Loading content ...

Telefoon: +31 202 415 730

Bel ons voor vragen of advies
Maurice Wiegman

Maurice Wiegman

Inspirerende spreker

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Maurice Wiegman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
About icon

Over Maurice

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Kun je weer gelukkig worden als je hele leven van het ene op het andere moment als een kaartenhuis in elkaar stort? Het antwoord op die vraag is ja, zolang je daar zelf voor kiest! Maurice Wiegman is door een spierziekte sinds 2003 verlamd vanaf zijn onderrug en zit in een rolstoel. In plaats van te treuren om alles wat hij niet meer kon, ging hij op zoek naar nieuwe doelen. Hij slaagde er in een succesvol eigen training- en coachingsbedrijf neer te zetten, gaf een nieuwe invulling aan zijn rol als spil van het gezin en bereikte de ene na de andere topprestatie op sportgebied. Zo reed hij met zijn handbike meerdere kwart- en halve triatlons in binnen- en buitenland en streeft hij zonder enige moeite valide sporters voorbij.

Maurice Wiegman is een groot voorstander van de inclusieve samenleving: een maatschappij waarin iedereen tot zijn recht kan komen en waar talent voorop staat, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of beperking. Hij ziet zijn rolstoel niet als een handicap, maar slechts als vervoermiddel. ‘De grootste beperking zit in je hoofd’, is één van zijn gevleugelde uitspraken. ‘Ik kan niet lopen, maar verder kan ik alles.’

De positiviteit van Maurice Wiegman is aanstekelijk. In zijn lezingen slaagt hij erin om met zijn bijzondere verhaal het publiek te raken en inspireren. Door zijn unieke kijk op het leven en zijn vermogen om ieder obstakel  te overwinnen lukt het hem om mensen op een andere manier te laten denken over de problemen in hun eigen leven. Wat ligt er allemaal binnen je mogelijkheden? Waar word je écht gelukkig van? En wat weerhoudt je om het leven te leiden waar je stiekem van droomt? Maurice Wiegman helpt anderen om het antwoord te vinden op deze en vele andere vragen. Hij neemt het publiek mee op een reis door hun leven en laat de mensen bewust worden van hun beperkingen in het heden en hun mogelijkheden voor de toekomst. Na de lezing gaat het publiek gegarandeerd met een overvloed aan nieuwe inzichten weer naar huis.

Lees het interview met Maurice Wiegman 

Bekijk de lezingen van Maurice Wiegman

  Trainer/coach

  Maurice Wiegman rondde met succes de opleidingen Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), hypnotherapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), psychotherapie en psychologie af. Op dit moment volgt hij een studie klinische psychologie. In zijn werk als trainer en coach en in zijn lezingen maakt hij gebruik van deze kennis en technieken om mensen te helpen op een andere manier te leren denken.


  BOEK:
  Leven is een keuze!

  In 2016 verscheen bij uitgeverij Lucht het boek Leven is een keuze! van Maurice Wiegman in samenwerking met journaliste Marion van Es. In het boek vertelt Maurice hoe hij ondanks de vele obstakels die hij op zijn weg tegenkomt en de pijn die er dagelijks is, toch zijn dromen heeft laten uitkomen. Het boek is daarnaast een lijdraad voor iedereen die op een bepaald moment in zijn leven te maken krijgt met tegenslag. Soms is die tegenslag zo zwaar dat het voelt als het einde van de wereld. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Dit boek helpt je om vooruit te kijken en nieuwe doelen te vinden, hoe onmogelijk dat ook lijkt. Met behulp van zijn eigen ervaringen, inspirerende verhalen, praktische tips en veel ruimte om je eigen gedachten op te schrijven, leert Maurice Wiegman je met dit boek te ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Leven is een keuze! kreeg uitgebreid aandacht in de landelijke pers, waarna Maurice een veelgevraagd spreker werd.

  Workshop

  Maurice vindt het belangrijk om andere mensen niet alleen aan het denken te zetten met zijn verhaal, maar ze ook de handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan. Het is daarom tevens mogelijk om de lezing uit te breiden met een workshop, waarin hij de interactie aangaat met het publiek. Hij luistert, beantwoordt vragen en leert de aanwezigen met behulp van simpele opdrachten om zelf kleine (of grote!) veranderingen te maken in hun manier van denken. Ook een tussenvorm van lezing en workshop behoort tot de mogelijkheden.

  Lezingen van spreker Maurice Wiegman

  • Het nut van overtuigingen
  • Leven is een keuze!
  • Falen of succes zit in je manier van denken – anders leren denken
  • De grootste beperking zit tussen je oren.
  • Ieder doel en iedere droom begint bij het nemen van de eerste stap
  • Omgaan met tegenslag
  • Een rolstoel is geen handicap
Vrijblijvend informatie over Maurice Wiegman

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maurice Wiegman geeft lezingen over de volgende onderwerpen