Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Durf falen en streef naar perfectie voor meer ruimte om te leren en te vernieuwen

Remko van der Drift

Auteur, teamcoach en directeur van het instituut voor Faalkunde. Via lezingen en werkshops staat hij stil bij het belang van falen en laat ons zien hoe we fouten beter kunnen accepteren en benutten.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Het was een interactieve workshop waarbij de aandacht niet verslapte, het boeide, het was nadenken op een leuke manier, 45 minuten leken wel 5 minuten en alles wat ik terug kreeg waren alleen maar positieve reacties.

Een lezing van Remko van der Drift biedt:

 • Een handleiding om weg te doen met faalangst en perfectie door te tonen dat fouten maken noodzakelijk is
 • Interactieve oefeningen voor zowel kleine groepen als grote zalen
 • Herkenbare voorbeelden vol met humor
Remko van der Drift

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Remko

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Is uw organisatie verstrikt in een cultuur van angst en perfectionisme? Verander de dynamiek van jouw organisatie en transformeer organisatorische uitdagingen tot kansen samen met Remko van der Drift. Ontdek hoe hij de kracht van Faalkunde onthult, hoe angst voor falen transformeert in groei, en een cultuur van moed en innovatie stimuleert. Een lezing van Remko is een onvergetelijke ervaring, waarin leren, vernieuwen en compassie samenkomen. Maak van falen een feestje voor succes.

Een lezing van Remko van der Drift biedt:

 • Een handleiding om weg te doen met faalangst en perfectie door te tonen dat fouten maken noodzakelijk is
 • Interactieve oefeningen voor zowel kleine groepen als grote zalen
 • Herkenbare voorbeelden vol met humor

Profiteer van decennialange ervaring in training en omgang met falen

Remko van der Drift inspireert mensen om vriendelijk en begripvol te zijn voor de tekortkomingen van zichzelf en anderen zodat we kunnen leven in een faalkundige samenleving. Hierin aanvaarden we imperfecties, zijn we open over fouten en falen, en creëren we een mooiere wereld met meer ruimte om te leren, genieten, vernieuwen en compassie.

Na twee decennia trainingen te hebben gegeven aan bedrijven en een carrière van ruim 15 jaar als auteur, met boeken zoals “Fouten maken moed” en “Proberen lukt altijd“, brengt Remko van der Drift een schat aan kennis naar voren in zijn energieke lezingen en trainingen.

Hij is een veelgevraagd faalkundige bij o.a. Een Vandaag, Ruud de Wild en Spijkers met Koppen op NPO Radio 2, NRC Next, Volkskrant, Trouw, Nederlands Dagblad, Spraakmakers, Vrij Nederland en Algemeen Dagblad. Ook organiseert hij het ‘Faal Festival’ in TivoliVredenburg met talks, wetenschap en meer, en maakt hij faal-programma’s op festivals zoals ‘Lowlands’ en ‘Into The Great Wide Open’.

Boek Remko van der Drift als spreker voor een holistische benadering om fouten te leren omarmen.

Bekijk de lezingen van Remko van der Drift
Lezing van spreker Remko van der Drift

Een masterclass, workshop of opschudsessie Faalkunde

Ken je dat gevoel van falen? Is het leuk? Natuurlijk niet! Maar wat als falen niet alleen een struikelblok is, maar ook een springplank naar groei, want ‘Van fouten kan je leren’.

Remko van der Drift onthult de kracht van Faalkunde. Durf je falen om te leren of wil je stiekem altijd 100% bovengemiddeld presteren? Neem een nieuwsgierige houding en leer moedig met fouten omgaan, benut je volledige potentieel en verminder stress.

Ontwikkel faalkundigheid tijdens de lezing, masterclass of workshop Faalkunde! Een sprankelende sessie vol heldere theorie, leuke filmpjes, faalfitness en concrete reflecties. Durf jij de volgende stap te zetten naar een leven zonder angst voor falen?

video spreker Remko van der Drift

“Leef faalkundig en misluk moedig!”

Bekijk de lezingen van Remko van der Drift

Referenties

Energiek, inspirerend, activerend.

Martijn Van Glabbeek - Alliander

Het was een interactieve workshop waarbij de aandacht niet verslapte, het boeide, het was nadenken op een leuke manier, 45 minuten leken wel 5 minuten en alles wat ik terug kreeg waren alleen maar positieve reacties.

Corrina, UWV

Heel erg interessante lezing en workshop. Levendig en beeldend gesproken. De deelnemers waren erg enthousiast.

Gemeente Goeree-Overflakkee

Woensdag 12 September heb ik samen met m’n team een evenement georganiseerd bij onze opdrachtgever NS. Dit evenement had als titel “Failure is an Opportunity!?” We hebben Remko gevraagd als keynote spreker. Onze ervaring samengevat in één woord: TOP! Remko krijgt met zijn enthousiasme en kennis de zaal volledig mee in zijn workshop. Het is entertainment en leerzaam tegelijk. Ik beveel ieder bedrijf Remko aan om een positieve energieke impuls te geven aan een evenement.

Lars Rook, AGILE IT Manager, NS

Mede dankzij zijn aanstekelijke enthousiasme en de leuke oefeningen bij zijn presentatie bij het Forward Failing event heeft Remko een positieve bijdrage geleverd aan het event in de ArenA. Zijn boodschap is helder en leverde heel wat eye-openers op bij het publiek. Het zorgt voor meer ontspannen ondernemen en goed om te weten dat falen zorgt voor persoonlijke groei en succes.

Yvette van den Berg, MTH

Remko houdt de workshop dynamisch en energiek en durft zich kwetsbaar op te stellen.

Roosje Dillingh, Reinier de Graaf Gasthuis

Was erg leuk en sloot goed aan op onze behoefte. Ook lekker interactief waardoor de studenten geboeid bleven. Als tip zou het nog iets meer mogen aansluiten op de onderwijssituatie.

Leteke Vos, Fontys

21.02.2019

“Wat ben je toch een loser”

Zelfcompassie als tegengif voor harde innerlijke kritiek

‘Je kent ze vast wel, die twee oude mannetjes van de Muppet Show op het balkon in het theater. Ze heten Waldorf en Statler. Zij zijn het oneens met elke scène van de Muppets en brommen en klagen over alles wat ze zien. Zo werkt het ook vaak in ons eigen hoofd. We kennen allemaal de innerlijke commentaarstem die ons wijst op wat we verkeerd doen en die ons vergelijkt met anderen die natuurlijk veel slimmer en beter zijn dan jij.’ Deze ‘innerlijke criticus’ is de stem die al die regels en voorwaarden vertegenwoordigt die je te horen hebt gekregen van de belangrijke mensen om je heen toen je opgroeide. Hij kent jou als geen ander en weet precies hoe hij op jouw blauwe plekken moet drukken. Hij is superscherp, ziet en hoort alles, is continu alert en in de ‘aanvalsmodus’, klaar om ons keihard te wijzen op ons falen en onze onkunde.

Een leraar van rond de veertig staat op tijdens mijn lezing. Hij vertelt dat hij bij bepaalde kinderen zijn woede soms niet in kan houden. En dat hij dan te streng voor zichzelf is na afloop. Hij voelt zich dan een loser als leraar. Zijn innerlijke criticus gaat volledig los. Over hoe onprofessioneel hij wel niet is en wat hij allemaal beter zou moeten weten en doen. Misschien zit er ook wijsheid in deze kritiek. Maar de manier waarop is veel te hard! De stem die dit in onze gedachten tegen ons zegt, is dan ook niet de meest sympathieke. En zijn toon is op z’n zachtst gezegd onvriendelijk. Vaak hoor je strengheid, hardheid, veroordeling, sarcasme en cynisme. Hoewel het misschien niet zo lijkt, heeft de innerlijke criticus toch het beste met je voor. Zijn functie kun je vergelijken met een alarmsysteem dat signalen uitzendt en ons waarschuwt voor gevaar. Hij wil dat je ego in stand blijft. Hij wil koste wat het kost voorkomen dat je bevestigd wordt in je pijn dat je niet goed genoeg bent. Hiervoor trekt hij alle registers open. Hij wil de mogelijke kritiek van je omgeving voor zijn door deze kritiek zelf te geven en je te behoeden voor de pijn van falen. Hij slaat alleen wel eens door in zijn strengheid… Met veel onrust en stress tot gevolg.

Milde zelfcompassie als tegengif voor harde innerlijke kritiek. Zelfcompassie is vriendelijk, geduldig en begripvol zijn voor jezelf. Jezelf behandelen zoals jij je beste vriend zou behandelen. Én zoals je zou willen dat je beste vriend jouw behandelt. Dat is over het algemeen een stuk milder dan hoe je innerlijke criticus je aanpakt. Je bent een mens. En net zoals bij andere mensen lopen dingen lopen nu eenmaal anders dan je zou willen en verwachten. Je mag je imperfecties dus aanvaarden! Dit betekent natuurlijk niet dat je alles wat je doet maar okay moet vinden. Je kunt en mag jezelf best willen veranderen. Maar dat doe je omdat je om jezelf geeft; niet omdat je jezelf waardeloos en onacceptabel vindt.

Dus als Waldorf en Statler weer eens te hard staan te tetteren vanaf hun balkon in je hoofd, kies dan eens voor het voorrang geven aan de stem van zelfcompassie (zonder jouw muppets te veroordelen, want dan gaan ze alleen maar harder schreeuwen). Probeer te begrijpen dat je niet perfect bent en dus ook fouten kan maken. Wees je bewust dat dat bij ieder mens zo is. Je bent net als ieder ander iemand die zijn leven leeft met falen en opstaan. En als je pijn hebt van falen. Bied jezelf troost. Net zoals je dat zou doen voor je beste vriend.

Bekijk de lezingen van Remko van der Drift

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Remko van der Drift na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Proberen lukt altijd - Stop perfectiestress, train je faalspieren

Er zijn veel mensen waarbij ‘goed’ nooit ‘goed genoeg’ is. Die vinden dat ze altijd meer dan het beste van zichzelf moeten geven. Altijd moeten gaan voor een 10+. Want voor minder doen ze het niet. Sterker nog: vaak beginnen ze niet aan iets nieuws of ingewikkelds als ze er niet 100% zeker van zijn dat het perfect wordt. En dat is zo jammer, want proberen lukt altijd!

Bestel dit boek

Fouten maken moed - Durf het beste uit jezelf te falen!

Leren van je fouten is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee!

Dit komt omdat het ons ontbreekt aan foutenmakenmoed: het verwelkomen van dat wat meestal niet welkom is. En dat is zonde. Niet omdat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat foutenmakenmoed je helpt je volledige potentieel te benutten!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Remko van der Drift

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Remko van der Drift
Remko van der Drift

5 van de 5 sterren

Het was een interactieve workshop waarbij de aandacht niet verslapte, het boeide, het was nadenken op een leuke manier, 45 minuten leken wel 5 minuten en alles wat ik terug kreeg waren alleen maar positieve reacties.

Remko van der Drift geeft lezingen over de volgende onderwerpen