Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Claes deelt inspirerende inzichten, waardoor deelnemers creativiteit omarmen en nieuwe perspectieven ontdekken

Spreker Claes Iversen

Claes Iversen

Modeontwerper, kunstenaar en spreker

Tarieven en beschikbaarheid
Claes Iversen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Claes

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Claes Iversen, bekend als zowel modeontwerper als kunstenaar, heeft na zijn studie diverse collecties gepresenteerd en samenwerkingen gehad met verschillende modeketens. Zijn bekendheid bij het grote publiek groeide vooral door zijn rol als modeontwerper van koningin Máxima. In 2014 tekende hij voor het ontwerp van Ilse DeLange’s jurk tijdens het Eurovisie Songfestival, en vele bekende Nederlandse vrouwen flaneren graag in zijn creaties over rode lopers.

In 2021 werd spreker Claes Iversen bekroond met het tiende Cultuurfonds Mode Stipendium, een prestigieuze erkenning voor uitzonderlijk getalenteerde Nederlandse modeontwerpers.

Naast zijn indrukwekkende bijdragen aan de modewereld, deelt Claes zijn inzichten tijdens inspirerende lezingen. Hierin werpt hij nieuw licht op thema’s als ambacht, duurzaamheid en creatief denken. Zijn aanpak omvat het prikkelen van het publiek met intrigerende vragen, zoals: Bestaat couture nog in de hedendaagse wereld? Wat definieert mode en kunst? En hoe kan het creatieve denkproces bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve ideeën?

Redenen om spreker Claes Iversen te boeken

 • Claes Iversen’s lezing biedt een uniek inzicht in zijn creatieve proces, waardoor werknemers en leidinggevenden worden aangemoedigd om creativiteit als een krachtige troef te omarmen in hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Zijn visie op couture als meer dan mode inspireert bedrijven om hun horizon te verbreden, wat leidt tot nieuwe inzichten en ideeën voor zowel productontwikkeling als bedrijfsstrategie.
 • Claes Iversen’s voorbeeld van innovatie tijdens uitdagende tijden en zijn inzichten over duurzaamheid dienen als inspiratie voor bedrijven om creatieve oplossingen te vinden en verantwoorde praktijken te omarmen.

Over spreker Claes Iversen

De oorspronkelijk Deense Claes Iversen vestigde zich in 1997 in Nederland, waar hij zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag begon. Gedurende zijn derde studiejaar ontving hij de BLVD Modeprijs en kreeg hij de kans om stage te lopen bij Viktor & Rolf. Na het succesvol afronden van zijn studie en het behalen van zijn master aan de Artez Hogeschool van de Kunsten in Arnhem, presenteerde Claes zijn inaugurele collectie.

Naast zijn bijdragen aan de wereld van couture, heeft Claes zich ook toegelegd op het ontwerpen van bedrijfsuniformen, waaronder die voor het Nationale Opera & Ballet. Bovendien heeft hij zijn creativiteit toegepast op interieurontwerp, zoals het creëren van een exclusieve lijn wandkleden. Steeds vaker wordt Claes ook aangetroffen in zijn schilderatelier, waar momenteel een expositie plaatsvindt van zijn eerste collectie schilderijen.

Opmerkelijk is zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Wie Is De Mol?’ in het seizoen van 2020. Hierin was Claes een van de deelnemers, waar bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren en tegelijkertijd op zoek gaan naar De Mol binnen de groep. Met negen kandidaten en één Mol, die als saboteur opereert, blijft de identiteit van de Mol een geheim voor iedereen, behalve voor de Mol zelf.

 

Bekijk de lezingen van Claes Iversen
Lezing van spreker Claes Iversen

De wereld van Claes Iversen

Spreker Claes Iversen deelt in zijn presentaties essentiële inzichten over zowel de modewereld als zijn eigen creatieve universum. Zijn commentaar op modeverschijnselen, bespreking van trends, en inspirerende verhalen werpen een uniek licht op de branche. Dit is van groot belang voor organisaties, omdat het hen de mogelijkheid biedt om inzicht te krijgen in creativiteit, trends en innovatie, waardoor ze hun eigen benadering kunnen verrijken.

In een unieke sessie inspireert Claes werknemers en leidinggevenden om creativiteit als een waardevol instrument te omarmen. Hij onthult de belangrijkste thema’s, waaronder:

 • Kijkje achter de schermen: Claes neemt zijn publiek mee in het creatieve proces achter zijn ontwerpen, van idee tot collectie. Dit biedt organisaties een waardevol perspectief op hoe creativiteit, toewijding en het doorbreken van grenzen bijdragen aan een succesvol eindproduct. Het is een inspirerend verhaal dat de waarde van creatieve denkwijzen in de zakelijke context benadrukt.
 • Méér dan kleding: Voor Claes is couture meer dan alleen mode; het is een uiting van liefde en aandacht, een ambacht en een kunstvorm. Zijn verbreding naar schilderen en interieurontwerp illustreert de vruchtbare wisselwerking tussen verschillende disciplines. Dit is een belangrijke boodschap voor organisaties die worden aangemoedigd om hun horizon te verbreden, wat verfrissende en essentiële inzichten kan opleveren.
 • Innovatie en duurzaamheid: Claes laat zien dat uitdagende tijden vaak kansen bieden voor innovatie. Het voorbeeld van zijn betaalbaardere bruidslijn, ontwikkeld tijdens de coronacrisis, illustreert hoe creativiteit kan floreren in moeilijke omstandigheden. Zijn kijk op duurzaamheid is ook relevant voor organisaties die streven naar verantwoord ondernemen. Het delen van zijn standpunt en boodschap draagt bij aan het bewustzijn en de betrokkenheid van zowel klanten als de nieuwe generatie ontwerpers en het bredere publiek.

   

Vrijblijvend informatie over Claes Iversen

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Claes Iversen geeft lezingen over de volgende onderwerpen