Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Toegankelijke lezingen over privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging

Spreker Maria Genova

Maria Genova

Helpt organisaties en particulieren met toegankelijke lezingen over privacy en digitale veiligheid.

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Sprankelend, recht voor haar raap. Maria gaat discussie niet uit de weg en ze is zeer scherp.

Capitar IT group Bekijk alle referenties

Een lezing van Marie Genova biedt:

 • Een echte eye-opener waarin Maria haar verhaal over het beveiligen van uw computer en mobieltje deelt
 • Een uiterst toegankelijke en geschikte lezing voor iedereen, waarbij de sessie vol zit met praktische voorbeelden en er altijd een gelegenheid is voor vragen
 • Een bewustwording-sessie over digitalisering en de bijhorende gevaren voor al uw medewerkers
Maria Genova

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maria

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid
Promo icon

Ontvang een exemplaar van het boek 'What the h@ck!' bij het boeken van een lezing van Maria Genova*

Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers zijn nauwelijks op de hoogte van de digitale gevaren. Doordat de populaire Maria Genova zelf geen ict-er is, kan ze op een boeiende manier en zonder ingewikkelde vaktermen over de toenemende digitale gevaren vertellen en tips geven.

Een lezing van Marie Genova biedt:

 • Een echte eye-opener waarin Maria haar verhaal over het beveiligen van uw computer en mobieltje deelt
 • Een uiterst toegankelijke en geschikte lezing voor iedereen, waarbij de sessie vol zit met praktische voorbeelden en er altijd een gelegenheid is voor vragen
 • Een bewustwording-sessie over digitalisering en de bijhorende gevaren voor al uw medewerkers

Slimme strategieën voor digitale veiligheid van een bestsellerauteur

Schrijfster en spreker Maria Genova kwam op haar 19de naar Nederland. Met een beetje geluk en heel veel doorzettingsvermogen lukte het haar om al binnen een jaar in de journalistiek aan het werk te gaan. Ze studeerde af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en werkte voor verschillende kranten en tijdschriften. Inmiddels heeft ze 9 boeken op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers.

Maria Genova scheef meerdere boeken over hacking en identiteitsfraude, falende jeugdzorg, loverboys en sexting. Haar tweede boek “Man is stoer, vrouw is hoer” werd een bestseller en in “Vrouwen te koop” bracht Genova verschillende wantoestanden in Nederland aan het licht en dat leidde tot Kamervragen. Haar boek “Komt een vrouw bij de h@cker” werd een hit in het bedrijfsleven.

Spreker Maria Genova is ook actief op diverse social media en heeft meer dan 20.000 volgers op X (het voormalige Twitter). Ze wordt vaak als spreker uitgenodigd naar aanleiding van haar boeken, maar ook voor inspiratiebijeenkomsten en als panellid tijdens congressen. Maria Genova illustreert haar lezingen met praktische voorbeelden en filmpjes.

Boek Maria Genova nu voor uw volgende evenement over digitale veiligheid en bescherm uw organisatie tegen cybercriminaliteit.

*Deze actie is alleen geldig in combinatie met een boeking van de desbetreffende spreker.

Bekijk de lezingen van Maria Genova
Lezingen van spreker Maria Genova

Cybercrime en identiteitsfraude

Als voormalig digibeet wou Maria Genova om een boek te schrijven over ict, hackers en identiteitsfraude. Juist omdat Maria zelf geen achtergrond in de IT heeft weet ze dit thema op een hele toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.

Praktisch en leerzaam, Maria laat mensen zien en ervaren hoe het internet echt werkt en welke gevaren er op de loer liggen. Daarnaast reikt ze praktische oplossingen en handvatten aan om er voor te zorgen dat haar publiek bewust en veilig online kan zijn.

De lezingen van spreker Maria Genova zijn erg toegankelijk en geschikt voor een breed publiek zoals o.a.: ministeries, bibliotheken, energiebedrijven, gemeenten, verenigingen, ict-bedrijven, ziekenhuizen, scholen, woningcorporaties en universiteiten.

Video Maria Genova

Why are we so naive online

Bekijk de lezingen van Maria Genova

Referenties

Helder en eenvoudige uiteenzetting van toch voor de meeste deelnemers lastige en ingewikkeld onderwerp. Deelnemers herkenden zich en waren hierdoor betrokken bij onderwerp waardoor goede interactie plaatsvond. Verder was de lezing informeel en amicaal waarbij de spreker de regie hield.

Anneke van der Zwan, Woonforte

Erg goed, leuk en los optreden. Maria deelde veel kennis en tips die meteen praktisch toepasbaar waren. Veel deelnemers zijn er meteen mee aan de slag gegaan.

Ine Giesbertz

Sprankelend, recht voor haar raap. Ze gaat discussie niet uit de weg en ze is zeer scherp.

Petra Oort, Capitar IT Group

De presentatie was leuk en vol interactie! Informatie gaf voldoende info tot nadenken!

Mayke van Gerven, RVS Marketing

Positief: goede voorbeelden, de aanwezigen een spiegel voorhouden en goede concrete tips.

Stephan van Erp, Casade

Zeer deskundig en weet een publiek heel goed te boeien.

Hielkje van Staa-Oldenhuis, Rabobank

Maria speelt heel goed in op wat er leeft in de zaal.

Gertrud Poels, Gemeente Ouder-Amstel

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Maria Genova na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Veilig online in 60 minuten

Lees hoe cybercriminelen toeslaan en hoe je jezelf kunt beschermen. Hoe voorkom je identiteitsfraude? Hoe herken je een kwaadaardige QR-code? Hoe onthoud je tientallen ingewikkelde wachtwoorden? Hoe check je of je computer gehackt is? Miljoenen Nederlanders werden al slachtoffer van cybercrime. Een op de vijf bedrijven is gehackt. Lees dit boek en voorkom deze digitale ellende.

Bestel dit boek

Snel geleerd, slim online

Meer dan twee miljoen Nederlanders worden jaarlijks slachtoffer van digitale criminaliteit. Vaak raken ze enorme bedragen kwijt, soms al hun spaargeld… Irene en Frans zijn beiden online opgelicht. Hun wegen kruisen elkaar wanneer Irene weer slachtoffer lijkt te worden van een gewiekste hacker. Deze keer besluiten ze om er iets aan te doen.

Bestel dit boek

Gedwongen liefde - Loverboys, stalkers en sexslavinnen

Een waargebeurd verhaal over loverboys en vrouwenhandel. Loverboys zoeken niet langer naar onzekere meisjes op het schoolplein, maar gebruiken social media internet en webcams om met hen in contact te komen. De tieners worden met hun eigen naaktfoto’s gechanteerd. Velen raken getraumatiseerd, sommigen plegen zelfmoord.

Bestel dit boek

What the hack!

Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wat je hebt opgeslagen verdwijnt? De 13-jarige André is heel verbaasd en boos als hem dit overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan met de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack­platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waar­schuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei ­manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt vanuit zijn naam vervelende berichten en hij wordt zelfs door de politie opgepakt. Hoever durft André te gaan in zijn strijd tegen de kwaadaardige hacker?

Bestel dit boek

Hoe schrijf je een bestseller? - Met 101 onmisbare tips en de meest gemaakte fouten

Hoe schrijf je een bestseller? Waar moet je op letten zodat je niet alle beginnersfouten maakt? Hoe vind je een goede uitgever? De antwoorden op deze en op tientallen andere vragen vind je in dit boek. Ook de blunders en lessen van bekende schrijvers komen aan bod. ‘Hoe schrijf je een bestseller?’ is een praktisch inspiratieboek voor iedereen die beter wil leren schrijven.

Bestel dit boek

Het duivelskind - Foute ouders en falende jeugdzorg

In ‘Het Duivelskind’ vertelt bestsellerauteur Maria Genova het waargebeurde levensverhaal van Angel van der Vecht. Angel groeit op in een benauwend milieu. Stukje bij beetje raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een duivelskind is. Om haar te genezen mishandelen en misbruiken ze haar. De school schakelt Jeugdzorg in, maar onder de ogen van de gezinsvoogd gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Als jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen, besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken.

Bestel dit boek

Komt een vrouw bij de hacker - Hoe je identiteit gestolen kan worden

Elke dag worden ruim 500 Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Dit schokkende cijfer komt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. Volwassenen en kinderen strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast aangrijpende verhalen van slachtoffers, toont auteur Maria Genova in haar nieuwe boek hoe gemakkelijk identiteitsfraude is geworden en dat het iedereen kan overkomen. Je hoeft niet eens veel verstand van computers te hebben om alles over iemand te weten te komen en om leningen op zijn of haar naam af te sluiten.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Maria Genova

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Maria Genova
Maria Genova

5 van de 5 sterren

Sprankelend, recht voor haar raap. Maria gaat discussie niet uit de weg en ze is zeer scherp.

Capitar IT group Bekijk alle referenties

Maria Genova geeft lezingen over de volgende onderwerpen