Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lezingen over leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden

Marco Kroon

Marco Kroon

Hoogst onderscheiden militair

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Marco Kroon

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marco

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Redenen om spreker Marco Kroon te boeken

 • De lezingen van Marco zijn inspirerend en uitdagend
 • Lezingen vol inzichten die je aan het denken zetten
 • De ruime ervaring van Marco als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement
Spreker Marco Kroon

Onderscheiden met de Militaire willems-orde

Majoor Marco Kroon is sinds november 2014 trainer bij het Land Training Centre van de Koninklijke Landmacht. Hij is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit. Kroon begon bij de Koninklijke marine maar maakte de overstap naar de Koninklijke Landmacht. Sinds zijn terugkeer van zijn uitzending naar Mali in het kader van de VN missie MINUSMA in 2014 vervult Kroon de rang van Majoor.

In 1989 begon Kroon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd o.a. uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij over naar de landmacht. Na zijn opleiding begon hij in 1995 als groepscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon te Oirschot. Met deze eenheid vertrok hij in 1996 voor zes maanden naar Bosnië.

In 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen te Roosendaal. In 2000 vertrok hij weer naar Bosnië. Na deze missie vertrok spreker Marco Kroon naar de KMA te Breda om officier te worden. Na de opleiding keerde hij terug als pelotonscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon. In 2003 werd hij met deze eenheid uitgezonden naar Bosnië. Deze keer als pelotonscommandant in de Stabilization Force (SFOR) missie. In 2004 keerde hij terug bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal en vervulde diverse leidinggevende functies. Hij nam in 2004 deel aan de Stabilisation Force Iraq en werd driemaal uitgezonden naar Afghanistan (2005, 2006 en 2007). Voor Kroon’s optreden in 2006 werd hij onderscheiden met de Militaire willems-orde.

Van juli 2012 tot november 2013 was hij compagniecommandant bij het 17e Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene in Oirschot. Van november 2013 tot november 2014 was hij wederom werkzaam bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal.

Van begin 2014 tot medio augustus 2014 werd hij uitgezonden naar Mali in het kader van de VN missie Minusma. Op 3 november werd hij bevorderd tot majoor.

Spreker Marco Kroon is de auteur van twee bestsellers: Leiderschap onder vuur (2012) en Danger Close (2013). Daarnaast geeft Kroon tientallen lezingen per jaar over leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden. Boek hem nu bij Athenas en hoor wat hij te vertellen heeft.

Bekijk de lezingen van Marco Kroon
Lezingen van spreker Marco Kroon

De onderwerpen die worden behandeld door spreker Marco Kroon

 • Leiderschap, teamwork & loyaliteit
 • Opereren onder extreme omstandigheden
 • Conflicthantering
  Vrijblijvend informatie over Marco Kroon

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Marco Kroon geeft lezingen over de volgende onderwerpen