Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Edwin de Wolf coverfoto

Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen

Spreker Edwin de Wolf

Edwin de Wolf

Ondanks een verschrikkelijke verwonding tijdens een missie in Bosnië waar hij zijn linkerbeen verloor wist Edwin zijn kracht te hervinden. Auteur van de bestseller 'Kampioen op één been'.

Tarieven en beschikbaarheid
Edwin de Wolf

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Edwin

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

In 1990 begon Edwin de Wolf zijn militaire carrière aan de Koninklijke Militaire School. Nadat hij zijn opleiding had afgerond voegde hij zich bij het 41e Pantserinfanteriebataljon Stoottroepen als groepscommandant. Na enkele jaren werd hij groepscommandant bij de Luchtmobiele Brigade. Tijdens deze functie werd hij ingezet tijdens een crisisbeheersingsoperatie in Bosnië. Terwijl hij zijn patrouille leidde kwam hij terecht op een antipersoneelsmijn. Edwin moest vechten voor zijn leven. Door een slagaderlijke bloeding verloor hij extreem veel bloed. Door de explosie was hij ook tijdelijk blind en doof en was zijn been kapotgeslagen. Dankzij teamwerk en de juiste en snelle manier van handelen door alle patrouilleleden wist Edwin het te overleven. Helaas was zijn linkerbeen niet meer te redden. Edwin moest een lange en zware revalidatie doorgaan, maar heeft desondanks meerdere leidinggevende en staffuncties gehad binnen de Koninklijke Landmacht en het Defensie Ondersteuningscommando. Tegenwoordig is Edwin actief als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

In zijn lezing duikt Evert in de enorme veerkracht, (zelf-)leiderschap, moed en toewijding die het kostte om zijn tegenslag boven te komen. De waardevolle lessen en inzichten deelt hij nu in een uniek en aangrijpend verhaal.

Redenen om spreker Edwin de Wolf te boeken

  • Een verhaal over passie voor je vak en de wil om het beste uit jezelf en je team te halen. Goed is niet goed genoeg.
  • Edwin neemt de luisteraar mee en vertelt openhartig en soms met de nodige humor over de fysieke en mentale pijn en hoe het was om de weg omhoog te vinden.
  • Edwin laat ook zien hoe sport (met een beperking) als middel tot succes gebruikt kan worden.

Kampioen op één been

Invictus games

Na zijn zware verwonding is Edwin niet stil gaan zitten. Hij nam maar liefst drie keer mee aan de Invictus Games. Het internationale sportevenement dat door de Britse Prins Harry wordt georganiseerd voor militairen die tijdens hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd.

In 2016 nam hij voor het eerst deel tijdens de editie in Orlando. Op de individuele tijdrit wist hij de bronzen medaille te bemachtigen. Een jaar later was Edwin in Toronto de teamcaptain van het Dutch Invictus Team waar hij zelf brons won op het wielercriterium. 2018 was zijn laatste jaar als actief deelnemer. In Sydney won hij twee bronzen medailles. Één op de individuele tijdrit en de ander op het wielercriterium. Aangezien de Invictus Games hem zoveel brachten besloot hij zich bij het bestuur van de Invictus Games 2020 in Den Haag te voegen.

Foto’s: Skuld Photography

Bekijk de lezingen van Edwin de Wolf
Lezing van spreker Edwin de Wolf

Lezing (zelf)leiderschap, moed, toewijding en extreme veerkracht

Een aangrijpend en inspirerend verhaal over Edwin zijn gevecht voor zijn leven nadat hij tijdens een patrouille op een landmijn terechtkwam. Hij verloor zijn linkerbeen en was bijna doodgebloed. Hij leek als jongen zoveel verloren te hebben en als man toch zoveel te winnen. Een uitzonderlijke lezing over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. Een verhaal met de centrale boodschap om het beste uit jezelf en je team te halen.

Deelnemers worden voor een uur meegenomen in het verhaal van een jonge groepscommandant bij de Koninklijke Landmacht. De passie voor zijn vak en de motivatie om te excelleren vormen de rode draad. Goed is niet goed genoeg. Het verhaal, wat klinkt als een spannend jongensboek, zuigt de deelnemers op een zeer persoonlijke en indringende manier mee naar het leven van een droom die keihard tot stilstand komt. Zijn ervaring moet hij opeens anders inzetten door de zelfleiderschap te gebruiken om er weer bovenop te komen. Openhartig neemt Edwin de luisteraar mee met een gezonde dosis humor over de fysieke en mentale uitdagingen en de persoonlijke ervaring met de weg naar boven. Daarnaast laat Edwin deelnemers inzien hoe sport, ook met een beperking, tot succes kan leiden. Onder andere overheidsinstanties, het bedrijfsleven en andere organisaties hebben Edwin als inspirator zijn verhaal laten doen.

De lezing kan in beperkte mate aangepast worden aan de wens van de opdrachtgever. Een professionele PowerPoint presentatie maakt deel uit van zijn lezing. De lezing kan Nederlands- en Engelstalig gegeven worden.

Video van spreker Edwin de Wolf

Het verhaal van Edwin de Wolf "Kampioen op één been"

Bekijk de lezingen van Edwin de Wolf

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Edwin de Wolf na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Kampioen op één been - Het Invictus verhaal

Kampioen op één been is het schokkende en inspirerende verhaal van Edwins ‘struggle for life’. Het is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. Het is een Invictus-verhaal: over de onoverwinnelijkheid die we allemaal in ons meedragen. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes? Wees Invictus!

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Edwin de Wolf

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Edwin de Wolf geeft lezingen over de volgende onderwerpen