Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Bereik meer mentale rust tijdens een leerzame en spannende lezing

Spreker Pia Callesen

Pia Callesen

Psycholoog, kliniekhoofd en spreker - Lezing over onder andere mentale weerbaarheid en metacognitieve therapie.

Tarieven en beschikbaarheid
Pia Callesen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Pia

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

In de lezingen vertelt psycholoog en gecertificeerd en geautoriseerd specialist in psychotherapie, Pia Callesen, hoe men zelf meer mentale weerbaarheid kan bereiken. Pia Callesen is een begaafde vertegenwoordiger die, met de nieuwste onderzoeken van zichzelf en anderen als uitgangspunt, de effecten van metacognitieve therapie verklaart en goede adviezen geeft aan zowel het algemene publiek als vakprofessionals.

Pia Callesen is afgestudeerd in psychologie aan de University of Wales, Bangor en de Universiteit van Kopenhagen, met verder onderwijs in cognitieve en metacognitieve therapie. Zij was een van de eerste Deense psychologen die de 2-jarige MCT-Institute metacognitieve certificeringsopleiding voltooide en verder de 1-jarige Advanced Level II-uitbreidingsopleiding bij de oprichters Professor Adrian Wells van de Universiteit van Manchester (VK) en Professor Hans Nordahl van de Universiteit van Trondheim (NO).

Een lezing van spreker Pia Callesen geeft je

  • Veel kennis over metacognitieve therapie, die bezorgdheid, angst en laag zelfvertrouwen kan verlichten Concrete oefeningen om beter om te gaan met en onze negatieve gedachten te beperken
  • Pia Callesen is ook kliniekhoofd en eigenaar van CEKTOS – Center for Cognitive en Metacognitive Therapy in Kopenhagen, Næstved en Hellerup.
  • Pia Callesen is geautoriseerd en specialist in psychotherapie binnen de cognitieve therapie en blijft zich regelmatig op de hoogte houden van de nieuwste bewijsgestuurde aanpakken binnen alle psychische aandoeningen. Hierdoor is de nieuwste kennis en onderzoek altijd opgenomen in Pia Callesen lezingen over psychologie.

Over spreker Pia Callesen

In mei 2017 verscheen het eerste boek van Pia Callesen, “Leef meer, denk minder – Grip op je gedachten voor een zorgelozer leven”. Later kwam “Grijp het leven, laat de angst los”, wat de nadruk legt op hoe metacognitieve therapie angstige mensen kan helpen. Het boek en de aanpak van Pia Callesen voor zelfhulp bij angst hebben ongelooflijk positieve beoordelingen gekregen, onder andere van het Medical Journal.

De boeken, evenals de lezingen van Pia Callesen, introduceren een aantal mensen die allemaal depressie en angst hebben overwonnen door middel van metacognitieve therapie door de gedachten te identificeren die onze zorgen triggeren, en door concreet te oefenen om onze negatieve gedachten beter te beheren en te beperken, zodat we niet alleen de psychische ziekten overwinnen, maar ook afbouwen.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Pia Callesen
Lezing van spreker Pia Callesen

Durf het leven aan: Help je tiener om het leven aan te gaan - ook in tegenslagen

Met als uitgangspunt haar boek Durf het leven aan geeft psycholoog en bestsellerauteur Pia Callesen in deze lezing inspiratie, raad en begeleiding aan ouders hoe ze hun tiener kunnen ondersteunen.

Veel jongeren strijden vandaag de dag met negatieve gedachten, bezorgdheden, angst en een laag zelfbeeld. Het is pijnlijk voor ouders als hun kinderen het niet goed doen, en het kan veel zorgen en machteloosheid oproepen bij ouders. Maar in hun poging om te helpen, kunnen ouders het focus van hun tieners op hun eigen zorgen vasthouden, wat hen in een hevige neerwaartse spiraal van ontmoediging kan brengen.

Dus, hoewel ouders met de beste bedoelingen willen helpen om hun tieners uit de droefheid te halen en hen te beschermen tegen pijn, kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben.

Met uitgangspunt in Pia Callesens ervaringen in het behandelen van jongeren met metacognitieve therapie legt Pia uit hoe ouders de jongeren kunnen helpen om urenlange speculaties over hun waarde te vermijden door bezorgdheid los te laten en in plaats daarvan de focus op de wereld en weg van zichzelf te verplaatsen. Op die manier kunnen ze leren om het leven aan te gaan – zelfs als het moeilijk is.

De lezing is gericht op ouders van tieners, maar kan ook gericht zijn op leraren of andere professionals die met tieners te maken hebben.

Leef meer, denk minder - Grip op je gedachten voor een zorgelozer leven

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in ‘Leef meer, denk minder’ om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet.

In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. ‘Leef meer, denk minder’ leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Pia Callesen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Pia Callesen geeft lezingen over de volgende onderwerpen