Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Harmonieuze samenwerking ontsluierd - De verbindende kracht van muziek

Jeannette Welp

Musicus, auteur en keynote spreker. Interactieve sessies over de kracht van verbinding en waarde van muziek op het brein.

Tarieven en beschikbaarheid

4.75 van de 5 sterren

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE Bekijk alle referenties

Een lezing van Jeannette Welp biedt:

 • Een ervaring van de kracht van muziek op het brein en de impact ervan op teamdynamiek
 • Een unieke combinatie van entertainment en praktische toepassing in teambuilding workshops
 • Nieuwe inzichten over communicatie en samenwerken op interactieve wijze
Jeannette Welp

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Jeannette

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wat als uw volgende evenement niet alleen informatief en verrijkend zou zijn, maar ook een onvergetelijke ervaring voor uw team zou creëren? Stel u voor dat muziek niet alleen een symfonie van tonen, maar ook een krachtig instrument voor verbinding en samenwerking is. Daar is waar spreker en musicus Jeannette Welp in beeld komt met haar interactieve sessies om muziek, de neurowetenschap en de kunst van communicatie te combineren.

Een lezing van Jeannette Welp biedt:

 • Een ervaring van de kracht van muziek op het brein en de impact ervan op teamdynamiek
 • Een unieke combinatie van entertainment en praktische toepassing in teambuilding workshops
 • Nieuwe inzichten over communicatie en samenwerken op interactieve wijze

Samen! De verbindende kracht van muziek

Jeannette Welp studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en is een begenadigd dwarsfluitiste en musicus. Nu zet ze als inspirerende en veelgevraagd spreker van bijzondere klasse kleine maar vooral ook grote groepen mensen in beweging met haar ijzersterke en unieke verhaal Samen!, waarbij ze met persoonlijke verhalen en de nodige tips voor het dagelijkse werk de mensen persoonlijk weet te raken.

In haar interactieve keynote laat Jeannette Welp de energie stromen. Ze deelt de laatste neurowetenschappelijke inzichten en brengt de zaal onverwachts samen in een muzikale beleving met handen, voeten, stem en boomwhackers. Jeannette Welp is de dirigente die laat voelen dat veel ‘Ik’jes een prachtig Samen! vormen.

Jeannette Welp excelleert in teambuilding workshops, lezingen over de impact van muziek op kinderontwikkeling en interactieve sessies waar de zaal samen muziek maakt. Haar lezingen zijn eveneens geschikt voor teambuilding in communicatie en samenwerking, waar ze op interactieve wijze nieuwe inzichten deelt.

Boek Jeannette Welp voor een ervaring die niet alleen educatief is maar ook de teamgeest versterkt en een blijvende indruk achterlaat.

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp
Online lezingen van spreker Jeannette Welp

Verbinding

‘Verbinding’ is een keynote speech over verbinding en is beschikbaar online of on stage. Er is ook een mogelijkheid om deze te vervolgen met 4 sessies (binnenshuis) van 1,5 uur om de verbinding te borgen.

Hierbij zijn er meer muzikale werkvormen, experimenteren, creëren. Ontdekken en samenwerken. Samen met twee trainingsacteurs, Harry Heijblok en Monique Brouwer komen we een ‘regie-sessie’ doen, over verbinding op de werkvloer.

Dan volgt een Worldcafe-dialoogsessie, waar we concrete plannen gaan maken voor de toekomst, en bespreken hoe we elkaar scherp houden. En is er een ‘grande finale’ om de successen te vieren en de blik te richten op de toekomst.

Lezingen van spreker Jeannette Welp

Instant-boomwhacker orkesten

Tijdens deze interactieve sessie creëert Jeannette Welp samen met de deelnemers een instant-boomwhacker orkest. Elk individu draagt bij aan het orkest, waardoor deze sessies geschikt zijn voor diverse doelgroepen: van schoolpleinactiviteiten met alle kinderen of leerlingen tot teambuilding sessies voor medewerkers.

De boomwhacker orkesten laten de kracht van muziek ervaren, brengen mensen samen en creëren een sterk groepsgevoel. Jeannette brengt elk publiek in beweging! Tijdens teambuilding lezingen of workshops met boomwhackers staat vertrouwen, verbinding en samenwerking centraal. Enorm geschikt voor kleine groepen die dichter tot elkaar willen komen of grote groepen die echte verbinding willen ervaren.

Lezingen van spreker Jeannette Welp

'Heldere communicatie, maar dan anders...’

Tijdens deze Boomwhacker Jam deelt Jeannette Welp, via muziek, inzichten over communicatie en samenwerking. Of je nu alleen of in een groep muziek maakt, ontdek welke klanken jou aanspreken. Durf je eigen geluid te laten horen, beïnvloed elkaar, voeg als individu iets toe aan de gezamenlijke muziek. Ontdek hoe je op elkaars klanken reageert en samenwerkt voor een indrukwekkend eindresultaat.

Lezingen van spreker Jeannette Welp

De waarde van muziek binnen het onderwijs

Ieders bijdrage is waardevol, er ontstaat flow en synergie bij het laten klinken van een lied of muziekstuk. In deze muzikale samenwerking komt een grote hoeveelheid dopamine vrij in de hersenen, waardoor kinderen zich fijn en gelukkig voelen.

Tijdens deze lezing belicht Jeannette Welp het belang van muziek in het onderwijs en deelt ze handige tips om muziek in dagelijkse activiteiten te integreren.

video van spreker Jeannette Welp

Jeannette Welp met haar Masterclass Verbinding! Live of online in 2021

video van spreker Jeannette Welp

Jeannette Welp - keynote speech over samenwerken

video van spreker Jeannette Welp

TEDx Venlo 2018 - Jeannette Welp

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp

Referenties

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE

Wat deed je dat goed, je had ons allemaal te pakken

Lisa Portengen

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE

Wat een waanzinnig bijzondere ervaring was het. Vanaf de start hang je aan haar lippen en wordt je meegenomen op een interactieve muzikale reis. De muziek, verhalen, opdrachten in breakouts en plenaire sessies zijn zo goed opgebouwd dat je 100% gefocust bent en dagen je uit om tot de max te gaan.

Jacqueline La Riviere

Wow, wat een interactieve, intense en waardevolle masterclass heb ik bijgewoond. Jeannette neemt je mee in de wereld van verbindingen. Hoe verbind je? Zijn wij mensen niet allemaal verbonden? Theoretische kennis wordt je bijgebracht via een musicale leidraad, kippenvel. Ik gun elk mens en team deze ervaring.

Lenka Luhulima

Wauw gisteren een keynote van Jeannette mogen meemaken! Wat een heerlijke avond vol verbinding en plezier! Fijn om zo als business buddy's elkaar op een ontspannen en muzikale manier nog beter te leren kennen en ook de diepte in te gaan met de gesprekken in de groepjes! Wil je als bedrijf de verbinding tussen je personeel of collegae nog beter maken dan is Jeanette echt een aanrader! Bedankt Jeanette voor de fijne avond met jou als spreker bij de LEKA Women business club

Bea van den Bosch

De workshop van Jeannette was prachtig opgebouwd. Van interessante theorie langs interactie en muziek naar verbinding. Jeanette kan boeiend spreken en echt de aandacht vasthouden waardoor de tijd voorbij vliegt. Een workshop van Jeannette is echt een aanrader.

Brenda Harbers

Jeannette weet op een verfrissend andere manier de verbinding van muziek over te brengen. In 1,5 uur tijd kan ze verschillende emoties en gevoelens oproepen: mooi, warm, gepassioneerd, humor en inspiratie.

Marloes Durinck

Jeannette weet op haar eigen unieke manier de hele zaal in een paar minuten mee te krijgen. Heel mooi!

Lieve Vanmol, Pepsico

18.11.2018

Het belang van muziek in het primair onderwijs

Als spreker over over de invloed van muziek op het brein weet Jeannette Welp als geen ander waarom muziek zo’n belangrijke rol speelt binnen het onderwijs. Jeanette geeft lezingen en workshops voor pedagogisch medewerkers, medewerkers binnen het onderwijs en voor kinderen zelf. In deze blog vertelt ze ons meer over de waardevolle rol van muziek binnen het onderwijs.

Muziek en wetenschap
Er is momenteel een grote belangstelling voor muziek vanuit de wetenschap. Toonaangevende sprekers maken dit onderwerp toegankelijk voor het grote publiek. Muziek in de ouderenzorg, muziek in de IC, muziek voor het zieke kind zijn voorbeelden van ontwikkelingen op dit gebied, en er is aandacht voor in de media, en dat is toe te juichen. Kwetsbare mensen zich voelen zich er prettig(er) door, dat is belangrijk voor hun gemoed en bevorderend voor hun herstel.

Muziekonderwijs
Daar tegenover staat de afnemende belangstelling voor muziekonderwijs. Muzieklessen worden steeds minder gevolgd, er wordt ook minder geoefend thuis, en ook de periode waarin een kind een muziekinstrument bespeelt wordt korter. Leerkrachten in het primair onderwijs hebben zoveel taken op hun bord dat muziekles geven niet hoog op hun prioriteitenlijst staat. Bovendien zijn ze vaak matig tot slecht opgeleid om muziekles te geven. Gelukkig is de trend nu dat leerkrachten alsnog een driejarige opleiding kunnen krijgen via de impulsregeling. Met als doel een goede muziekles te kunnen geven aan de groep.

Muziek en het brein in ontwikkeling
Muziek is van groot belang voor ieder kind in de basisschool. Het heeft een groot effect op de ontwikkeling van auditieve hersencentra; het systeem dat kinderen in staat stelt goed te luisteren. Geluid (taal) wordt in het kinderbrein gefilterd en bewerkt om er informatie uit te halen. Soepel decoderen van spraak is belangrijk bij alles wat kinderen doen en leren. Schuifelende kuchende kinderen en andere achtergrondgeluiden storen het decoderen. Kinderen met muzikale scholing zijn beter in staat om te luisteren dan anderen. (bron: artikel Mark Mieras; wat muziek doet met kinderhersenen) Dr Nina Kraus (neurobioloog) zegt hierover: ‘Gelijke kansen voor alle kinderen om met muziek luistervaardigheid te ontwikkelen. Muzikale training op jonge leeftijd aanbieden kan alleen worden bereikt op de basisschool.’

Muziek en de emotionele ontwikkeling
In de klas is de plek van ieder kind duidelijk. Er zijn leiders en volgers, stoere en timide kinderen. Er wordt gepocht en gepest. Ook de rol van de leerkracht hoort daarbij. Iedere klas heeft zijn eigen cultuur. Bij het maken van muziek wordt er niet gecommuniceerd door taal. In klank is iedereen gelijk. Dat geeft kinderen rust en veiligheid. Ieders bijdrage is waardevol, er ontstaat flow en synergie als een lied of muziekstuk gaat klinken. In deze sfeer van muzikaal samenwerken komt er een grote hoeveelheid dopamine vrij in de hersenen van de kinderen. Ze voelen zich daardoor fijn, gelukkig zelfs. Ook oxytocine komt vrij. (het ‘knuffelhormoon’) waardoor een groot gevoel voor elkaar naar voren komt. Zorg voor elkaar, openheid en gezamenlijke energie. Het groepsgevoel groeit. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van emotionele intelligentie en de ontwikkeling van hun creativiteit.

Soft skills
Het aanleren van soft skills is belangrijk omdat dit in grote mate bijdraagt aan het slagen in de maatschappij. Het schijnt dat bij volwassenen 15% van het werksucces komt door hard skills (technische vaardigheden en kennis) en 85% door soft skills (emotionele intelligentie, communicatieve vaardigheden, relaties opbouwen, problemen oplossen, empathie, sociale vaardigheden, flexibiliteit, geduld, tact, tolerantie etc) Bij het samen muziek maken komen al deze soft skills aan de orde en zullen worden ontwikkeld. Het belang ervan zal niemand ontgaan.

De toekomst van muziekonderwijs
Hoe nu verder? Het belang van muziekonderwijs is evident. Niet alleen voor een bevoorrechte groep kinderen maar voor iedereen. En dus zou muziek op alle basisscholen een grotere plek moeten krijgen. Gelukkig zijn er initiatieven om leerkrachten extra training en ondersteuning te geven. De politiek zou hierin meer kunnen en moeten betekenen. Onze koningin zet zich in om ieder kind muziek te kunnen laten spelen, en in veel gemeenten is er een onderwijs-muziek initiatief zoals ‘muziekeducatie met kwaliteit’. Dat stemt positief. Laten we dit volhouden en uitbouwen en muziek de plek geven die het verdient.

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp

Samen! - De verbindende kracht van muziek

Muziek is een taal die iedereen verstaat en die borg staat voor een krachtige verbinding tussen mensen. Jeannette Welp is afgestudeerd musicus met een missie: mensen door middel van muziek verbinden. Zij heeft een unieke wijze om met inzichten vanuit de neurowetenschap en de nodige humor, mensen en organisaties de kracht en het effect van muziek te laten ervaren en zo een cultuur te scheppen van inclusie, samenwerking en vertrouwen. Regelmatig zet Jeannette Welp haar publiek met haar bijdrage tijdens congressen, teammeetings en leiderschapsdagen in beweging. Dit inspiratie- en werkboek laat je zien hoe je de kracht van muziek binnen jouw organisatie kunt inzetten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Jeannette Welp

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Jeannette Welp
Jeannette Welp

4.75 van de 5 sterren

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE Bekijk alle referenties

Jeannette Welp geeft lezingen over de volgende onderwerpen