Loading content ...

Youssef Azghari

Dr. Youssef Azghari

Bruggenbouwer in culturele diversiteit

Spreker Youssef Azghari is docent Communicatie, Cultuur en ethiek aan de Avans hoge school. Hij is full-time bruggenbouwer tussen de Oosterse en Westerse cultuur. Youssef is actief als spreker en komt op tv en radio, als opiniemaker en commentator en leidt hij debatten en symposia.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Youssef Azghari kwam in 1977 met zijn familie naar Nederland. Hij studeerde Arabisch en communicatie wetenschappen aan de universiteit van Nijmegen. Trouwde met een Nederlandse vrouw en samen kregen zij een zoontje. Youssef is docent aan de Avans Hoge School en doceert Communicatie, Cultuur en Ethiek. Tevens heeft hij meerder boeken geschrijven omvattend cultuurbepaalde communicatie. Zo kwam in 2005 zijn boek ‘Cultuurbepaalde communicatie. Waarden en belangen van passieve en actieve culturen‘ uit, in 2009 ‘Aan de slag met diversiteit. Effectief communiceren met verschillende culturen‘ en zijn meeste recente werk. ‘Mijn Islam. Waarom westerse waarden niet botsen met de Islam.’ 

Voornamelijk, naast schrijven, doceren, presenteren en zijn opinie verkondingen op tv en radio, is Youssef full time bruggenbouwer. Hij probeert de maatschappelijke kloof tussen de Islam en Westerse waarden te overbruggen en mensen te laten inzien dat de culturele kloof gefabriceerd is. Hij komt regelmatige in het nieuws als opiniemaker en/of commentator over culturele diversiteit. Youssef irriteert zich aan het onwerkelijk gefabriceerde beeld van Moslims, hun cultuur en geloof.

Bruggenbouwen doet spreker Youssef Azhari niet alleen in Nederland, hij is ook in het buitenland actief. Hij is actief betrokken in het ontwikkelen van de derde zomercursus over interculturele communicatie van 2010. In 2009 nam hij deel aan de wereldconferentie Muslim Leaders of Tomorrow in Qatar. Daarnaast is Youssef betrokken bij het Nederlands Instituut voor Academische Studies in Damascus (NIASD) waar hij in juni 2006 een van de docenten van de workshop ‘Connected‘ was, over journalistiek en interculturele communicatie. In november 2007 was spreker Youssef Azghari docent in de workshop ‘Face2Face – Interviewing Across Cultures‘.

  Lezingen van spreker Youssef Azghari

  • De geloofsovertuiging de Islam
  • De arabische wereld
  • Bruggenbouwen tussen religieuze groepen
  • Columnist en schrijver
  • Communicatie, cultuur en ethiek
  • Cultuurbepaalde communicatie
Gerelateerde sprekers

Dr. Youssef Azghari geeft lezingen over de volgende onderwerpen: