Loading content ...

Leon Verdonschot

Leon Verdonschot

Tv- en radiopresentator, journalist, regisseur, schrijver en columnist

Leon Verdonschot is tv- en radiopresentator, journalist, regisseur, schrijver en columnist met een zeer uitgebreid cv. Leon kan alles, wordt ook weleens gezegd! Bent u op zoek naar een ervaren debatvoorzitter of spreker? Wellicht is Leon Verdonschot de juiste persoon!

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leon Verdonschot heeft vele programma’s gepresenteerd. Hij presenteerde Wat Heet? en Wat Nu? maar ook presenteerde hij de Nationale Wetenschapsquiz. 11 jaar lang presenteerde hij het radio-programma ‘Oeverloos’. In 2013 debuteert spreker Leon Verdonschot als regisseur, met zijn eerst documentaire Mooi Geweest – een leven na De Heideroosjes. In 2014 werd de film geselecteerd voor het Nederlands Filmratio Festival in Utrecht, en genomineerd voor beste debuut. In 2015 maakt hij als regisseur de film ‘Lijfspreuk’.

Leon is niet alleen bekend van tv en radio, hij is een bekend schrijver. Zo schreef hij een biografie van Keith Bakker en won zijn verhalenbundel ‘Hart tegen Hart’ de Pers Prijs in 2006. In 2008 stelde hij de bundel ‘De beste Muziekverhalen van 1945 tot nu’ samen. In 2015 verscheen zijn eerste debuutroman ‘Alles Van Elkaar’. Daarnaast schrijft Leon Verdonschot regelmatig voor de Groene Amsterdammer, Volkskrant magazine en Revu.

Leon Verdonschot heeft een geen moeite mee om tussen onderwerpen als literatuur, politiek op popmuziek te schakelen. Zijn vele ervaring en veelzijdigheid maakt hem uitermate geschikt voor een afwisselend publiek. Spreker Leon Verdonschot is inzetbaar voor het leiden van debatten, het houden van publieke interviews en het schrijven en voordragen van columns.

  Onderwerpen

  • Literatuur
  • Radio en Muziek
  • Televisie

   Spreker Leon Verdonschot is inzetbaar als

  •  Debatleider
  •  Het houden van publieke interviews
  • Column schrijver en voordrager

   

   

Gerelateerde sprekers

Leon Verdonschot geeft lezingen over de volgende onderwerpen: