Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Carla van Wensen

Carla van Wensen

Bewegen & het brein en de invloed op het denken-voelen-doen

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Carla van Wensen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Carla

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Het onderwerp ‘Bewegen en het brein en de invloed op het denken-voelen-doen’ laat het hart van spreker Carla van Wensen sneller kloppen.

Lekker in je vel zitten lukt, als het lichaam en brein basisbewegingspatronen begrijpen en als team kunnen uitvoeren. Pas dan kun je jezelf veilig voelen, je aandacht ergens op richten, in verbinding komen met jezelf en je omgeving, informatie gaan verwerken en tot handelen komen.  Als Integraal therapeut/fysio- en manueeltherapeut, met als specialisatie kinderen en baby’s gaat Carla van Wensen hier mee aan de slag.

Kenmerken van AD(H)D, hooggevoeligheid, PDD/NOS, motorische ontwikkelingsachterstand, leer/leesproblemen en klachten als slapeloosheid of niet begrepen buik/hoofdpijn liggen op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen. 
Carla pleit voor een ‘brede’ kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere – en andere geneeswijzen.

Spreker Carla van Wensen heeft van haar liefde voor het kind haar werk kunnen maken, is auteur van diverse help-en doeboeken, ze werkt in haar eigen praktijk en geeft daarnaast workshops en lezingen. Dit doet ze gebaseerd op ideeën uit de breinontwikkeling, reflexintegratie, Movement based learning, bewegingsleer volgens Laban en meer dan 25 jaar praktijkervaring.

 

Bekijk de lezingen van Carla van Wensen

  De onlosmakelijke verbinding tussen het brein en bewegen in relatie tot het denken/voelen/doen

  In deze actieve workshop/lezing, op basis van het boek ’de Ik-fabriek’ (uitgeverij SWP Amsterdam, 2017) leer je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en krijg je inzicht in niet begrepen of niet gewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand en niet begrepen fysieke klachten.

  Vervolgens leer je hoe je deze positief kunt beïnvloeden door nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Deze manier van werken kan ook gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.

  Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en een overzichtelijk schema ga je zelf aan de slag met de oefeningen die na de workshop direct zijn in te zetten in de praktijk. Een speelse, luchtige en doeltreffende manier om met het kind aan de slag te gaan.

  Lezingen van spreker Carla van Wensen 

  • Lezingen over het kind
  • Lezingen over bewegen & het brein
  • Lezingen over angst, veilig voelen, hooggevoeligheid
  • Lezingen over opvoeden, ontwikkeling, stress
  • Lezingen over anders kijken naar gedrag
  • Lezingen over primaire reflexen/reflexintegratie
  • Lezingen over movement based learning
Vrijblijvend informatie over Carla van Wensen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Carla van Wensen geeft lezingen over de volgende onderwerpen