Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Inzichten en theorieën over effectief werken, voorkomen van burn-out en het vergroten van het werkplezier

Leonard Smit

Spreker, opleider en coach

Tarieven en beschikbaarheid
Leonard Smit

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Leonard

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Leonard Smit is een spreker, opleider en coach met een eigenzinnige visie. Als hij iets nieuws leert, dan graaft hij naar de kern van het onderwerp. Hiermee is hij in staat om elk onderwerp terug te brengen naar enkele eenvoudige regels, die het aanleren en doorgeven van deze nieuwe kennis eenvoudig maakt. Deze vaardigheid heeft hij vooral in de sport ontdekt en als golfcoach verfijnd door steeds nieuwe dingen te ondernemen.

Dit heeft onder andere geleidt tot het schrijven van een boek met de titel: ‘Maak Moeilijke Dingen Makkelijk in Business en Golf’ en het produceren van een video en boek om de regels van het golfspel beter te leren begrijpen. Hiervan zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Redenen om spreker Leonard Smit te boeken

 • De methodes en werkwijze die hij in zijn boek heeft beschreven presenteert hij in lezingen en geeft hierover trainingen en workshops voor teams en organisaties.
 • Het doel van deze lezingen en trainingen is om werknemers en ondernemers te helpen om het werk te vinden dat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze een verschil kunnen maken.
 • Daarnaast geeft Leonard met deze lezingen en trainingen tips voor teams en organisaties zodat er meer werk in minder tijd kan worden gedaan en meer voldoening en plezier uit het werk wordt gehaald.
 • Zo ga je elke werkdag fluitend naar je werk en hou je aan het einde van de dag nog tijd en energie over voor andere leuke dingen.

Weer met plezier naar je werk

Onder zijn (oud)leerlingen bevinden zich ook veel succesvolle ondernemers. Deze ondernemers hebben vaak geen tijd om te golfen, te oefenen en eigenlijk ook niet om zijn lessen te volgen. Ze hebben het te druk met hun werk en hierdoor is hun fysieke conditie ook belabberd.

In 2019 werd zijn vader ziek en gelukkig was hij zelfstandig ondernemer. Hierdoor kon hij tijd vrijmaken om er voor zijn vader te zijn. Er werden hierdoor minder uren gedeclareerd en minder omzet behaald. Hij heeft toen ontdekt wat volgens hem succesvol zijn betekent: Werk doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent en tijd en energie overhouden voor de belangrijke en leuke dingen in het leven.

De laatste golfbaan waar hij als golfcoach werkzaam was gegeven was Efteling Golfpark. Helaas besloot de Efteling om te stoppen met de golfactiviteiten en werd er een andere golfbaan exploitant gezocht. In die onzekere tijd zag hij veel collega’s tegen een burn-out oplopen en ziek thuis komen zitten.

Omdat hij hier zelf nooit last van heeft gehad en er steeds meer mensen bezwijken onder de stress op het werk, is hij zich hierin verder gaan verdiepen.

Dit heeft geleid tot het schrijven van zijn nieuwe boek: ‘Nooit Meer Hard Werken’, dat in 2022 is verschenen. Hierin combineert hij zijn ervaring als golfcoach met de huidige inzichten en theorieën over effectief werken, voorkomen van burn-out en het vergroten van het werkplezier.

 

Bekijk de lezingen van Leonard Smit
Lezing van spreker Leonard Smit

Van werkdruk naar werkgeluk

De grootste uitdaging voor organisaties en bedrijven is om de werkdruk voor het personeel hanteerbaar te houden en verloop en verzuim te beperken. In deze lezing gaan je als deelnemer ontdekken op welke manier je de werkdruk verlaagt en het werkgeluk verhoogd. Een tevreden en succesvol teamlid is minder vaak ziek en blijft langer bij de organisatie. Hoe je dit in de praktijk gaat brengen, behandelen we in deze lezing.

En dit zijn enkele onderwerpen die aan bod komen:

 • Breng balans in je werk.
 • Verbeter de focus en doe je werk in minder tijd
 • Maak werk eenvoudig en hou tijd en energie over voor ander leuke dingen
 • Verklein de verspillingen en bespaar tijd en geld
 • Verwijder de paarse krokodil en haal meer voldoening uit je werk

Door vooraf deze lezing af te stemmen op de doelen van de organisatie, maken we je bewust van de stappen die je de volgende dag al kunt toepassen.

Dus wil je meer voldoening halen uit jouw eigen werk en dat van jouw team, boek dan deze lezing.

Lezing van spreker Leonard Smit

Haal je teamdoelen zonder hard te werken

In deze lezing behandelen we vergelijkbare onderdelen, maar passen dit vooral toe binnen het team. Door een betere afstemming van de individuele kwaliteiten en talenten en dit te linken aan een gezamenlijk doel, gaan de teamleden beter samenwerken. Door er samen voor te zorgen dat elk teamlid zich beter kan focussen, wordt er in minder tijd meer bereikt en houden we tijd over om elkaar nog beter te leren kennen en te ondersteunen. Ook krijg je in deze lezing inzichten en tips hoe je het team zo goed mogelijk bij elkaar kunt houden en elke werkdag succesvol maakt. Dus wil je samen met het team betere prestaties in minder tijd leveren en gelukkige en enthousiaste werknemers behouden, dan is dit de lezing voor jou en je team.

Lezing van spreker Leonard Smit

Stop met het frustreren van je klanten (en werknemers). Hou het kort en simpel

Zonder je daarvan bewust bent frustreer je jouw klanten (en werknemers) doordat je dingen onnodig ingewikkeld maakt. Maak je jouw communicatie en werkwijze korter en simpeler, dan kun je veel van deze frustraties voorkomen. In deze lezing ga je ontdekken waar jouw kansen liggen om dit toe te passen en op welke manier je eenvoudiger met jouw klanten (en werknemers) kunt communiceren. Hierdoor veranderen klanten in fans, lopen er minder klanten naar de concurrent en verlies je minder energie aan ingewikkelde stappen en processen.   

Niet alleen je klanten worden gelukkiger, maar ook je werknemers halen meer plezier uit hun werk.

Lezing van spreker Leonard Smit

Naar een Nieuwe Balans op de Werkvloer

“De nieuwe generatie werknemers heeft een andere werkethiek dan onze generatie”

Tijdens de lezingen en trainingen die ik op verschillende locaties geef, heb ik uitgebreide gesprekken met leidinggevenden, ondernemers en directeuren. Een veelvoorkomende observatie is dat de huidige generatie een andere werkethiek heeft dan voorgaande generaties. Deze verschuiving, gecombineerd met personeelstekorten en werkstress, creëert een aanzienlijke werkdruk en vraagt om een nieuwe balans op de werkvloer.

In deze lezing ontdek je wat de oorzaken van deze veranderingen zijn en hoe je ermee om kunt gaan. De presentatie richt zich met name op directies, HR-professionals, ondernemers en leidinggevenden.

Je zult na deze lezing antwoorden hebben op deze belangrijke vragen:

 • Is de werknemer nu de baas?
 • Hoe kun je effectief samenwerken met generatie Nu?
 • Staan we op de drempel van een 6-urige werkdag?
 • Hoe kan ik presteren op een niveau dat Chat GPT overtreft?
 • Hoe kun je meer focus en flow in je organisatie bereiken?

Deze lezing voorziet je niet alleen van inzichten, maar biedt ook praktische stappen om die nieuwe balans op de werkvloer te bereiken. Dit resulteert in een vermindering van personeelsverloop, verzuim en werkgerelateerde druk.

Bovendien zul je merken dat je door deze balans je werknemers enthousiast en loyaal zijn. Daarnaast houden ze na een succesvolle werkdag tijd en energie over om te besteden aan familie, vrienden, sport of hobby’s.

   

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Leonard Smit na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Nooit Meer Hard Werken - Haal meer plezier uit je succesvolle werkdag (en hou tijd en energie over voor andere leuke dingen)

Ben je op zoek naar een manier om snel veel geld te verdienen zodat je kunt gaan rentenieren? Dan is dit niet het boek voor jou. Leg het dan maar weer terug. De methode Nooit Meer Hard Werken is jouw kans om nooit meer hard te werken, doordat je in een halve dag meer bereikt dan vroeger in acht uur werk – en met veel meer plezier. Zo hou je tijd en energie over om ook nog andere leuke dingen te doen met je leven.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Leonard Smit

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Leonard Smit geeft lezingen over de volgende onderwerpen