Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Business Happiness: Things do not happen, they are made to happen

Headshot Spreker Pernille La Lau

Pernille La Lau

Werken is leuk! Tenminste, als het aan Pernille ligt. Zij werkt al jaren vol plezier dankzij haar eigen concept 'Business Happiness'. Daarmee weet ze al jarenlang het meeste uit haarzelf te halen.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Pernille la Lau te boeken

  • Pernille la Lau begeleid al meer dan 12 jaar mensen uit het bedrijfsleven
  • Zij weet haar publiek te raken en ook écht te beroeren
  • Beschikbaar voor online en offline sessies
Pernille La Lau

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Pernille

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Tarieven en beschikbaarheid

Meer vertrouwen voor betere prestaties

Voor spreker Pernille La Lau staat werken gelijk aan spelen. Zoals je als kind leert dat spelen gelijk staat aan plezier ziet Pernille dat werken hetzelfde resultaat moet hebben. Ze noemt dit ook wel Business Happiness wat gevoed wordt door interesse in andere, nieuwsgierigheid, enthousiasme en improvisatievermogen. Deze mindset past ze al meer dan 25 jaar toe in haar carrière als presentatrice. Helaas ervaart ze dat weinig mensen Business Happiness ervaren. Daarom begeleidt ze al meer dan 15 jaar mensen in de bedrijfswereld om Business Happiness te vinden, leuker te presenteren en beter te presteren.

Redenen om spreker Pernille la Lau te boeken

  • Pernille la Lau begeleid al meer dan 12 jaar mensen uit het bedrijfsleven
  • Zij weet haar publiek te raken en ook écht te beroeren
  • Beschikbaar voor online en offline sessies

Vanaf jongs af aan was Pernille la Lau enthousiast voor de mediawereld. Op 12-jarige leeftijd deed ze haar eerste radio-interview voor AVRO’s Sportpanorama Junior. Later kwam ze dankzij haar passie terecht bij Club Veronica. Bij Club Veronica kreeg ze de kans om haar vaardigheden voor de TV te ontwikkelen samen met andere, nu, bekende Nederlands zoals Peter van der Vorst en Anita Witzier. De perfect plek om haar creatieve ei kwijt te kunnen.

Voor haar nationale bekendheid studeerde ze International Marketing Management aan de HvA. Ze behaalde haar propedeuse in het eerste jaar en besloot om als 19-jarige naar Japan te verhuizen om daar haar eigen bedrijf te runnen. Ondanks dat ze een succesvol bedrijf wist op te zetten besloot ze toch om terug naar Nederland te komen en haar studie af te maken.

Tijdens haar studie kreeg ze in 1993 landelijke bekendheid als presentatrice van Postcode Bingo. Met knikken knieën begon ze haar Tv-debuut, maar tegelijkertijd dacht ze “Eigenlijk ben ik begonnen waar je hoopt ooit een keer te eindigen.”. In de afgelopen 25 jaar heeft Pernille voor SBS6, TROS, Veronica, NTR en RTL 4 gewerkt. Ze was één van de vast gezichten bij SBS Nieuws en Hart van Nederland en presenteert nu al meer dan tien jaar ‘Koffietijd’ op RTL 4.

Bekijk hier de officiële website van Pernille

Bekijk de lezingen van Pernille La Lau
Keynote workshop van spreker Pernille La Lau

Business Transformatie en Leiderschap transformatie

Je kent ze wel, de bedrijven met waarden aan de muur als je binnen komt lopen. Of bedrijven waar de waarden hoog in het vaandel staan, maar je ziet of hoort ze nooit. Met de influx van nieuw personeel en nieuw leiderschap is het vaak ook nog eens helemaal niet bekend dat er bedrijfs-levens-waarden zijn. Of denk aan een fusie tussen twee bedrijven, waar de waarde beleving heel bewust is, maar nu ze samen komen passen de waarden niet bij elkaar of kunnen gewoonweg niet alle waarden tot een lange lijst gemaakt worden. En dan de interim manager, die weer met zijn eigen levens waarden afrekent met het personeel. Stond de waarde van bijvoorbeeld “Familie” eerst nog hoog in het vaandel, de nieuwe leidinggevende vindt het nonsens en laat mensen altijd overwerken.

Op het werk en in onze omgeving zien we van elkaar altijd ons gedrag. Waardoor worden we getriggerd en waarom worden we boos over het ene en emotioneel over het andere? Ons Denken en onze Emoties sturen ons gedrag aan. En wat stuurt onze gedachten en onze emoties dan aan? Dat zijn onze waarden. Zoals humor, familie, financiële zekerheid, lange termijn denken, delen, status etc. etc.

In deze workshop worden de participanten uitgenodigd om voorafgaand online (kan in iedere taal) hun belangrijkste waarden in te vullen. De resultaten nemen zij mee naar de keynote workshop (mochten ze dit niet hebben gedaan, dan is de keynote-workshop nog steeds te volgen). Ik spar met het publiek over Technisch versus Adaptief Leiderschap, om vervolgens te kijken hoe onze levenswaarden onze manier van leven, beslissingen maken en ook ons leiderschap vormgeven. Het is een fantastische workshop voor mensen om individueel te volgen, en ook om als team te volgen. Een gemengd publiek van individuen en teams is ook mogelijk.

Als je deze keynote-workshop volgt heb je een begin gemaakt in zelfbewust leiderschap geven en kan je overzichtelijk zien waar je eigen gelaagdheid vandaan komt. Ik begeleid vele CEO’s een op een in een transformatie traject waarbij hun leiderschapsstijl drastisch is veranderd(. Ja, daar heb je nog wat extra sessies voor nodig. ) Het levert ruimte in denken en doen op zowel in Business handelen als omgaan met je eigen privé situaties. (Het Barret zelfbewustzijnsmodel wordt hierin meegenomen) Non-Dualistisch denken en kijken naar de uitgebalanceerde weg tussen bijvoorbeeld voor-tegen zijn. Vertrouwen-wantrouwen etc. is leven in de driedimensionale visie. Stap voor stap wordt je je eigen heer en meester die je eigen bewustzijn systeem aanstuurt. En dat is wat nodig is voor het nieuwe leiderschap wat nu gevraagd wordt. Adaptief, met moed om conflicten te laten opkomen en die om te zetten in nieuwe business weg.

Ook hier ga ik uit van Creating a Difference together. Oftewel: strategische allianties om samen verschil te maken. Tintelend fris, helder, eerlijk en met lef.

Keynote workshop van spreker Pernille La Lau

Presenteren en omgaan met spanning

Presenteren is de spiegel van de ziel, en ik mag daar al 30 jaar bij mezelf aan schaven 🙂 Sinds 1995 geef ik presentatiebegeleiding aan vele CEO”s en ik help hen met hun storytelling en de ultieme mix te vinden tussen hun bedrijf en hun eigen talenten. We sparren samen over de manier om de presentatie bevlogen te laten worden en ook echt verbinding met je publiek te maken. Ik geef deze keynote workshop ook voor groepen (onder andere voor BLG wonen gedaan, dochteronderneming van de Volksbank.) We kijken naar de technische kant van presenteren en de authentieke kant. Want iedereen moet op zijn/haar eigen manier presenteren. Het is nooit copy paste, en dat past ook zeker niet in deze tijd waar je enkel opvalt en waar mensen je enkel de business gunnen als je ze inspireert.

Ik kan uitleggen hoe je met de spanning omgaat waar je mee te maken krijgt als je presenteert, en je leren hoe je die spanning kan gaan aansturen zodat die energie voor je gaat werken ipv tegen je. Ook als je geen spanning ervaart, leer ik je hoe je die juist opwekt zodat je die energie weer kan gebruiken om beter te presteren. Want als je niet om je presentatie geeft, vind je het dus niet belangrijk. Dan presteer en creëer je ook niet, en raak je je publiek ook niet. Ik kan een directieteam helpen ze individueel te “setten” voor een bijeenkomst, en ze ook gezamenlijk op elkaar laten afstemmen. Individueel en als groep. Voor een zaal geef ik voorbeelden uit de praktijk die ik zelf heb ervaren en ook tips en tricks die je voor jezelf kan toepassen. Nee ik train niemand. Ik noem dit PresentatieSparren.

Video van spreker Pernille La Lau

Make a Wish - Pernille La Lau

Video van spreker Pernille La Lau

Stadsdialoog

Bekijk de lezingen van Pernille La Lau

Referenties

Een genot om mee te werken, verassend met wat zij nu weer weet te vragen en uit je te krijgen. En vooral ook de EQ om te doen wat nodig is: luisteren, kijken en veranderen. Het Pernilla La Lau momentum geeft iedereen vleugels

René Boender

Met grote betrokkenheid en vriendelijkheid presenteert Pernille evenementen van de Stichting Vluchteling, waaronder de tweejaarlijke Van Heuven Goedhart lezing in de Ridderzaal. De warme openheid waarmee Pernille presenteert maakt dat gasten op hun gemak zijn en het heel prettig vinden naar haar te luisteren, en te kijken.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Het dagvoorzitterschap van het Beste Werkgevers van nederland event werd door Pernille op een vlotte en sprankelijke wijze ingevuld. De tone-of-voice, haar scherpzinnigheid en enthousiasme passen goed bij wat we wilden uitstralen op deze dag.

Guido Heezen, CEO Effectory

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend! Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding

De afgelopen jaren hebben we als bedrijf regelmatig samengewerkt met Pernille. Veelal in de rol van facilitator. Wat opvalt is de gedegen voorbereiding, persoonlijke aanpak en de enorme berg aan kennis en ervaring die Pernille meebrengt. Ze denkt actief mee en heeft een gedegen achtergrond in business transformatie, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Daardoor heb je meteen het gevoel met een echte professional te maken te hebben. In haar presentatie is ze heel mensgericht en kan Pernille het publiek en degene op het podium heel goed met elkaar verbinden. En zonder een kritische noot los te laten, want scherpte is er ook. Absolute top-professional!

Mark van Rijt, Director Brand, Marketing & Communications bij ABN AMRO Bank N.V.

Op een vakkundige en geïnteresseerde manier kreeg ik in een paar uur een nieuwe, andere, eigen wijze van het presenteren van m'n bedrijf aangereikt. Niet reactief maar juist proactief. Daarbij denkt Pernille met je graag met je mee, heel fijn!

Martine Hafkamp, managing director/owner at Fintessa Vermogensbeheer

Vrijblijvend informatie over Pernille La Lau

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Pernille La Lau
Pernille La Lau

5 van de 5 sterren

Onze gasten en wij waren onder de indruk van de passie en de positieve uitstraling waarmee Pernille ons door de dag heeft geleid. Vakkundig heeft ze onze ronde tafel gasten tot boeiende uitspraken gebracht. Indrukwekkend!

Alexander van der Lely, CEO Lely Holding Bekijk alle referenties

Pernille La Lau geeft lezingen over de volgende onderwerpen