Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Lezingen over Lobbyen

Lobbyen is een kunst op zich. Klik op de verschillende sprekers om te zien wat zij voor u kunnen betekenen. Wilt u advies? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend informatie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op

Bel: +31 (0)30 80 80 884
Vrijblijvend informatie

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij maken het vinden van de perfecte spreker een stuk gemakkelijker

Met de juiste spreker maak je van ieder evenement een succes, daar helpen wij je graag bij

De toegevoegde waarde van een professionele spreker? De combinatie van entertainment, inspiratie én actuele kennis.

Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om klanten en sprekers met elkaar te verbinden

Alle sprekers over lobbyen (2)

Help met kiezen

Over Lobbyen

  • Lobbyen is de kunst om invloed uit te oefenen op beleidsmakers. Dit kan worden gedaan door een derde partij, een lobbyist, maar ook binnen een bedrijf kan iemand met kennis hiervan zitten. De focus van lobbyen is meestal op overheden. Dit kan de gemeente zijn, maar ook een ministerie of binnen de Europese Unie. Het kan echter ook zijn dat u een vereniging graag een wat andere richting op wilt laten gaan, of een NGO.
  • Lobbyen wordt niet altijd even positief bekeken maar het is een goede manier om een onderwerp onder de aandacht te krijgen. Ambtenaren binnen een ministerie mogen dan veel invloed hebben op besluitvorming, zij zijn niet altijd even goed op de hoogte van de onderwerpen die spelen of het effect van hun beleid. Daarom kan lobbyen een juiste manier zijn om dit aan de kaart te stellen.
  • Effectief lobbyen is niet makkelijk en daarom gaan onze sprekers graag met u in gesprek in de voordelen en de juiste manier van lobbyen. Is het bundelen van krachten met andere bedrijven voor u de juiste methode of zou het slimmer zijn om uw eigen pad te bewandelen? Onze sprekers kunnen laten zien waar voor u de juiste ingangen zijn, maar ook wat de juiste momenten zijn om de besluitvorming te beïnvloeden. Misschien moet u hier al mee beginnen voordat het onderwerp zelfs maar te sprake is gekomen! Kijk verder bij onze verschillende sprekers om te zien waar hun specialiteit ligt en wat zij voor u kunnen betekenen.

Vraag naar tarieven en beschikbaarheid