperen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Rick van Asperen
Rick van Asperen

5 van de 5 sterren

Voor iedereen die een inspirerende spreker zoekt, is Rick een echte aanrader: Leuk, interactief, leerzaam en 'confronterend' dit laatste op een positieve manier! Rick kreeg de groep verassend makkelijk enthousiast waardoor er in beide richtingen veel interactie was.

Smeulders Interieurgroep Bekijk alle referenties

Rick van Asperen geeft lezingen over de volgende onderwerpen