Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stigma’s rondom mensen met een mentale beperking

Michiel Verheul

Michiel Verheul

(Dwang-) Stoornissen

Tarieven en beschikbaarheid
Michiel Verheul

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Michiel

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Stigma’s rondom mensen met een mentale beperking

Zonder censuur vertelt spreker Michiel Verheul over het ziektebeeld van Obsessive Compulsive Disorder (OCD) en de impact die dat had op zijn leven als Televisieproducer, vader en partner. Hij vertelt over zijn ervaring met de stigma’s die er heersen rondom mensen met een mentale beperking.

Als televisieproducer van bekende programma’s als Idols, Temptation Island en Wie is de Mol had Michiel een spetterende carrière. Op zoek naar een gebalanceerd leven moest Michiel de keuze maken niet zijn carrière meer op de eerste plaats te zetten, maar juist zijn eigen welbehagen. De moeilijkste stap in zijn hele carrière. Openlijk vertelt Michiel over zijn ervaringen, daarin belicht hij zowel de positieve als negatieve kanten van zijn beperking.

Redenen om spreker Michiel Verheul te boeken

  • De lezingen van Michiel zetten je aan het denken. Zeker als het gaat om de vele vooroordelen rondom (dwang-) stoornissen
  • Een lezing van Michiel garandeert dat jouw evenement een groot succes wordt
  • Michiel is het sprekerstalent!

Inspireren en informeren; stigma’s teniet doen en anderen met (dwang-) stoornissen ondersteuning bieden. Dat is Michiel’s missie. Hij deed mee aan het televisieprogramma ‘Levenslang met Dwang’ waarin hij de kijker laat zien wat leven met een beperking als OCD inhoud. Dit RTL programma trok wekelijks tussen de 700.000 en 1.000.000 kijkers. Momenteel volgt hij de opleiding voor ervaringswerker aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en geeft hij regelmatig lezingen. 

Spreker Michiel Verheul vind het ontzettend waardevol zijn publiek inzicht te geven in zijn stoornis. Hij vertelt over de stoornis zelf, over de diagnosestelling en hulpverlening, over stigma’s en zijn persoonlijke verhaal. Door de vele voorbeelden uit het dagelijks leven is Michiel Verheul in staat zijn publiek te laten begrijpen en ervaren hoe het is om met dwangstoornis te leven. Herkenbare scènes zorgen voor de nodige humor tijdens zijn optreden.  

Bekijk de lezingen van Michiel Verheul
Lezingen van spreker Michiel Verheul

Het duiveltje van mijn geest - over dwangstoornissen & dwanggedachten

Wat houdt het hebben van dwanggedachten precies in? en hoe ga je hier mee om? Michiel vertelt over zijn ervaringen met zijn eigen beperking; een verhaal over vallen en opstaan, wanhoop, kracht en doorzettingsvermogen.

Lezingen van spreker Michiel Verheul

Stigma's

Hoe wordt je door anderen benaderd wanneer men hoort dat je een mentale stoornis hebt? Michiel geeft lezingen over thema’s als participatie, inclusie en stigma’s.

Lezingen van spreker Michiel Verheul

In je Kracht staan

Michiel weet als geen ander hoe het is om balans te missen, lekker in je vel zitten is voor hem niet vanzelfsprekend. Hij is heel gericht op zoek gegaan naar de juiste balans in zijn leven. Doen waar je je lekker bij voelt, en wat bij je past! Met of zonder beperking.

Vrijblijvend informatie over Michiel Verheul

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Michiel Verheul geeft lezingen over de volgende onderwerpen