Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Hoe creëer je een safe space binnen jouw organisatie

Spreker Sara Dekker-Alaoui

Sara Dekker-Alaoui

Expert op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Tarieven en beschikbaarheid
Sara Dekker-Alaoui

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Sara

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Het begeleiden van slachtoffers van seksueel geweld

Spreker Sara Dekker-Alaoui richtte stichting Together We Rise op, waar slachtoffers in verschillende veelzijdige trajecten worden begeleid door professionals en ervaringsdeskundigen. De stichting werkt samen met onder andere de gemeente Amsterdam en verschillende maatschappelijke organisatie vanuit het hele land. Binnen de methode die zij ontwikkelde, speelt het begrip Self-agency/zelfbeschikking een centrale rol. Seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag heeft zoveel impact op slachtoffers, omdat het geweld ontdoet aan de fundamentele principes van vrijheid, waardigheid en zelfbeschikking. Het terugwinnen van je zelfbeschikking, lichaam en seksualiteit is dan ook cruciaal in het verwerkingsproces en staat centraal tijdens de begeleiding die via haar stichting wordt geboden.

Inmiddels staat Sara, door haar zelf vergaarde en toegepaste kennis, weer midden in het leven. Wat begon als een intensief traumaverwerking traject na het meemaken van kindermisbruik en een burn-out, groeide uit tot een safe space waar slachtoffers van seksueel geweld hun trauma kunnen verwerken. Sara is inmiddels een boegbeeld die haar expertise en ervaringsdeskundigheid inzet om taboes te doorbreken, kennis over traumaseksualiteit te vergroten en is een krachtige en inspirerende vertegenwoordiger van slachtoffers van seksueel geweld.

Redenen om spreker Sara Dekker-Alaoui te boeken

  • Voor een open en eerlijk gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Voor inzicht in zowel dader als slachtoffer.
  • Voor concrete tips and tools om met dit onderwerp aan de slag te gaan binnen de eigen organisatie

Het is de missie van spreker Sara Dekker-Alaoui om het taboe rondom seksueel geweld te doorbreken en anderen te helpen om hetzelfde trauma vrije leven te ervaren. Sara wil eenieder toegang geven tot hulp, ongeacht hun culturele achtergrond of sociaaleconomische status. Via haar platform The Safe Space Club informeert en inspireert Sara samen met diverse ervaringsdeskundigen en experts over traumaseksualiteit. Met een team van therapeuten, experts en ervaringsdeskundige coacht ze mensen individueel en in groepen in hun verwerkingstraject. Hierbij is er vooral aandacht is voor elementen die niet voorkomen in regulier traumaverwerking.

Hiernaast geeft Sara trainingen en talks. Hiermee helpt ze bedrijven een veilige plek te creëren waarin (seksueel) grensoverschrijdend gedrag geen ruimte krijgt. Sara deelt haar kennis graag met zoveel mogelijk mensen en adviseert organisaties en overheidsinstanties rondom beleid over seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. In 2021 ontving zij een nominatie voor de Joke Smit Prijs voor haar inzet op dit gebied. Een staatsprijs geïnitieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Als spreker timmert Sara hard aan de weg en inmiddels boeken tal van bedrijven Sara als spreker voor een interactieve keynote van 30 – 60 minuten. Tijdens de interactieve keynotes focust zij zich op het doorbreken van het taboe rondom grensoverschrijdend gedrag en de impact die het heeft op slachtoffers. Daarnaast adviseert zij bedrijven over hoe zij intern voor een ‘safe space’ kunnen zorgen, op welke manier zij het beste kunnen omgaan met meldingen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en hoe zij hun werknemers het beste kunnen opvangen en begeleiden na een melding.

Organisaties kunnen Sara niet alleen boeken voor een keynote of lezing, maar ook voor een interactieve workshop of clinics. Maatschappelijke organisatie en overheidsinstanties boeken Sara met name om meer kennis en begrip te krijgen over traumaseksualiteit. Door haar expertise en ervaringsdeskundigheid is zij in staat om een unieke en praktische kijk te geven op de gevolgen van seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag. Dit stelt de organisatie in
staat om cliënten beter te begrijpen en begeleiden.

Sara deelt op een open en toegankelijke wijze haar eigen verhaal, kennis en kunde met iedereen die meer wilt leren over traumaseksualiteit en het verwerken hiervan. Zo was zij afgelopen maanden onder andere te zien in Talkshow M, NOS nieuws, talkshow Half8 en The New York times waar zij vanuit haar expertise een unieke bijdrage heeft geleverd over de effecten van seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Sara Dekker-Alaoui
Lezingen van spreker Sara Dekker-Alaoui

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

We praten er niet graag over, maar seksueel geweld/grensoverschrijdend gedrag is een thema dat ons allemaal raakt. Wist je dat ruim 48% van de vrouwen een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt in hun leven?

Toch rust hier een enorm taboe op en is dit thema meer dan ooit actueel in ons leven. Sara deelt graag haar kennis en ervaring over dit onderwerp met organisaties. Dit doet zij door organisaties de juiste tools en handvatten te geven om effectief en met zorg met dit thema aan de slag te gaan.

Vrijblijvend informatie over Sara Dekker-Alaoui

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Sara Dekker-Alaoui geeft lezingen over de volgende onderwerpen