Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Een veranderspecialist die aanzet tot actie"

Bart Flos

Bart Flos

Veranderspecialist & Klaascoach

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Bart Flos

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Bart

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Bart Flos te boeken:

 • Veranderspecialist, klaagcoach en spreker Bart Flos geeft lezingen en workshops over mens, groep en gedrag in relatie tot exponentiële verandering. Welke effecten heeft dit op de groei van organisaties, op ons brein en daarmee op ons gedrag?
 • Doelgerichte lezingen geheel op maat voor jouw organisatie of evenement
 • Bart heeft een besmettelijke positieve energie die zorgt voor een brede glimlach bij iedere deelnemer

Bart Flos is een bekend spreker, inspirator en docent. Als gewoontedoorbreker, groepskatalysator en procesprikkelaar weet als hij geen ander hoe nieuwe informatie het beste blijft hangen. Maar ook als stand-up comedian laat hij ons lachen om de beroemde klaagcultuur in Nederland, over het rare gedrag dat we vertonen als we onder druk komen te staan en over hoe we ons staande proberen te houden terwijl alles om ons heen voortdurend verandert.

Tegelijkertijd laat hij ons ook een beetje om ons zelf lachen en geeft hij praktische tips & trucs hoe we hiermee om kunnen gaan, zowel zakelijk als privé. Er wordt dus flink aan de stam geschud en er is altijd een serieuze rode draad. Om daadwerkelijk te veranderen moeten we immers het moeilijkste doen dat er is: we moeten onze gewoontes doorbreken.

Spreker Bart Flos schreef naast Het anti-klaagboek ook Het anti-sleurboek, Het perfecte project en De kenniskermis. Zijn nieuwste boek heet Vooruitkijken voor gevorderden en daarin weet hij zelfs mondiale problemen om te zetten in hoopvolle oplossingen. Want er is hoop voor mensaap en moederplaneet! We moeten alleen nog verder vooruit durven kijken dan we ooit hebben gedurfd. Bedenk: als je maar lang genoeg naar je navel staart wordt zelfs het navelpluis een probleem.

Spreker Bart Flos geeft zijn lezingen en workshops zowel in het Nederlands als in het Engels. Zijn boek Het perfecte project, over het ontmaskeren van prutsprojecten, verschijnt binnenkort in het Engels.

Bekijk de lezingen van Bart Flos
Lezingen en workshops van Bart Flos

De Kracht van Anti-Klagen – Eerst hulp bij zeuren en zaniken

 • ‘Mag ik even bij je klagen?’ We doen het allemaal weleens. Van nature hebben we de neiging om de focus te leggen op de negatieve afwijking van iets of iemand. Dat heeft zijn oorsprong in de evolutie en ons verleden als jagers/verzamelaars. Af en toe even klagen is helemaal niet erg; even je gevoel delen of steun zoeken bij een ander is goed, het creëert een saamhorigheidsgevoel. Als je echter in het klagen blijft hangen is dat aantoonbaar slecht voor individu en groep. Spreker Bart Flos waarschuwt ons: klagen is besmettelijk! Het kan een samenwerkingsverband volledig tot stilstand brengen. Maar hij geeft ons gelukkig ook de oplossing: anti-klagen
 • Zou je wel wat willen doen aan al dat geklaag op de werkvloer? Geen idee hoe je het positief kunt pareren? Geen zorgen, er is hoop. Op een ludieke, dynamische en interactieve manier leer je wat klagen is, waar het vandaan komt en wat je er aan kunt doen, zowel zakelijk als privé.
Lezingen en workshops van Bart Flos

Het Geheim van Anti-Sleur – Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf

 • Niet alleen een voortdurende onderbelasting (de bore-out) kan als sleur worden gezien; een chronische overbelasting (de burn-out) is net zo goed een sleur. Bart Flos laat zien wat sleur is, hoe je het kunt herkennen en hoe je er weer uit komt. Stop met jobtobben en ellendewentelen!
Lezingen en workshops van Bart Flos

De Eenvoud van Anti-prutsen | Het perfecte project – De mens als sleutel tot succes

 • De mens is de sleutel tot succes. Ontmasker uw prutsprojecten en maak van de eeuwige faalspiraal een succescyclus.
 • Deze lezingen en workshops gaan niet over projectmanagement; ze laten je zien hoe je prutsprojecten kunt ontmaskeren. Vergeet even alles wat je geleerd hebt over projectmanagement en kijk verder dan je projectneus lang is. Het is logischer dan je denkt.  
Lezingen en workshops van Bart Flos

De Kracht van Informatiesurvival | De kenniskermis – Overleven in een zee van informatie

 • We worden overspoeld door kennis! Alles om ons heen verandert in een razend tempo en ons oerbrein kan dat maar met moeite bijhouden. Stop de informatiepomp en ontdek de kracht van informatiesurvival: ken je brein, houd het klein en één ding tegelijk is fijn!
Lezingen en workshops van Bart Flos

Vooruitkijken voor gevorderden

 • We moeten simpelweg verder vooruitkijken dan we ooit hebben gedurfd. Onze toekomst ligt tussen de sterren en in deze lezing vertelt Bart je hoe we daar kunnen komen. Te beginnen met jou! Bart Flos laat zien dat er hoop voor de toekomst van mensaap en moederplaneet.
  08.08.2018

  Boeken van spreker Bart Flos

  Bart Flos schreef één van de best verkochte managementboeken van de afgelopen tijd: Het anti -klaagboek – Eerste hulp bij zeuren
  en zaniken. Als logisch vervolg schreef hij Het anti -sleurboek – Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf en al snel volgde Het perfecte project – De mens als sleutel tot succes. Ook schreef hij De kenniskermis –Overleven in een zee van informatie en Vooruitkijken voor gevorderden.

  Bekijk de lezingen van Bart Flos
  Vrijblijvend informatie over Bart Flos

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Bart Flos geeft lezingen over de volgende onderwerpen