Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Roderick Pijls

Klimaatverandering en innovatieve toepassingen van Virtual Reality

Spreker Roderick Pijls

Roderick Pijls

KItesurfer, avonturier en spreker.

Tarieven en beschikbaarheid
Roderick Pijls

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Roderick

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Roderick Pijls deelt indrukwekkende en inspirerende verhalen over zijn avonturen als kitesurfer op gevaarlijke en exotische locaties. Zijn ervaringen brengen een krachtige boodschap over klimaatverandering en milieubewustzijn, waardoor hij zijn publiek niet alleen weet te boeien, maar ook aanzet tot nadenken en actie.

Redenen om een lezing van spreker Roderick Pijls te boeken

  • Als wereldtop kitesurfer en avonturier heeft Roderick ongeëvenaarde ervaringen in het overwinnen van extreme uitdagingen. Zijn verhalen over het trotseren van gevaarlijke omstandigheden, zoals het kitesurfen op het giftige Lake Natron, bieden waardevolle inzichten in doorzettingsvermogen, innovatie en risicomanagement die inspirerend zijn voor professionals in elke sector.
  • Roderick’s lezingen zijn rijkelijk geïllustreerd met adembenemende foto’s en video’s van zijn expedities en avonturen. Zijn gebruik van visuele hulpmiddelen en interactieve elementen, zoals zijn Virtual Reality project OasisVR, maakt zijn presentaties niet alleen boeiend, maar ook educatief en memorabel, waardoor het publiek actief betrokken en geïnspireerd blijft.

Over spreker Roderick Pijls

Roderick Pijls behoort tot de absolute wereldtop van het kitesurfen. Hij verwierf nationale bekendheid toen zijn plan om te kitesurfen op het giftige Lake Natron in Tanzania door de media werd opgepikt. Tijdens deze gewaagde onderneming wist hij het hele land te betrekken bij zijn missie om de impact van menselijke activiteiten op de natuur visueel inzichtelijk te maken.

Roderick reist de wereld rond en wordt geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van klimaatverandering, ook in Nederland. Met zijn project ‘Stories of the World’ brengt hij deze veranderingen op unieke wijze in beeld. Hij bezoekt locaties waar de impact van klimaatverandering onmiskenbaar is en die mogelijk binnen enkele jaren niet meer bestaan, zoals de kolenmijnen in Colombia en de gletsjers in Groenland.

In 2018 werd Roderick landelijk nieuws toen hij, samen met professioneel fotograaf Rein Rijke, het gewaagde plan opvatte om te kitesurfen op het gevaarlijke Lake Natron in Tanzania. Het meer, bekend om zijn giftige wateren en extreme temperaturen van 60 graden, leek een onmogelijke uitdaging. Maar dankzij gedegen voorbereidingen en risicomanagement slaagde Roderick erin indrukwekkende foto’s te maken die de wereld wakker schudden over de staat van ons milieu. Aan de hand van adembenemende foto’s en video’s vertelt hij zijn persoonlijke verhaal en reisavonturen.

Roderick is afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Ooit geselecteerd voor het Nederlands Nationaal hockeyteam, vond hij zijn ware passie in het kitesurfen na zijn verhuizing naar Zeeland. De vrijheid, de uitdaging en de verbondenheid met de natuur maakten hem tot een fervent kitesurfer die constant op zoek is naar nieuwe grenzen om te verleggen.

Sinds 2021 maakt Roderick deel uit van TeamNL, in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs waar kitesurfen zijn debuut zal maken. Hij traint intensief om Nederland te vertegenwoordigen en hoopt een medaille te winnen.

Met OasisVR heeft Roderick een innovatieve Virtual Reality app ontwikkeld waarmee langdurig zieke kinderen avonturen met hem kunnen beleven. Via een VR-bril reizen de kinderen virtueel de wereld rond, leren ze kitesurfen en ontdekken ze interessante weetjes over verschillende geografische en culturele onderwerpen. Deze VR-brillen zijn inmiddels beschikbaar in diverse ziekenhuizen door heel Nederland.

Van giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië, Roderick Pijls reist de wereld rond om de grenzen van zijn kunnen te verkennen en te genieten van de mooiste surfspots. Naast zijn sportieve carrière werkt hij ook als internationaal model.

Roderick Pijls leeft voor zijn sport en de avonturen die daarbij horen. Hij maakt zijn dromen waar en inspireert anderen om hetzelfde te doen. Met zijn unieke projecten en niet-aflatende inzet voor klimaatbewustzijn laat hij een onuitwisbare indruk achter op iedereen die zijn verhaal hoort.

Bekijk de lezingen van Roderick Pijls
Lezing van spreker Roderick Pijls

Lezing over Klimaatverandering

In zijn lezing over klimaatverandering neemt Roderick Pijls zijn publiek mee op een visuele reis naar de frontlinies van de klimaatverandering. Met adembenemende foto’s en video’s van zijn expedities naar plaatsen zoals de gletsjers in Groenland en de kolenmijnen in Colombia, laat hij zien hoe deze locaties drastisch veranderen. Roderick deelt persoonlijke verhalen over de uitdagingen en gevaren die hij heeft overwonnen om deze beelden vast te leggen, en hij benadrukt de dringende noodzaak om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Zijn presentatie inspireert en motiveert het publiek om bewuster te worden van hun eigen impact op het milieu en biedt concrete ideeën voor positieve verandering.

Lezing van spreker Roderick Pijls

Lezing over Virtual Reality

In zijn lezing over Virtual Reality presenteert Roderick Pijls zijn innovatieve project OasisVR, een VR-app die langdurig zieke kinderen meeneemt op avontuurlijke reizen. Hij demonstreert hoe VR-technologie kinderen kan helpen de wereld te verkennen, van kitesurfen in Kaapstad tot het ontdekken van geografische en culturele schatten in IJsland en Italië. Roderick legt uit hoe deze technologie niet alleen educatief en entertainend is, maar ook therapeutisch kan werken voor kinderen in ziekenhuizen. Zijn presentatie biedt een inspirerende kijk op de toekomst van VR in educatie en gezondheidszorg, en laat zien hoe technologie levens positief kan beïnvloeden.

Video van spreker Roderick Pijls

Kitesurfen op water dat 60 graden Celsius is!

Bekijk de lezingen van Roderick Pijls
Vrijblijvend informatie over Roderick Pijls

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884