Loading content ...

Remko van der Drift

Remko van der Drift

het Instituut voor Faalkunde

Spreker Remko van der Drift is directeur van het Instituut voor Faalkunde. Hij geeft lezingen en workshops over de groeimindset, hij staat stil bij het belang van falen en laat ons zien hoe we fouten beter kunnen accepteren.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op! Vul uw gegevens in en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Spreker Remko van der Drift, faalkundige, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde. Het is zijn droom om Nederland Faalkundig te maken. Daarmee bedoelt hij dat iedereen mild kan zijn voor zijn eigen fouten en dit ook kan zijn voor de fouten van anderen. Remko gunt het iedereen om het allerbeste uit zichzelf te kunnen falen.

Spreker Remko van der Drift kan zich nog erg goed herinneren dat hij als zestienjarige met een leuk meisje in de bioscoop zat. Hij was smoorverliefd en wilde graag zijn arm om haar heen slaan. Maar dat durfde hij niet, uit angst om afgewezen te worden. Na wat moed bij elkaar geraapt te hebben, hief hij toch zijn arm toch omhoog om hem om haar heen te slaan. In zijn stunteligheid raakte hij haar toen hard met zijn elleboog in haar gezicht. Hij kon wel door de grond zakken. Hij heeft zich er jarenlang beschaamd over gevoeld. Een grote sukkel die een domme fout maakte en niet geschikt was om vrouwen te versieren.

In zijn 20-er jaren heeft spreker Remko van der Drift zijn angst om het fout te doen, om afgewezen te worden flink door elkaar geschud. Met name op het podium, waar hij improvisatietheater ging spelen, leerde hij veel over zichzelf en het anders omgaan met faalangst en perfectie. Later vulde hij dit aan met het wetenschappelijk onderzoek van Carol Dweck over de groeimindset en inzichten uit mindfulness. Faalkunde was geboren.

Om Nederland faalkundig te maken geef spreker Remko van der Drift workshops, trainingen en lezingen. Ook heeft hij  twee boeken geschreven: ‘Fouten maken moet’ en ‘Fouten maken moed’. Op Radio 2 bij Ruud de Wild presenteert hij een item waarin hij fouten uit het nieuws bespreekt. En hoe faalkundig mensen hiermee zijn omgegaan. 

  Masterclass van Spreker Remko van der Drift: Leef faalkundig en misluk moedig!

   

   Een masterclass, workshop of opschudsessie over Faalkunde

  Ontkramp, stop met het geforceerd vermijden van fouten en wees mild voor jezelf en anderen als er iets mis gaat. Geloof in groei en in je mogelijkheden om te kunnen ontwikkelen. Train je faalspieren: daag jezelf iedere dag uit, faal door en faal beter! Omarm het leven, accepteer je fouten!
   
   

  Wat brengt aandacht voor Faalkunde jou?

  • Meer grip krijgen op je overmatig perfectionisme;
  • Je groeimindset makkelijker aanzetten;
  • Je innerlijke criticus dempen;
  • Je bewijsdrang dumpen;
  • Mild en vriendelijker voor jezelf zijn als je faalt;
  • Makkelijker lastige uitdagingen aangaan.
Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers