Bel ons op 030 80 80 884
en krijg professioneel advies van onze deskundige consultantsBel ons op 030 80 80 884
Remko geeft lezingen en workshops over falen, hij staat stil bij het belang van falen en laat ons zien hoe we fouten beter kunnen accepteren en benutten.
Tarieven en beschikbaarheid5 van de 5 sterren
Het was een interactieve workshop waarbij de aandacht niet verslapte, het boeide, het was nadenken op een leuke manier, 45 minuten leken wel 5 minuten en alles wat ik terug kreeg waren alleen maar positieve reacties.
Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid
Remko inspireert mensen om vriendelijk en begripvol te zijn voor de tekortkomingen van zichzelf en anderen. Zodat we kunnen leven in een faalkundige samenleving, waarin we imperfecties aanvaarden en daar open over mogen zijn. Waarin we fouten en falen benutten voor een mooiere wereld. Met meer ruimte om te leren, genieten, vernieuwen en compassie.
Remko geeft energieke lezingen en trainingen en schreef de boeken Fouten maken moed en Proberen lukt altijd.
Hij wordt regelmatig uitgenodigd als faalkundige, o.a. bij het actualiteitenprogramma Een Vandaag, Ruud de Wild op NPO Radio 2, Spijkers met Koppen op NPO Radio 2, diverse 3FMprogramma’s, NRC Next, Volkskrant, Trouw, Nederlands Dagblad, Spraakmakers op NPO Radio 1, Vrij Nederland, Libelle, Algemeen Dagblad en BNR Nieuwsradio.
Daarnaast organiseert hij in TivoliVredenburg een groot festival: Het Faal Festival. Met talks, wetenschap, theater, kunst en meer. Ook maakt hij faal-programma’s op festivals als Lowlands en Into The Great Wide Open.
*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.
Bekijk de lezingen van Remko van der DriftIs falen leuk? Nee natuurlijk niet! Failure sucks but it instructs. Dat weten we eigenlijk allemaal al. ‘Van fouten kun je leren’ is voor de meesten van ons vanaf onze jeugd ingegoten.
Maar durf je op je bek te gaan in je leven? Vind je jezelf faalkundig? Of wil je stiekem toch altijd 100% bovengemiddeld presteren en raak je daar dan weer gestresst van? Dan ben je wellicht niet zo faalkundig als je denkt.
Faalkunde is het vermogen om moedig met fouten om te gaan. Het kunnen verwelkomen van iets wat meestal niet welkom is. Het helpt je je volledige potentieel te benutten en meer ontkrampt in je leven te staan. Durven falen om van te leren vereist een open en nieuwsgierige houding. Kwetsbaar met een geloof in ontwikkelbaarheid.
Zet de volgende stap tijdens de Masterclass Faalkunde! Beleef het in een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame sessie. Met heldere theorie, leuke filmpjes, faalfitness en concrete reflecties.
Ook te boeken als online masterclass/workshop
Energiek, inspirerend, activerend.
Martijn Van Glabbeek - Alliander
Het was een interactieve workshop waarbij de aandacht niet verslapte, het boeide, het was nadenken op een leuke manier, 45 minuten leken wel 5 minuten en alles wat ik terug kreeg waren alleen maar positieve reacties.
Corrina, UWV
Heel erg interessante lezing en workshop. Levendig en beeldend gesproken. De deelnemers waren erg enthousiast.
Gemeente Goeree-Overflakkee
Woensdag 12 September heb ik samen met m’n team een evenement georganiseerd bij onze opdrachtgever NS. Dit evenement had als titel “Failure is an Opportunity!?” We hebben Remko gevraagd als keynote spreker. Onze ervaring samengevat in één woord: TOP! Remko krijgt met zijn enthousiasme en kennis de zaal volledig mee in zijn workshop. Het is entertainment en leerzaam tegelijk. Ik beveel ieder bedrijf Remko aan om een positieve energieke impuls te geven aan een evenement.
Lars Rook, AGILE IT Manager, NS
Mede dankzij zijn aanstekelijke enthousiasme en de leuke oefeningen bij zijn presentatie bij het Forward Failing event heeft Remko een positieve bijdrage geleverd aan het event in de ArenA. Zijn boodschap is helder en leverde heel wat eye-openers op bij het publiek. Het zorgt voor meer ontspannen ondernemen en goed om te weten dat falen zorgt voor persoonlijke groei en succes.
Yvette van den Berg, MTH
Remko houdt de workshop dynamisch en energiek en durft zich kwetsbaar op te stellen.
Roosje Dillingh, Reinier de Graaf Gasthuis
Was erg leuk en sloot goed aan op onze behoefte. Ook lekker interactief waardoor de studenten geboeid bleven. Als tip zou het nog iets meer mogen aansluiten op de onderwijssituatie.
Leteke Vos, Fontys
Zelfcompassie als tegengif voor harde innerlijke kritiek
‘Je kent ze vast wel, die twee oude mannetjes van de Muppet Show op het balkon in het theater. Ze heten Waldorf en Statler. Zij zijn het oneens met elke scène van de Muppets en brommen en klagen over alles wat ze zien. Zo werkt het ook vaak in ons eigen hoofd. We kennen allemaal de innerlijke commentaarstem die ons wijst op wat we verkeerd doen en die ons vergelijkt met anderen die natuurlijk veel slimmer en beter zijn dan jij.’ Deze ‘innerlijke criticus’ is de stem die al die regels en voorwaarden vertegenwoordigt die je te horen hebt gekregen van de belangrijke mensen om je heen toen je opgroeide. Hij kent jou als geen ander en weet precies hoe hij op jouw blauwe plekken moet drukken. Hij is superscherp, ziet en hoort alles, is continu alert en in de ‘aanvalsmodus’, klaar om ons keihard te wijzen op ons falen en onze onkunde.
Een leraar van rond de veertig staat op tijdens mijn lezing. Hij vertelt dat hij bij bepaalde kinderen zijn woede soms niet in kan houden. En dat hij dan te streng voor zichzelf is na afloop. Hij voelt zich dan een loser als leraar. Zijn innerlijke criticus gaat volledig los. Over hoe onprofessioneel hij wel niet is en wat hij allemaal beter zou moeten weten en doen. Misschien zit er ook wijsheid in deze kritiek. Maar de manier waarop is veel te hard! De stem die dit in onze gedachten tegen ons zegt, is dan ook niet de meest sympathieke. En zijn toon is op z’n zachtst gezegd onvriendelijk. Vaak hoor je strengheid, hardheid, veroordeling, sarcasme en cynisme. Hoewel het misschien niet zo lijkt, heeft de innerlijke criticus toch het beste met je voor. Zijn functie kun je vergelijken met een alarmsysteem dat signalen uitzendt en ons waarschuwt voor gevaar. Hij wil dat je ego in stand blijft. Hij wil koste wat het kost voorkomen dat je bevestigd wordt in je pijn dat je niet goed genoeg bent. Hiervoor trekt hij alle registers open. Hij wil de mogelijke kritiek van je omgeving voor zijn door deze kritiek zelf te geven en je te behoeden voor de pijn van falen. Hij slaat alleen wel eens door in zijn strengheid… Met veel onrust en stress tot gevolg.
Milde zelfcompassie als tegengif voor harde innerlijke kritiek. Zelfcompassie is vriendelijk, geduldig en begripvol zijn voor jezelf. Jezelf behandelen zoals jij je beste vriend zou behandelen. Én zoals je zou willen dat je beste vriend jouw behandelt. Dat is over het algemeen een stuk milder dan hoe je innerlijke criticus je aanpakt. Je bent een mens. En net zoals bij andere mensen lopen dingen lopen nu eenmaal anders dan je zou willen en verwachten. Je mag je imperfecties dus aanvaarden! Dit betekent natuurlijk niet dat je alles wat je doet maar okay moet vinden. Je kunt en mag jezelf best willen veranderen. Maar dat doe je omdat je om jezelf geeft; niet omdat je jezelf waardeloos en onacceptabel vindt.
Dus als Waldorf en Statler weer eens te hard staan te tetteren vanaf hun balkon in je hoofd, kies dan eens voor het voorrang geven aan de stem van zelfcompassie (zonder jouw muppets te veroordelen, want dan gaan ze alleen maar harder schreeuwen). Probeer te begrijpen dat je niet perfect bent en dus ook fouten kan maken. Wees je bewust dat dat bij ieder mens zo is. Je bent net als ieder ander iemand die zijn leven leeft met falen en opstaan. En als je pijn hebt van falen. Bied jezelf troost. Net zoals je dat zou doen voor je beste vriend.
Er zijn veel mensen waarbij ‘goed’ nooit ‘goed genoeg’ is. Die vinden dat ze altijd meer dan het beste van zichzelf moeten geven. Altijd moeten gaan voor een 10+. Want voor minder doen ze het niet. Sterker nog: vaak beginnen ze niet aan iets nieuws of ingewikkelds als ze er niet 100% zeker van zijn dat het perfect wordt. En dat is zo jammer, want proberen lukt altijd!
Bestel dit boekLeren van je fouten is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee!
Dit komt omdat het ons ontbreekt aan foutenmakenmoed: het verwelkomen van dat wat meestal niet welkom is. En dat is zonde. Niet omdat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat foutenmakenmoed je helpt je volledige potentieel te benutten!
Bestel dit boekSnel informatie over tarieven en beschikbaarheid