Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Humor is belangrijk! Ontdek de televisie- en acteerwereld met Peter

Spreker Peter Lusse

Peter Lusse

Bekend van de Nederlandse televisie, spreker Peter Lusse weet met zijn ervaring onvergetelijke lezingen te geven over de Nederlandse entertainmentindustrie, humor en acteren.

Tarieven en beschikbaarheid
Peter Lusse

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Peter

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Peter Lusse is voor de meeste mensen vooral bekend van de serie “Vrienden voor het leven” op RTL 4. Hij is daardoor voornamelijk bekend als acteur, maar hij is eigenlijk een cabaretier wat volgens Peter gewoon een moeilijk woord is voor spreker. Door zijn veertigjarige carrière heen heeft hij veel meer gedaan naast zijn succesvolle serie. Toneel, musicals, opera, cabaret, kindertheater, TV-series, TV-shows, een quiz, presentaties en nog veel meer.

De lezingen van Peter zijn een combinatie van zijn decennialange ervaring, veelzijdigheid, humor en expertise die hij moeiteloos weet over te brengen. Een lezing over de televisiewereld? Eentje over humor? Een conference geheel op maat? Of een workshop over acteren? Peter weet een geweldige ervaring neer te zetten.

Redenen om spreker Peter Lusse te boeken:

  • Een lezing van Peter zit barstensvol informatie, maar voelt aan als puur entertainment
  • Vertel hem maar wat je zoekt voor je publiek: Maatwerk is standaard voor Peter
  • Sterk punt: contact met de toehoorders. Peter praat niet tégen je, Peter praat mét je

Humor moet je serieus nemen!

De veelzijdigheid van Peter is wat hem zo uniek maakt. Hij is dus cabaretier, maar ook acteur, zanger, schrijver, trouwambtenaar, workshopper. Tegenwoordig ligt zijn focus voornamelijk op zijn sprekerscarrière. Al meer dan een halve eeuw spreekt hij (grote) groepen mensen toe, waarvan veertig jaar professioneel. Peter heeft tijdens deze veertig jaar eigenlijk alles gedaan wat je als spreker kan doen. Conférences, speeches, lezingen, toespraken, presentaties, workshops en noem maar op. Diverse publieken, bij allerlei gelegenheden en over verscheidene onderwerpen. Met een gezonde dosis humor, maar net zo goed ook inhoudelijk en/of cultureel.

Fotografie: Roy Beusker

Bekijk de lezingen van Peter Lusse
Lezing van spreker Peter Lusse

Peter Lusse klapt uit de school

De televisiewereld is voor veel mensen toch een ver-van-mijn-bed-show. Als acteur en schrijver van twee comedyseries, “Vrienden voor het Leven” en “Schiet mij maar Lek…”, weet Peter Lusse als geen ander hoe het er aan toe gaat. In deze lezing kom je er achter hoe het er eigenlijk aan toe gaat bij zo’n serie, hoe de productie werkt en een opnamedag er uit ziet. Een kijkje in de keuken van een comedyserie.

Wat zijn de ingrediënten voor een goed comedyscript? Hoe manage je de publieksverwachting? Ook het acteerwerk wordt belicht, want dit is moeilijker dan het soms lijkt. Hoe vertel je een grap? Wat is de juiste timing? Op entertainende en intrigerende wijze vertelt Peter Lusse over de “geheime” televisiewereld. Wie zegt dat een lezing saai moet zijn?

Lezing van spreker Peter Lusse

Pleidooi voor humor

Vol passie geeft Peter een pleidooi voor humor. Hij pleit voor humor als een toegevoegde waarde in het leven. Niet vanwege de “gezelligheid” die het met zich meebrengt, maar omdat het WERKT. Humor zorgt er nu eenmaal voor dat mensen zich fijner voelen, groepen beter gaan functioneren en dat bedrijven uiteindelijk betere resultaten halen. Aantoonbaar! Het is uiteindelijk niets meer of minder dan een mindset die iedereen kan implementeren en een hoog rendement kan opleveren. Het is de hoogste tijd om humor serieus te gaan nemen.

Lezing van spreker Peter Lusse

Workshop comedy acteren

Met zijn decennialange acteerervaring op zowel populaire televisieshows en in het theater heeft Peter Lusse de expertise voor een onvergetelijke acteerworkshop. Hij laat zien dat comedy één van de lastigste acteergenres is en tegelijkertijd zwaar onderschat wordt. Leuk “zijn” zonder leuk te “doen” vraagt de nodige vaardigheden van de acteur.

Sinds 2004 geeft Peter al acteerworkshops aan. Voornamelijk theateropleidingen en amateurgezelschappen maken gebruik van zijn expertise, maar hij is daarnaast ook breder inzetbaar voor bijvoorbeeld professionals. Hij vindt het zelf niet alleen geweldig leuk om te doen, maar krijgt altijd uiterst positieve reacties van de deelnemers terug.

Meestal wordt deze workshop in twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur gegeven. Het is echter mogelijk om in overleg de workshop een andere invulling te geven. Zeker wanneer de grootte van de groep een rol speelt. Of je nu al jaren ervaren hebt of net begint, deze workshop is voor iedereen die iets met acteren wilt doen.

Lezing van spreker Peter Lusse

Conference op maat

Op zoek naar een conférence voor je bedrijfsevenement die precies aansluit op het onderwerp van die dag? Peter Lusse weet te helpen! Hij weet aan de hand van het onderwerp een intrigerende conference neer te zetten. Hij gaat het gesprek aan, weet zijn natuurlijke gevoel voor humor mee te brengen om grappen te maken die je alleen van insiders zou verwachten en brengt alsnog het unieke perspectief van een outsider mee. In goed overleg een onvergetelijke, bedrijfsgerichte conférence.

Vrijblijvend informatie over Peter Lusse

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Peter Lusse geeft lezingen over de volgende onderwerpen