Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Business Focus: Authentiek en Resultaatgericht je Persoonlijke Carriere Aansturen

Headshot Spreker Pernille La Lau

Pernille La Lau

Werken is leuk! Tenminste, als het aan Pernille ligt. Zij werkt al jaren vol plezier dankzij haar eigen concept 'Business Happiness'. Daarmee weet ze al jarenlang het meeste uit haarzelf te halen.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Pernille La Lau te boeken

 • Pernille La Lau begeleid al 25 jaar als media expert en facilitator Business Sparren ondernemers en CEO’s uit het bedrijfsleven
 • Zij weet haar publiek te raken en energiek te krijgen om nieuwe stappen te zetten
 • Beschikbaar voor online en offline sessies, in binnen en buitenland, in Nederlands, Engels Fluent.
 • Pernille is ook te boeken als dagvoorzitter voor uw event.
Pernille La Lau

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Pernille

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Voor de inspiratievolle spreker Pernille La Lau staat je manier van werken gelijk aan je eigen ontwikkeling. De manier waarop jij je opstelt als onafhankelijke ondernemer en de manier waarop jij de waarden van je bedrijf en jouw persoonlijkheid voelt, is de manier waarop je omgaat met je medewerkers, je klanten en je team.

Business Happiness; Meetbaar en resultaatgericht.

Hoe je kan komen tot een nieuwe manier van “Business Happiness” is door je eigen talenten en je eigen organisatie, en die van anderen (cliënten, team, organisatie) snel te weten te herkennen. Business Focus wordt gevoed door interesse in anderen, nieuwsgierigheid, enthousiasme en authentiek improvisatievermogen.

Daar is een overzichtelijke en inzichtelijke manier voor die ik graag met je deel. Deze geeft je snel inzicht en succes, en je ondernemerschap krijgt er authentieke vleugels van. Bovendien helpt deze keynote je de aanzet te geven tot een Future Proof Ondernemersgeest; flexibel omgaan met veranderende omstandigheden die het leven nou eenmaal aan ons allen geeft.

Duik in je eigen talent, dat van je team en client.

Door de jaren heen veranderen we allemaal als mens en gaan door verschillende levensfases heen. Als het “leven gebeurt” heb je nieuwe antwoorden op vraagstukken nodig. Bijvoorbeeld als je je talent niet kwijt kan, je een andere functie of product / dienst wil leveren, cliënten hebben een andere vraag hebben gekregen, het team disfunctioneert, je aansturing niet overkomt, je een andere manier van leiderschap in je eigen leven en in je zakelijke leven wil vormgeven.

Redenen om spreker Pernille La Lau te boeken

 • Pernille La Lau begeleid al 25 jaar als media expert en facilitator Business Sparren ondernemers en CEO’s uit het bedrijfsleven
 • Zij weet haar publiek te raken en energiek te krijgen om nieuwe stappen te zetten
 • Beschikbaar voor online en offline sessies, in binnen en buitenland, in Nederlands, Engels Fluent.
 • Pernille is ook te boeken als dagvoorzitter voor uw event.

Ondernemen is kansen zien

Al op jonge leeftijd was Pernille enthousiast voor de mediawereld. Toen ze 12 jaar was deed ze haar eerste radio-interview voor AVRO’s Sportpanorama Junior. Deze passie bracht haar een aantal jaar later bij Club Veronica. Hier kreeg ze samen met andere nu bekende Nederlanders zoals Peter van der Vorst en Anita Witzier de kans om hun talenten voor de radio, televisie en printmedia te ontwikkelen. De perfect plek om haar creatieve ei kwijt te kunnen.

Voor haar ze nationaal bekend raakte, begon Pernille in 1990 aan haar studie International Marketing Management aan de HvA. Toen ze in haar eerste jaar haar propedeuse behaalde, besloot ze om op 19-jarige leeftijd in Japan keramiek te importeren uit Thailand en de Filipijnen. Ondanks het succes van haar bedrijf besloot ze om haar studie af te maken aan de Hogeschool InHolland.

Terwijl ze nog druk was met haar studie begon haar passie voor de mediawereld vorm te krijgen toen ze in 1993 landelijke bekendheid kreeg als presentatrice van Postcode Bingo. Met knikken knieën begon ze haar Tv-debuut, maar tegelijkertijd dacht ze “Eigenlijk ben ik begonnen waar je hoopt een keer te eindigen.”

In de afgelopen 25 jaar heeft Pernille voor SBS6, TROS, Veronica, NTR en, tegenwoordig, RTL 4 gewerkt. Als nieuwspresentator bij SBS Nieuws en Hart van Nederland werd ze één van de vaste gezichten op de Nederlandse televisie. Ondertussen presenteert ze al meer dan tien jaar met succes ‘Koffietijd’ op RTL 4.

Als Pernille praat over werken dan praat ze over spelen en plezier. Dit noemt ze ook wel Business Happiness waar ze helaas te weinig van ziet. Met nieuwsgierigheid, enthousiasme en wat improvisatievermogen weet ieder Business Happiness te vinden. Door de focus eens te verleggen naar EQ en SQ (Spirituele Quotiënt) leer je met nieuwe ogen naar problemen en mogelijkheden te kijken.

Deze mindset is de kern voor haar succes als presentatrice en als entrepreneur. Met haar eigen BV geeft Pernille al jarenlang workshops, trainingen en lezingen aan organisaties. Haar doel is om mensen niet alleen beter te laten presteren, maar ook meer plezier uit deze prestaties te halen.

Bezoek de website van Pernille La Lau

Bekijk de lezingen van Pernille La Lau
Masterclass van spreker Pernille La Lau

Masterclass Business focus

In deze Keynote krijgen deelnemers voorafgaand aan de masterclass een link naar het Barret Waardenmodel die digitaal in iedere taal ingevuld kan worden. Hier geven zij hun 10 belangrijkste levenswaarden – business waarden aan.

De resultaten worden meteen online vorm gegeven en retour gestuurd naar de deelnemer. Hier kunnen alle deelnemers al mee aan de slag indien gewenst.

De keynote on spot geeft een energieke uitleg in Technisch en Adaptief Leiderschap en laat deelnemers meteen duiken in de praktijk met een aantal heldere vragen die inzicht geven in het volledige business potentieel.

Het Barret waarden-systeem wordt uitgelegd waardoor deelnemers meteen inzicht krijgen in hun eigen manier van leiding geven aan hun team, hun leven en hoe hun organisatie is opgebouwd.

Afsluit is met inzicht in waar de deelnemer nu staat en wat mogelijk is om met nieuwe inzichten verder te bouwen.

Duur Keynote: 1 uur.

Dagvoorzitterschap Pernille La Lau

Pernille als dagvoorzitter

Een top dagvoorzitter die zowel nationaal als internationaal ingezet wordt. Pernille weet met haar achtergrond studie Internationaal Marketing Management en Journalistiek de ultieme mix te geven aan de inhoud van ieder event.
Pernille beschikt over de skills om zowel zeer inhoudelijk met iedere zakelijke client mee te denken in wat het doel is van de bijeenkomst en hoe dat op een entertaining manier neer te zetten. Al jaren wordt zij door haar cliënten terug gevraagd door het vertrouwen dat zij met Pernille op hebben gebouwd vanaf het begin. Zij voelt zich betrokken en blijft graag meegroeien met ieder bedrijf.
Hoe dat kan? Pernille La Lau heeft oprechte interesse in uw business en denkt mee op strategisch niveau en de werkelijke line up van het event en de invulling van de gesprekken. Ze creëert echte verbinding tussen het podium en het publiek waardoor het event raakt.
Doordat Pernille zowel 13 jaar in de journalistiek heeft gewerkt (RTL, NTR) en ook entertainment niet schuwt (Koffietijd, spelshow het Syndicaat) is zij een zeldzame combinatie die diepgang, plezier, energie en verbinding op het podium brengt.
Haar eigen onderneming waarin zij CEO’s en hun teams zakelijk begeleid in hun Media beleid, Storytelling en Leiderschap Transformatie geeft een extra boost in het eventueel begeleiden van de deelnemers op het podium voorafgaand aan het event.
Ze leert graag van anderen en ziet het Master of Ceremony zijn als een manier om het event net even die extra “kick” te geven waardoor het publiek met energie en inspiratie naar huis gaan. Kijk naar de aanbevelingen van de Ceo’s en bedrijven waar zij al mee samenwerkt:
Pernille spreekt vloeiend Nederlands, Engels, en kan ook interviews doen in Duits, Frans en Italiaans.
Keynote workshop van spreker Pernille La Lau

Business Transformatie en Leiderschap transformatie

Je kent ze wel, de bedrijven met waarden aan de muur als je binnen komt lopen. Of bedrijven waar de waarden hoog in het vaandel staan, maar je ziet of hoort ze nooit. Met de influx van nieuw personeel en nieuw leiderschap is het vaak ook nog eens helemaal niet bekend dat er bedrijfs-levens-waarden zijn. Of denk aan een fusie tussen twee bedrijven, waar de waarde beleving heel bewust is, maar nu ze samen komen passen de waarden niet bij elkaar of kunnen gewoonweg niet alle waarden tot een lange lijst gemaakt worden. En dan de interim manager, die weer met zijn eigen levens waarden afrekent met het personeel. Stond de waarde van bijvoorbeeld “Familie” eerst nog hoog in het vaandel, de nieuwe leidinggevende vindt het nonsens en laat mensen altijd overwerken.

Op het werk en in onze omgeving zien we van elkaar altijd ons gedrag. Waardoor worden we getriggerd en waarom worden we boos over het ene en emotioneel over het andere? Ons Denken en onze Emoties sturen ons gedrag aan. En wat stuurt onze gedachten en onze emoties dan aan? Dat zijn onze waarden. Zoals humor, familie, financiële zekerheid, lange termijn denken, delen, status etc. etc.

In deze workshop worden de participanten uitgenodigd om voorafgaand online (kan in iedere taal) hun belangrijkste waarden in te vullen. De resultaten nemen zij mee naar de keynote workshop (mochten ze dit niet hebben gedaan, dan is de keynote-workshop nog steeds te volgen). Ik spar met het publiek over Technisch versus Adaptief Leiderschap, om vervolgens te kijken hoe onze levenswaarden onze manier van leven, beslissingen maken en ook ons leiderschap vormgeven. Het is een fantastische workshop voor mensen om individueel te volgen, en ook om als team te volgen. Een gemengd publiek van individuen en teams is ook mogelijk.

Als je deze keynote-workshop volgt heb je een begin gemaakt in zelfbewust leiderschap geven en kan je overzichtelijk zien waar je eigen gelaagdheid vandaan komt. Ik begeleid vele CEO’s een op een in een transformatie traject waarbij hun leiderschapsstijl drastisch is veranderd(. Ja, daar heb je nog wat extra sessies voor nodig. ) Het levert ruimte in denken en doen op zowel in Business handelen als omgaan met je eigen privé situaties. (Het Barret zelfbewustzijnsmodel wordt hierin meegenomen) Non-Dualistisch denken en kijken naar de uitgebalanceerde weg tussen bijvoorbeeld voor-tegen zijn. Vertrouwen-wantrouwen etc. is leven in de driedimensionale visie. Stap voor stap wordt je je eigen heer en meester die je eigen bewustzijn systeem aanstuurt. En dat is wat nodig is voor het nieuwe leiderschap wat nu gevraagd wordt. Adaptief, met moed om conflicten te laten opkomen en die om te zetten in nieuwe business weg.

Ook hier ga ik uit van Creating a Difference together. Oftewel: strategische allianties om samen verschil te maken. Tintelend fris, helder, eerlijk en met lef.

Keynote workshop van spreker Pernille La Lau

Presenteren en omgaan met spanning

Presenteren is de spiegel van de ziel, en ik mag daar al 30 jaar bij mezelf aan schaven 🙂 Sinds 1995 geef ik presentatiebegeleiding aan vele CEO”s en ik help hen met hun storytelling en de ultieme mix te vinden tussen hun bedrijf en hun eigen talenten. We sparren samen over de manier om de presentatie bevlogen te laten worden en ook echt verbinding met je publiek te maken. Ik geef deze keynote workshop ook voor groepen (onder andere voor BLG wonen gedaan, dochteronderneming van de Volksbank.) We kijken naar de technische kant van presenteren en de authentieke kant. Want iedereen moet op zijn/haar eigen manier presenteren. Het is nooit copy paste, en dat past ook zeker niet in deze tijd waar je enkel opvalt en waar mensen je enkel de business gunnen als je ze inspireert.

Ik kan uitleggen hoe je met de spanning omgaat waar je mee te maken krijgt als je presenteert, en je leren hoe je die spanning kan gaan aansturen zodat die energie voor je gaat werken ipv tegen je. Ook als je geen spanning ervaart, leer ik je hoe je die juist opwekt zodat je die energie weer kan gebruiken om beter te presteren. Want als je niet om je presentatie geeft, vind je het dus niet belangrijk. Dan presteer en creëer je ook niet, en raak je je publiek ook niet. Ik kan een directieteam helpen ze individueel te “setten” voor een bijeenkomst, en ze ook gezamenlijk op elkaar laten afstemmen. Individueel en als groep. Voor een zaal geef ik voorbeelden uit de praktijk die ik zelf heb ervaren en ook tips en tricks die je voor jezelf kan toepassen. Nee ik train niemand. Ik noem dit PresentatieSparren.

Video van spreker Pernille La Lau

Make a Wish - Pernille La Lau

Video van spreker Pernille La Lau

Stadsdialoog

Bekijk de lezingen van Pernille La Lau

Referenties

Een genot om mee te werken, verassend met wat zij nu weer weet te vragen en uit je te krijgen. En vooral ook de EQ om te doen wat nodig is: luisteren, kijken en veranderen. Het Pernilla La Lau momentum geeft iedereen vleugels

René Boender

Met grote betrokkenheid en vriendelijkheid presenteert Pernille evenementen van de Stichting Vluchteling, waaronder de tweejaarlijke Van Heuven Goedhart lezing in de Ridderzaal. De warme openheid waarmee Pernille presenteert maakt dat gasten op hun gemak zijn en het heel prettig vinden naar haar te luisteren, en te kijken.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Het dagvoorzitterschap van het Beste Werkgevers van nederland event werd door Pernille op een vlotte en sprankelijke wijze ingevuld. De tone-of-voice, haar scherpzinnigheid en enthousiasme passen goed bij wat we wilden uitstralen op deze dag.

Guido Heezen, CEO Effectory

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend! Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding

De afgelopen jaren hebben we als bedrijf regelmatig samengewerkt met Pernille. Veelal in de rol van facilitator. Wat opvalt is de gedegen voorbereiding, persoonlijke aanpak en de enorme berg aan kennis en ervaring die Pernille meebrengt. Ze denkt actief mee en heeft een gedegen achtergrond in business transformatie, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Daardoor heb je meteen het gevoel met een echte professional te maken te hebben. In haar presentatie is ze heel mensgericht en kan Pernille het publiek en degene op het podium heel goed met elkaar verbinden. En zonder een kritische noot los te laten, want scherpte is er ook. Absolute top-professional!

Mark van Rijt, Director Brand, Marketing & Communications bij ABN AMRO Bank N.V.

Op een vakkundige en geïnteresseerde manier kreeg ik in een paar uur een nieuwe, andere, eigen wijze van het presenteren van m'n bedrijf aangereikt. Niet reactief maar juist proactief. Daarbij denkt Pernille met je graag met je mee, heel fijn!

Martine Hafkamp, managing director/owner at Fintessa Vermogensbeheer

Vrijblijvend informatie over Pernille La Lau

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Pernille La Lau
Pernille La Lau

5 van de 5 sterren

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding Bekijk alle referenties

Pernille La Lau geeft lezingen over de volgende onderwerpen