Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Grej of the day - Kennis is Cool"

Micael Hermansson

Micael ontwikkelde Grej of the day, de populaire Zweedse methode om interessante kennis over te brengen. Deze methode zorgt er voor dat leerlingen Wow! zeggen.Photographer: Erik Saanila

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Micael Hermansson

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Micael

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid
Spreker Micael Hermansson

Deze methode zorgt er voor dat leerlingen Wow! zeggen.

Wanneer ouders hun kind bij thuiskomst van school vragen “Wat heb je vandaag geleerd?” beantwoorden kinderen deze vraag veel te vaak met “niks speciaals”. Leraar Micael Hermansson werkt al jaren als docent binnen het onderwijs en kiest er voor hier verandering in te brengen. “Het kan niet zo zijn dan kinderen een hele dag op school zitten zonder hier iets waardevols uit te halen”.

Wat als er nou één ding zou zijn, dat zijn leerlingen aan het eind van de schooldag meenemen? Als leraar ontwikkelt hij micro-lessen die hij “Grej of the Day” noemt. “Grej” betekent in het Zweeds “één ding”De methode maakt gebruik van hints, feiten en doet beroep op de nieuwsgierigheid van leerlingen. Een simpele formule om kennis cool te maken. De methode is ontzettend goed ontvangen en blijkt een eyeopener te zijn in onderwijsland.

De Grej of the day methode start met een raadsel voor de leerlingen en de kinderen krijgen de kans om zelf met antwoorden voor het raadsel te komen. Door het werken met het ‘ding van de dag’ breng je het gesprek tussen ouders en kinderen op gang.  De volgende dag is er een korte microles over dit onderwerp. De leerlingen gaan naar huis met een interessant verhaal. Een erg leuke manier om kinderen enthousiast te maken over specifieke onderwerpen en makkelijk inpasbaar in verschillende lesprogramma’s en types onderwijs. Maak eenvoudig zelf je eigen microlessen en zorgt dat jouw boodschap impact heeft.

Spreker Micael Hermansson heeft meer dan 30 jaar in het onderwijs gewerkt, momenteel deelt zijn ervaringen als spreker over de hele wereld. De lezingen van spreker Micael Hermansson zijn Engelstalig. Het boek Grej of the Day (GOTD) Kennis is Cool is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Bekijk de lezingen van Micael Hermansson
Lezing van Micael Hermansson

Inspiratiesessie Grej of the Day Onderwijs

 • Tijdens deze lezing vertelt Micael over zijn ervaring als docent en het ontstaan van zijn methode. Welke factoren zorgen voor een waardevolle leeromgeving en hoe creëer je deze in jouw klaslokaal? Hoe ziet het Scandinavische schoolsysteem er uit?
 • Micael vertelt hoe je Grej of the Day praktisch vorm kan geven. Na deze lezing kan je meteen zelf aan de slag met de methode!
 • Deze inspiratiesessie kan worden gecombineerd met een workshop waarin je je eigen Grej of the Day momenten vorm gaat geven. Maak eenvoudig zelf je eigen microlessen en zorgt dat jouw boodschap impact heeft.
Lezing van Micael Hermansson

Grej of the Day voor Businesses en Organisaties

 • Het concept Grej of the Day is niet alleen van toepassing binnen het onderwijs. Leren en het delen van kennis en informatie doen we niet alleen in het klaslokaal maar ook op de werkvloer.
 • Inspireren, informeren en ondersteunen – binnen veel functies hebben we ermee te maken. Je wilt graag dat je werkzaamheden gezien worden en jouw mening gehoord. Bijvoorbeeld om je collega overtuigen van een goed idee, of om een werknemer te kunnen motiveren. Echter, de waan van de dag zorgt er voor dat mensen lang niet alles onthouden en de verkregen informatie soms niet eens binnenkomt. Hoe zorg je er voor dat je publiek interesse blijft houden? Zorg dat je mensen raakt en de boodschap binnenkomt.
 • In deze lezing vertelt Michael over Grej of the Day op de werkvloer. Een lezing over storytelling en inspiratie. Hoe kan jij met jouw verhaal waarde creëren voor een ander? De Grej of the Day methode is een creatieve manier om jouw boodschap op een effectieve manier met anderen te delen. Zorg voor dat “Wow” moment.
  Video van Micael Hermansson

  TedX talk Micael Hermansson

  Bekijk de lezingen van Micael Hermansson
  Vrijblijvend informatie over Micael Hermansson

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Micael Hermansson geeft lezingen over de volgende onderwerpen