Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Bruggenbouwer tussen de Oosterse en Westerse cultuur

Youssef Azghari

Dr. Youssef Azghari

Bruggenbouwer in culturele diversiteit

Tarieven en beschikbaarheid
Dr. Youssef Azghari

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Dr. Youssef

Lecture icon

Lezingen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Youssef Azghari kwam in 1977 met zijn familie naar Nederland. Hij studeerde Arabisch en communicatie wetenschappen aan de universiteit van Nijmegen. Trouwde met een Nederlandse vrouw en samen kregen zij een zoontje. Youssef is docent aan de Avans Hoge School en doceert Communicatie, Cultuur en Ethiek. Tevens heeft hij meerder boeken geschrijven omvattend cultuurbepaalde communicatie. Zo kwam in 2005 zijn boek ‘Cultuurbepaalde communicatie. Waarden en belangen van passieve en actieve culturen‘ uit, in 2009 ‘Aan de slag met diversiteit. Effectief communiceren met verschillende culturen‘ en zijn meeste recente werk. ‘Mijn Islam. Waarom westerse waarden niet botsen met de Islam.’ 

Redenen om Dr. Youssef Azghari te boeken:

 • De ruime ervaring van Dr. Youssef als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement
 • Interculturele samenwerking en diversiteit worden tot in het kleinste detail besproken tijdens lezingen van Dr. Youssef
 • De lezingen van Dr. Youssef worden altijd positief beoordeelt door organisatie

Bruggenbouwer tussen de Oosterse en Westerse cultuur

Voornamelijk, naast schrijven, doceren, presenteren en zijn opinie verkondingen op tv en radio, is Youssef full time bruggenbouwer. Hij probeert de maatschappelijke kloof tussen de Islam en Westerse waarden te overbruggen en mensen te laten inzien dat de culturele kloof gefabriceerd is. Hij komt regelmatige in het nieuws als opiniemaker en/of commentator over culturele diversiteit. Youssef irriteert zich aan het onwerkelijk gefabriceerde beeld van Moslims, hun cultuur en geloof.

Bruggenbouwen doet spreker Youssef Azhari niet alleen in Nederland, hij is ook in het buitenland actief. Hij is actief betrokken in het ontwikkelen van de derde zomercursus over interculturele communicatie van 2010. In 2009 nam hij deel aan de wereldconferentie Muslim Leaders of Tomorrow in Qatar. Daarnaast is Youssef betrokken bij het Nederlands Instituut voor Academische Studies in Damascus (NIASD) waar hij in juni 2006 een van de docenten van de workshop ‘Connected‘ was, over journalistiek en interculturele communicatie. In november 2007 was spreker Youssef Azghari docent in de workshop ‘Face2Face – Interviewing Across Cultures‘.

Bekijk de lezingen van Dr. Youssef Azghari
Lezingen van spreker Youssef Azghari

De lezingen van spreker Youssef Azghari gaan o.a. over

 • De geloofsovertuiging de Islam
 • De arabische wereld
 • Bruggenbouwen tussen religieuze groepen
 • Columnist en schrijver
 • Communicatie, cultuur en ethiek
 • Cultuurbepaalde communicatie

Diversiteit in het sociaal domein - Op weg naar intercultureel vakmanschap

Welke factoren zijn van invloed op de identiteitsvorming en participatie van jonge Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond? En wat hebben zij nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij? De beantwoording van deze vragen ligt in het ontwikkelen van intercultureel vakmanschap.

‘Diversiteit in het sociaal domein’ neemt de sociaal professional mee op zijn of haar weg naar intercultureel vakmanschap. De Triple K-methode en het brugmodel spelen hierbij een belangrijke rol. ‘Diversiteit in het sociaal domein’ bestaat uit drie delen: Kennis, Houding en Vaardigheden.

Bestel dit boek

Aan de slag met diversiteit - Effectief communiceren met verschillende culturen

‘Aan de slag met diversiteit’ voorziet in een behoefte van beroepskrachten in de dienstverlening. Dit boek geeft een concreet handvat om beter om te gaan met culturele diversiteit.

Het boek maakt zowel de verschillen als overeenkomsten helder in denken en doen tussen mensen met een verschillende culturele achtergrond. Voor een beter contact met de ander is een nieuwe manier van denken nodig over vraagstukken op het gebied van diversiteit: het diversiteitsdenken.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Dr. Youssef Azghari

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Dr. Youssef Azghari geeft lezingen over de volgende onderwerpen