Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

"Topspreker over technologie en leiderschap"

Spreker Menno Lanting

Menno Lanting

de Disruptieparadox

Tarieven en beschikbaarheid

5 van de 5 sterren

Menno Lanting geeft in mijn optiek een prachtige doorkijk op alle mooie veranderingen die ons nog te wachten staan.

Jeroen Versteeg, Board Member Capgemini Bekijk alle referenties

Redenen om spreker Menno Lanting te boeken:

 • Menno biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van leiderschap en innovatie
 • Het is erg waardevol om een lezing te boeken van Menno voor jouw organisatie
 • De motiverende lezingen van Menno zijn geschikt voor iedereen binnen jouw organisatie
Menno Lanting

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Menno

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

References icon

Referenties

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2021 verscheen zijn nieuwste boek ‘Uit het transformatie moeras’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op de faalfactoren van de digitale transformatie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij 20 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor o.a. het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

Redenen om spreker Menno Lanting te boeken:

 • Menno biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van leiderschap en innovatie
 • Het is erg waardevol om een lezing te boeken van Menno voor jouw organisatie
 • De motiverende lezingen van Menno zijn geschikt voor iedereen binnen jouw organisatie

Spreker, auteur en innovator

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Bekijk de lezingen van Menno Lanting
Lezing van spreker Menno Lanting

De disruptie paradox. In 5 stappen naar echte vernieuwing

Disruptie is het nieuwste toverwoord. Voor een aantal organisaties is volledige disruptie daadwerkelijk de enige, zinvolle strategie. In andere gevallen gaan de technologische veranderingen meer geleidelijk en is het effectiever om aandacht te geven aan het verbeteren van de basis en aan gerichte innovatie. Kortom: u zoekt een realistisch verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat betekent het voor uw organisatie en welke concrete stappen kunt u zetten naar echte vernieuwing? In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schets hij een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.

Lezing van spreker Menno Lanting

De digitale transformatie = een organisatie transformatie

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de managers in organisaties de noodzaak voor transformatie naar een ander business- en organisatiemodel onderkent, maar slechts een derde van hen heeft er vertrouwen in dat dat binnen vijf tot tien jaar lukt. Steeds weer blijkt dat het hierbij niet zozeer om de technologie gaat, maar juist om de mens. Menno Lanting deed uitgebreid onderzoek naar de beste manier om de digitale transformatie werkelijk te doen slagen en deelt de voornaamste inzichten in een prikkelende presentatie.

Lezing van spreker Menno Lanting

Digital humans. The future of human and machine cooperation

Door de eeuwen heen hebben nieuwe technologieën revoluties veroorzaakt. Op dit moment staan we aan de vooravond van de vierde disruptieve omwenteling: het tijdperk waarin technologie en mensen versmelten: de opkomst van de ‘digital human’. Welke impact heeft dat op de maatschappij, business modellen, organisaties en onze manier van werken?

Lezing van spreker Menno Lanting

Olietankers en speedboten. Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw

Gevestigde organisaties vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Hun bestaande structuren en businessmodellen zijn gebaseerd op oude uitgangspunten. Hoe zorg je er als organisatie dan toch voor dat je wendbaar blijft? En wat valt er te leren van startups en andere nieuwe toetreders in de markt? In zijn presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 meest innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht.

Lezing van spreker Menno Lanting

Disruptie in de overheid Hoe ziet de overheid van de toekomst er uit?

Aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases geeft Menno Lanting praktische handvatten en advies over hoe de publieke en semipublieke sector zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons kunnen voorstellen. Alvast een tipje van de sluier: zolang de basis niet voldoende op orde is, heeft het weinig nut disruptie na te streven.

Lezing van spreker Menno Lanting

De slimme organisatie. Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?

Mensen maken steeds beter gebruik van digitale technologie. Maar terwijl zij met behulp van hun netwerk het beste uit zichzelf halen, lukt het hun werkgevers vaak niet om dat potentieel ook in de organisatie te benutten. In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie.

Lezing van spreker Menno Lanting

Lessen van de 100 meest innovatieve organisaties

Stel je voor dat je samenwerkt met superslimme en getalenteerde collega’s in een vrije en innovatieve omgeving – geen bazen, geen middenmanagement en geen bureaucratie. Alleen hoog gemotiveerde collega’s die samenkomen om mooie dingen te maken. Het is verbazingwekkend waar creatieve mensen mee voor de dag komen als niemand hun vertelt wat ze moeten doen. Menno Lanting bezocht persoonlijk een groot aantal van de meeste innovatieve organisaties en deelt in een flitsende presentatie de belangrijkste lessen.

Lezing van spreker Menno Lanting

De zin en onzin van zelfsturing. De toekomst van organisaties.

Nieuwe technologieën stellen medewerkers steeds meer in staat om zelf zijn werk te organiseren. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig. Steeds vaker wordt er gewerkt in zelfsturende teams met veel autonomie. Wat betekenen deze nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En hoe kunnen medewerkers al die nieuwe technologie gebruiken om hun kennis en kunde beter voor het voetlicht te brengen? Menno Lanting beantwoordt deze en andere vragen in een prikkelende en humorvolle presentatie.

Video van spreker Menno Lanting

Olietankers en Speedboten

Video van spreker Menno Lanting

De disruptie paradox, in 5 stappen naar echte vernieuwing

Bekijk de lezingen van Menno Lanting

Referenties

Menno is als geen ander in staat mensen mee te nemen in de ontwikkelingen en uitdagingen die organisaties in de 21e eeuw kennen.

Paul Slot, Executive Vice President KPN

Menno was een van de keynote sprekers op het event Digitale Business Transitie in Finance. Een geweldige, inspirerende spreker die de spijker op zijn kop slaat.

Ralph van Dam, Head of Digital Centraal Beheer

Menno heeft bij ons een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om ons heen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen die daar binnen werkt. Het was een succes!

Jan van Oorschot, Directeur klant & markt Alliander

I invited Menno to talk at one of our summits about Digital Leadership in Berlin. Afterwards the participants came to me and were really impressed by his presentation.

Dennis Agusi, Director Communication Channels Philips

Niet de historisch gegroeide grote onderneming, maar de kleine wendbare organisatie heeft de toekomst. Of, zoals organisatie-expert Menno Lanting met een mooie metafoor verhaalt: olietankers hebben het nakijken, de zee is aan de speedboten.

Het Financieele Dagblad

Menno Lanting geeft in mijn optiek een prachtige doorkijk op alle mooie veranderingen die ons nog te wachten staan.

Jeroen Versteeg, Board Member Capgemini

Menno Lanting weet als geen ander wat bestaand organisaties moeten doen om te overleven in de huidige tijdsgeest.

Maarten Korz, Innovatie Manager Rabobank

Menno nam de zaal mee in de ontwikkelingen rondom AI. Zijn enthousiasme is groot, hij brengt zijn verhaal met humor en houdt de zaal vooral ook een spiegel voor! Hoever zijn we nu eigenlijk...lopen we te ver achter en welke stappen zijn belangrijk om over na te denken.

Masja Janssen, IGOM

Uit het transformatiemoeras (special edition) - De 5 faalfactoren die organisaties in hun greep houden

In Uit het transformatiemoeras analyseert Menno Lanting haarfijn wat er misgaat. Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland beschrijft hij de vijf kritische faalfactoren die echte transformatie in de weg staan. En natuurlijk schetst hij ook de uitweg: om los te komen uit het moeras moet de organisatie zich omvormen tot een lerende organisatie.

Voor organisaties die relevant willen blijven in het digitale tijdperk is het namelijk niet genoeg om alleen de bestaande processen te digitaliseren. Ze moeten hun cultuur, businessmodel en organisatiemodel aanpassen, niet eenmalig, maar in een continu proces. Organisaties die zich verbinden aan een ecosysteem en daarbij wezenlijke toegevoegde waarde leveren, zijn klaar voor de toekomst.

Bestel dit boek

Olietankers en speedboten - Hoe ons werk verandert

In ‘Olietankers en speedboten’ laat Menno Lanting met inspirerende praktijkvoorbeelden zien hoe kleine én grote bedrijven speedboten kunnen worden in het technologische tijdperk.

Speedboten zijn proactief, wendbaar, met de blik naar buiten gericht, verbonden in een netwerk, waarde toevoegend voor de consument, burger of collega en voortdurend lerend. Word ook een speedboot met de zeven principes van wendbaar werken, leren en ondernemen.

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 50 000 mensen lazen zijn bestsellers

Bestel dit boek

Het geheim van disruptie - Waarom niet alle verandering tot innovatie leidt

‘Het geheim van disruptie’ van Menno Lanting is een integrale uitgave van de kernboodschap uit zijn meest recente bestseller ‘De disruptieparadox’: de vier paradoxen van disruptie. Lanting legt in dat boek de aard van disruptie bloot en laat zien hoe organisaties ermee om kunnen gaan.

Disruptie ontstaat op het kruispunt van verschillende vakgebieden, dankzij de combinatie van nieuwe technologieën vanuit schijnbare tegenstellingen, zoals snel versus langzaam en exploitatie versus exploratie. Wie leert omgaan met de paradoxen van disruptie heeft de beste kans om de positie van zijn organisatie te versterken en echt te vernieuwen.

Bestel dit boek

Disruptie in de overheid - In 5 stappen naar echte vernieuwing

In ‘Disruptie in de overheid’ spitst Menno Lanting zijn inzichten over de zin en onzin van disruptie uit zijn bestseller ‘De disruptieparadox’ toe op de overheid. Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op organisaties, leiderschap en innovatie.

Aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases geeft hij praktische handvatten en advies over hoe de publieke en semipublieke sector zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons kunnen voorstellen. Alvast een tipje van de sluier: zolang de basis niet voldoende op orde is, heeft het weinig nut disruptie na te streven.

Bestel dit boek

De disruptieparadox - In 5 stappen naar echte vernieuwing

Als bedrijven ten onder gaan, is dat maar zelden een direct gevolg van disruptie, oftewel van een innovatie die de bestaande markt compleet verdringt. De oorzaak is eerder dat organisaties lang niet altijd meer in staat zijn om op een onderscheidende en winstgevende manier te anticiperen op de snel veranderende behoeften van consumenten. En hierin zit de grote paradox voor de gevestigde partijen, want hoe ga je op een disruptieve manier een superieure klantbeleving realiseren als je daar in je huidige business al niet in slaagt?

Menno Lanting onderzocht het fenomeen disruptie en hoe organisaties ermee omgaan. ‘De disruptieparadox’ ontkracht de mythe van disruptie, schetst de verborgen paradoxen en geeft 5 stappen naar echte innovatie.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Menno Lanting

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884
Menno Lanting
Menno Lanting

5 van de 5 sterren

Menno Lanting geeft in mijn optiek een prachtige doorkijk op alle mooie veranderingen die ons nog te wachten staan.

Jeroen Versteeg, Board Member Capgemini Bekijk alle referenties

Menno Lanting geeft lezingen over de volgende onderwerpen