Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Jeannette's legendarische instant-boomwhacker orkesten brengen elk publiek in beweging

Jeannette Welp

Jeannette Welp

'Heldere communicatie, maar dan anders...’

Tarieven en beschikbaarheid

4.75 van de 5 sterren

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE Bekijk alle referenties
 • Spreker Jeannette Welp spreekt over de werking van muziek op het brein. Uniek aan haar sessies is dat Jeannette de daad bij het woord voegt. 
 • Van teambuilding workshops tot lezingen over het belang van muziek in de ontwikkeling van kinderen, interactieve sessies waarbij de zaal daadwerkelijk muziek gaat maken is haar forte.
 • Ook voor teambuildingssessies over communicatie en samenwerking zijn de lezingen van Jeannette enorm geschikt. Op interactieve wijze deelt ze nieuwe inzichten.
Jeannette Welp

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Spreker Jeannette Welp

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Jeannette Welp inspireert, verbindt en met haar frisse humoristische werkwijze verandert zij een afwachtende zaal in een stralende groep muzikanten. Drie decennia ervaring als performer, docente, theatermaker, onderneemster en motivational speaker voor groepen tot 1000 personen hebben haar gebracht tot de top in haar niche: Mensen met elkaar verbinden door de trillingen van muziek en hen laten samenwerken als een symfonieorkest.

 • Spreker Jeannette Welp spreekt over de werking van muziek op het brein. Uniek aan haar sessies is dat Jeannette de daad bij het woord voegt. 
 • Van teambuilding workshops tot lezingen over het belang van muziek in de ontwikkeling van kinderen, interactieve sessies waarbij de zaal daadwerkelijk muziek gaat maken is haar forte.
 • Ook voor teambuildingssessies over communicatie en samenwerking zijn de lezingen van Jeannette enorm geschikt. Op interactieve wijze deelt ze nieuwe inzichten.

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat bij het maken van muziek, de linker en rechterhersenhelft gelijktijdig worden geactiveerd. Hierdoor ontstaan er hersenverbindingen die op geen enkele andere manier ontstaan. Zo ook in teams en bedrijven. Het vermogen van mensen om verbinding aan te gaan. Hiervoor is vertrouwen noodzakelijk maar dat is niet zo vanzelfsprekend. De grote hoeveelheid dopamine die vrijkomt in het brein door muziek te maken zorgt voor een sfeer verhogende openheid die nodig is om te kunnen samenwerken.

Daarnaast geeft zij trainingen en teambuilding over vertrouwen, verbinding en samenwerken. De deelnemers gaan actief aan de slag met muziek en creativiteit en dat staat garant voor goede sfeer en het versterken van de consensus. Haar instant-boomwhacker orkesten zijn legendarisch.

U kunt spreker Jeannette Welp boeken voor een lezing of workshop op maat. Muzikale kennis is absoluut niet nodig. Ook voor de start of afsluiting van een dag of congres is Jeannette een prima keuze.

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp
Jeannette Welp

Instant-boomwhacker orkesten

 • Tijdens deze interactieve sessie gaat Jeannette Welp samen met de deelnemers aan de slag. Samen vormen ze een instant-boomwhacker orkest, elke individu draagt bij aan het orkest. De instant-boomwhacker orkesten zijn geschikt voor verschillende doelgroepen; van een schoolplein activiteit met alle kinderen of leerlingen, of een teambuilding sessie voor medewerkers.
 • De boomwhacker orkesten laten mensen ervaren van muziek met je doet, het brengt mensen samen en zorgt voor een enorm groepsgevoel. Jeannette brengt elk publiek in beweging! Tijdens een teambuilding lezing of workshop met boomwhackers staat vertrouwen, verbinding en samenwerken voorop. Deze sessie is enorm geschikt voor kleine groepen die nader tot elkaar willen komen of grote groepen échte verbinding laten ervaren.
Jeannette Welp

'Heldere communicatie, maar dan anders...’

 • Tijdens deze Boomwhacker Jam breng Jeannette, aan de hand van muziek, nieuwe inzichten op gebied van communicatie en samenwerking. Muziek maken kan alleen of in een groep. Welke klanken spreken jou het meest aan?  Ervaar hoe het is je eigen geluid te durven laten horen.  Hoe beïnvloed je elkaar en wat voeg jij als individu toe aan de muziek die jullie samen maken? Hoe speel jij op de klanken van andere in? en hoe zorg je samen voor een super eindresultaat?
Jeannette Welp

De waarde van muziek binnen het onderwijs

 •  Ieders bijdrage is waardevol, er ontstaat flow en synergie als een lied of muziekstuk gaat klinken. In deze sfeer van muzikaal samenwerken komt er een grote hoeveelheid dopamine vrij in de hersenen van de kinderen. Ze voelen zich daardoor fijn, gelukkig zelfs.
 • Tijdens deze lezing laat Jeannette zien welk belang muziek heeft binnen het onderwijs. Ook geeft ze handige tips over hoe je muziek in de dagelijkse activiteiten kan toevoegen.
video

Lezingen en Boomwacker orkesten met Jeannette Welp

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp

Referenties

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE

18.11.2018

Het belang van muziek in het primair onderwijs

Als spreker over over de invloed van muziek op het brein weet Jeannette Welp als geen ander waarom muziek zo’n belangrijke rol speelt binnen het onderwijs. Jeanette geeft lezingen en workshops voor pedagogisch medewerkers, medewerkers binnen het onderwijs en voor kinderen zelf. In deze blog vertelt ze ons meer over de waardevolle rol van muziek binnen het onderwijs.

Muziek en wetenschap
Er is momenteel een grote belangstelling voor muziek vanuit de wetenschap. Toonaangevende sprekers maken dit onderwerp toegankelijk voor het grote publiek. Muziek in de ouderenzorg, muziek in de IC, muziek voor het zieke kind zijn voorbeelden van ontwikkelingen op dit gebied, en er is aandacht voor in de media, en dat is toe te juichen. Kwetsbare mensen zich voelen zich er prettig(er) door, dat is belangrijk voor hun gemoed en bevorderend voor hun herstel.

Muziekonderwijs
Daar tegenover staat de afnemende belangstelling voor muziekonderwijs. Muzieklessen worden steeds minder gevolgd, er wordt ook minder geoefend thuis, en ook de periode waarin een kind een muziekinstrument bespeelt wordt korter. Leerkrachten in het primair onderwijs hebben zoveel taken op hun bord dat muziekles geven niet hoog op hun prioriteitenlijst staat. Bovendien zijn ze vaak matig tot slecht opgeleid om muziekles te geven. Gelukkig is de trend nu dat leerkrachten alsnog een driejarige opleiding kunnen krijgen via de impulsregeling. Met als doel een goede muziekles te kunnen geven aan de groep.

Muziek en het brein in ontwikkeling
Muziek is van groot belang voor ieder kind in de basisschool. Het heeft een groot effect op de ontwikkeling van auditieve hersencentra; het systeem dat kinderen in staat stelt goed te luisteren. Geluid (taal) wordt in het kinderbrein gefilterd en bewerkt om er informatie uit te halen. Soepel decoderen van spraak is belangrijk bij alles wat kinderen doen en leren. Schuifelende kuchende kinderen en andere achtergrondgeluiden storen het decoderen. Kinderen met muzikale scholing zijn beter in staat om te luisteren dan anderen. (bron: artikel Mark Mieras; wat muziek doet met kinderhersenen) Dr Nina Kraus (neurobioloog) zegt hierover: ‘Gelijke kansen voor alle kinderen om met muziek luistervaardigheid te ontwikkelen. Muzikale training op jonge leeftijd aanbieden kan alleen worden bereikt op de basisschool.’

Muziek en de emotionele ontwikkeling
In de klas is de plek van ieder kind duidelijk. Er zijn leiders en volgers, stoere en timide kinderen. Er wordt gepocht en gepest. Ook de rol van de leerkracht hoort daarbij. Iedere klas heeft zijn eigen cultuur. Bij het maken van muziek wordt er niet gecommuniceerd door taal. In klank is iedereen gelijk. Dat geeft kinderen rust en veiligheid. Ieders bijdrage is waardevol, er ontstaat flow en synergie als een lied of muziekstuk gaat klinken. In deze sfeer van muzikaal samenwerken komt er een grote hoeveelheid dopamine vrij in de hersenen van de kinderen. Ze voelen zich daardoor fijn, gelukkig zelfs. Ook oxytocine komt vrij. (het ‘knuffelhormoon’) waardoor een groot gevoel voor elkaar naar voren komt. Zorg voor elkaar, openheid en gezamenlijke energie. Het groepsgevoel groeit. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van emotionele intelligentie en de ontwikkeling van hun creativiteit.

Soft skills
Het aanleren van soft skills is belangrijk omdat dit in grote mate bijdraagt aan het slagen in de maatschappij. Het schijnt dat bij volwassenen 15% van het werksucces komt door hard skills (technische vaardigheden en kennis) en 85% door soft skills (emotionele intelligentie, communicatieve vaardigheden, relaties opbouwen, problemen oplossen, empathie, sociale vaardigheden, flexibiliteit, geduld, tact, tolerantie etc) Bij het samen muziek maken komen al deze soft skills aan de orde en zullen worden ontwikkeld. Het belang ervan zal niemand ontgaan.

De toekomst van muziekonderwijs
Hoe nu verder? Het belang van muziekonderwijs is evident. Niet alleen voor een bevoorrechte groep kinderen maar voor iedereen. En dus zou muziek op alle basisscholen een grotere plek moeten krijgen. Gelukkig zijn er initiatieven om leerkrachten extra training en ondersteuning te geven. De politiek zou hierin meer kunnen en moeten betekenen. Onze koningin zet zich in om ieder kind muziek te kunnen laten spelen, en in veel gemeenten is er een onderwijs-muziek initiatief zoals ‘muziekeducatie met kwaliteit’. Dat stemt positief. Laten we dit volhouden en uitbouwen en muziek de plek geven die het verdient.

Bekijk de lezingen van Jeannette Welp
Vrijblijvend informatie over Jeannette Welp

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Jeannette Welp
Jeannette Welp

4.75 van de 5 sterren

Alleen maar posititeve reacties gehoord. Vooral door de combi muziek en gevoel, achtergrondinfo en zelf bezig zijn. Ik kreeg zelfs de vraag: hoe kom je aan zo iemand?

Marianne Koot, dagvoorzitter bij miniconferentie NEL/BVE Bekijk alle referenties

Jeannette Welp geeft lezingen over de volgende onderwerpen