Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen

Edwin de Wolf

Auteur van de bestseller Kampioen op één been (verschenen in 2019).

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Edwin de Wolf

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Edwin

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Kampioen op één been

Edwin begon zijn militaire carrière in 1990 op de Koninklijke Militaire School. Na zijn opleiding werd hij groepscommandant bij 41 Pantserinfanteriebataljon Stoottroepen. Daarna werd hij groepscommandant bij de Luchtmobiele Brigade. Tijdens een patrouille in Bosnië is Edwin op een antipersoneelsmijn terechtgekomen. Hierdoor was hij tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Een slagaderlijke bloeding zorgde ervoor dat hij extreem veel bloed verloor. Door teamwork en een juiste wijze van handelen van alle patrouilleleden heeft Edwin het overleefd maar wel met een been minder. Na zijn lange en zware revalidatie heeft Edwin verschillende leidinggevende en staffuncties gehad binnen de Koninklijke Landmacht en het Defensie Ondersteuningscommando. Momenteel is Edwin werkzaam als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

Redenen om spreker Edwin de Wolf te boeken

 • Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen. Goed is niet goed genoeg.
 • Edwin neemt de luisteraar mee en vertelt openhartig en soms met de nodige humor over de fysieke en mentale pijn en hoe het was om de weg omhoog te vinden.
 • Edwin laat ook zien hoe sport (met een beperking) als middel tot succes gebruikt kan worden.

Invictus games
Edwin heeft drie maal deelgenomen aan de Invictus Games. Aan het door Prins Harry georganiseerde internationale sportevenement nemen militairen deel die in hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd.

Edwin heeft in 2016 in Orlando voor de eerste keer deelgenomen. Hij won brons op de individuele tijdrit. In 2017 was Edwin Teamcaptain en heeft hij in Toronto het Dutch Invictus Team geleid en zelf brons op het wielercriterium gewonnen. In 2018 sloot Edwin als actief deelnemer de Invictus Games af in Sydney. Dit deed hij onder andere door brons op zowel de individuele tijdrit als het wielercriterium te winnen.

Edwin is nu bestuurslid van de (t.g.v. de coronamaatregelen uitgestelde) Invictus Games 2020 in Den Haag.

Foto’s: Skuld Photography

Bekijk de lezingen van Edwin de Wolf
Lezing van spreker Edwin de Wolf

Lezing (zelf)leiderschap, moed, toewijding en extreme veerkracht

Een schokkend maar inspirerende verhaal over Edwins ‘struggle for life’ nadat hij op een landmijn terechtkwam, zijn been werd afgescheurd en bijna was doodgebloed. Over een jongen die zoveel leek te hebben verloren en als man zoveel wist te winnen. Een aangrijpend relaas waarin moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht centraal staan. En met de boodschap om het beste uit jezelf en je team te halen. Goed is niet goed genoeg.

Een uur lang worden toehoorders meegezogen in een verhaal over een jonge leider bij de Koninklijke Landmacht. Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen. Goed is niet goed genoeg. Op een zeer persoonlijke en indringende wijze worden de toehoorders meegenomen in een verhaal wat klinkt als een spannend jongensboek, een droom die werkelijkheid wordt en het noodlot dat toeslaat. Hij moet dan al zijn ervaring omzetten in een hoge dosis zelfleiderschap om er weer bovenop te komen. Edwin neemt de luisteraar mee en vertelt openhartig en soms met de nodige humor over de fysieke en mentale pijn en hoe het was om de weg omhoog te vinden. Naast (zelf)leiderschap laat Edwin ook zien hoe sport (met een beperking) als middel tot succes gebruikt kan worden. Inmiddels hebben (leiders van) overheidsinstanties, bedrijfsleven en andere organisaties Edwin gevonden als inspirator.

De lezing kan in beperkte mate aangepast worden aan de wens van de opdrachtgever. Een professionele PowerPoint presentatie maakt deel uit van zijn lezing. De lezing kan Nederlands- en Engelstalig gegeven worden.

  Video van spreker Edwin de Wolf

  Het verhaal van Edwin de Wolf "Kampioen op één been"

  Bekijk de lezingen van Edwin de Wolf

  Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Edwin de Wolf na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

  Kampioen op één been - Het Invictus verhaal

  Kampioen op één been is het schokkende en inspirerende verhaal van Edwins ‘struggle for life’. Het is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. Het is een Invictus-verhaal: over de onoverwinnelijkheid die we allemaal in ons meedragen. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes? Wees Invictus!

  Bestel dit boek
  Vrijblijvend informatie over Edwin de Wolf

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Edwin de Wolf geeft lezingen over de volgende onderwerpen