Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Maak het onmogelijke mogelijk

Maurice Wiegman

Maak het onmogelijke mogelijk

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Maurice Wiegman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maurice

Lecture icon

Lezingen

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

De grootste beperking zit in je hoofd'

Kun je weer gelukkig worden als je hele leven van het ene op het andere moment als een kaartenhuis in elkaar stort? Het antwoord op die vraag is ja, zolang je daar zelf voor kiest! Maurice Wiegman is door een spierziekte sinds 2003 verlamd vanaf zijn onderrug en zit in een rolstoel. In plaats van te treuren om alles wat hij niet meer kon, ging hij op zoek naar nieuwe doelen. Hij slaagde er in een succesvol eigen training- en coachingsbedrijf neer te zetten, gaf een nieuwe invulling aan zijn rol als spil van het gezin en bereikte de ene na de andere topprestatie op sportgebied. Zo reed hij met zijn handbike meerdere kwart- en halve triatlons in binnen- en buitenland en streeft hij zonder enige moeite valide sporters voorbij.

Redenen om spreker Maurice Wiegman te boeken

 • De positiviteit van Maurice Wiegman is aanstekelijk.
 • In zijn lezingen slaagt hij erin om met zijn bijzondere verhaal het publiek te raken en inspireren.
 • Door zijn unieke kijk op het leven en zijn vermogen om ieder obstakel  te overwinnen lukt het hem om mensen op een andere manier te laten denken over de problemen in hun eigen leven.

Maurice Wiegman is een groot voorstander van de inclusieve samenleving: een maatschappij waarin iedereen tot zijn recht kan komen en waar talent voorop staat, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of beperking. Hij ziet zijn rolstoel niet als een handicap, maar slechts als vervoermiddel. ‘De grootste beperking zit in je hoofd’, is één van zijn gevleugelde uitspraken. ‘Ik kan niet lopen, maar verder kan ik alles.’

De positiviteit van Maurice Wiegman is aanstekelijk. In zijn lezingen slaagt hij erin om met zijn bijzondere verhaal het publiek te raken en inspireren. Door zijn unieke kijk op het leven en zijn vermogen om ieder obstakel  te overwinnen lukt het hem om mensen op een andere manier te laten denken over de problemen in hun eigen leven. Wat ligt er allemaal binnen je mogelijkheden? Waar word je écht gelukkig van? En wat weerhoudt je om het leven te leiden waar je stiekem van droomt? Maurice Wiegman helpt anderen om het antwoord te vinden op deze en vele andere vragen. Hij neemt het publiek mee op een reis door hun leven en laat de mensen bewust worden van hun beperkingen in het heden en hun mogelijkheden voor de toekomst. Na de lezing gaat het publiek gegarandeerd met een overvloed aan nieuwe inzichten weer naar huis.

BOEK: Leven is een keuze!
In 2016 verscheen bij uitgeverij Lucht het boek Leven is een keuze! van Maurice Wiegman in samenwerking met journaliste Marion van Es. In het boek vertelt Maurice hoe hij ondanks de vele obstakels die hij op zijn weg tegenkomt en de pijn die er dagelijks is, toch zijn dromen heeft laten uitkomen. Het boek is daarnaast een leidraad voor iedereen die op een bepaald moment in zijn leven te maken krijgt met tegenslag. Soms is die tegenslag zo zwaar dat het voelt als het einde van de wereld. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Dit boek helpt je om vooruit te kijken en nieuwe doelen te vinden, hoe onmogelijk dat ook lijkt. Met behulp van zijn eigen ervaringen, inspirerende verhalen, praktische tips en veel ruimte om je eigen gedachten op te schrijven, leert Maurice Wiegman je met dit boek te ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Leven is een keuze! kreeg uitgebreid aandacht in de landelijke pers, waarna Maurice een veelgevraagd spreker werd.

Maurice Wiegman rondde met succes de opleidingen Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), hypnotherapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), psychotherapie en psychologie af. Op dit moment volgt hij een studie klinische psychologie. In zijn werk als trainer en coach en in zijn lezingen maakt hij gebruik van deze kennis en technieken om mensen te helpen op een andere manier te leren denken.

Lees het interview met Maurice Wiegman 

Bekijk de lezingen van Maurice Wiegman
Lezing van spreker Maurice Wiegman

De kracht van overtuigingen

Ieder mens heeft bepaalde overtuigingen. Sommige geven je kracht, andere beperken je juist in je doen en laten. Wanneer je er bijvoorbeeld van overtuigd bent dat je nooit gelukkig zult worden, of dat je niet geschikt bent voor de baan die je zo graag wilt, zul je keer op keer tegen een muur opbotsen. Een muur die je zelf hebt gebouwd!

Overtuigingen kunnen veranderen. In zijn lezing maakt Maurice je bewust van de beperkende overtuigingen die in je hoofd zitten en leert hij hoe je deze kunt ombuigen naar kracht. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen levenslessen en laat zien tot welke ongekende prestaties hij in staat bleek te zijn, nadat hij korte metten maakte met de beperkende overtuigingen in zijn hoofd.

Lezing van spreker Maurice Wiegman

Leven is een keuze!

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Soms is die tegenslag zo zwaar dat het lijkt als het einde van de wereld. Toch is dat vaak slechts een negatieve gedachte in je hoofd, die helemaal niet overeenkomt met de realiteit. Die negatieve spiraal kun je alleen doorbreken door je mentale en fysieke systeem samen te laten werken.

In zijn lezing vertelt Maurice zijn levensverhaal en laat hij op inspirerende wijze zien hoe je tegenslag kunt omzetten in kracht en passie. Hoe je het onmogelijke tóch mogelijk kunt maken. En hoe ook jij 100 keer meer kunt dan je zelf denkt. Maar dat gebeurt pas wanneer je de keuze maakt om écht te gaan leven. 

Lezing van spreker Maurice Wiegman

Iedere droom begint bij de eerste stap

Wat is jouw droom? Veel mensen hebben wel een idee in hun hoofd, maar denken dat hun droom onhaalbaar is. Soms lijkt je doel zo ver weg, dat je al opgeeft voordat je goed en wel begonnen bent. Zonde!

Toen Maurice te horen kreeg dat hij nooit meer zou kunnen lopen, dacht hij dat hij ook afscheid moest nemen van de dromen die hij nog had. Als lopen al onhaalbaar was, kon hij die halve triatlon ook wel op zijn buik schrijven, dacht hij. Toch heeft hij deze droom, en vele andere, uiteindelijk waargemaakt.

In zijn lezing leert Maurice hoe je dromen en doelen concreter kunt maken door ze in kleine stapjes op te delen. Hij maakt hiervoor gebruik van zijn zelfbedachte ‘broodje pindakaas theorie’. Met de juiste mindset, passie en doorzettingsvermogen, zijn vrijwel alle dromen en doelen haalbaar.

  03.07.2019

  Interview met Maurice Wiegman

  Met zijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen en aanstekelijke passie slaagt Maurice Wiegman erin om mensen te laten zien dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. In een inspirerende lezing vertelt hij over zijn keuze voor het leven. Tijdens dit interview komen we meer van hem te weten!

  Je hebt heel veel meegemaakt in je leven, maar bent toch altijd positief. Waar haal je die positiviteit vandaan?
  ‘Ik ben altijd al iemand geweest met een positieve instelling. Toen ik te horen kreeg dat ik nooit meer uit mijn rolstoel zou komen, heb ik het daar de eerste tijd best heel moeilijk gehad. Ik dacht dat mijn leven voorbij was. Mijn belangrijkste motivatie om door te gaan was toen mijn gezin: zij mochten niet de dupe worden van het feit dat ik ziek was. Voor mijn vrouw Hanneke, zoon Lukas en dochter Juultje wilde ik op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om weer de man te worden die ik was. Als ik nu een zware dag heb, kan ik er intens van genieten om mijn dochter te zien paardrijden, met mijn zoon naar een voetbalwedstrijd te kijken of met mijn vrouw uit eten te gaan. Ik ben er trots op dat ik, ondanks alle tegenslag, nog steeds een leuke vader en echtgenoot ben.’

  Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in je leven?
  ‘Dat er geen zekerheden zijn. Veel mensen zijn alleen maar bezig met later, waardoor ze vergeten dat ze nú leven. Kies voor het leven en geniet nu!’

  Je hebt sinds de diagnose een heleboel bereikt. Waar ben je het meest trots op?
  ‘Er zijn meerdere dingen waar ik trots op ben. Ik heb twee keer de Ironman 70.3 gedaan, de halve triatlon. 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer rollen. Veel mensen dachten dat dit een heel slecht idee was, omdat het heel veel vraagt van je lijf. Dat wakkerde mijn motivatie alleen maar verder aan. Het moment dat ik over de finish kwam, voelde ik me zó onoverwinnelijk. Op dat moment besefte ik dat echt álles mogelijk is.’

   Welke boodschap wil je anderen meegeven?
  ‘Je hebt altijd een keuze in het leven. Iedereen heeft te maken met tegenslagen en vervelende momenten in het leven, maar het helpt niet om bij de pakken neer te gaan zitten. Omarm ze liever en leer ervan. Dan bereik je veel meer.’

  Wanneer is een lezing wat jou betreft geslaagd?
  ‘Als ik mijn publiek aan het denken heb gezet. Soms krijg ik na naderhand berichtjes van mensen die vertellen dat ze door mijn verhaal hebben besloten een lang gekoesterde droom na te jagen. Dan heb ik de hele dag een glimlach op mijn gezicht, een mooier compliment kun je me niet geven.’

  Bekijk de lezingen van Maurice Wiegman

  Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Maurice Wiegman na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

  Leven is een keuze - een rolstoel is geen handicap

  Stel, je bent in de bloei van je leven, je hebt een vrouw en twee jonge kinderen en een leuke baan. Je drumt in een band, doet aan hardlopen en fietsen en voetbalt regelmatig met je zoon. En dan ineens blijk je ernstig ziek te zijn en kom je in een rolstoel terecht. Het overkwam Maurice Wiegman (1966). Een halfjaar lang bracht hij door op een matras in de woonkamer, rouwend om alles wat hij was kwijtgeraakt. Daarna maakte hij de keuze om weer te gaan leven. Ruim tien jaar na de diagnose heeft Maurice talloze sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder drie medailles voor een halve triatlon. Hij runt een succesvol eigen coachingsbedrijf en is nog steeds de spil van zijn gezin. Ondanks de vele obstakels die hij op zijn weg tegenkomt en de pijn die er dagelijks is, heeft hij zijn dromen laten uitkomen.

  Bestel dit boek
  Vrijblijvend informatie over Maurice Wiegman

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Maurice Wiegman geeft lezingen over de volgende onderwerpen