Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Bewust zijn: hoe geestverruiming je verder helpt!

Spreker Michiel van Elk

Michiel van Elk

Schrijver, neurowetenschapper én ervaringsdeskundige op het gebied van geestverruiming.

Tarieven en beschikbaarheid
Michiel van Elk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Michiel

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Michiel van Elk is schrijver, neurowetenschapper én ervaringsdeskundige op het gebied van geestverruiming. Op begrijpelijke wijze en met concrete voorbeelden maakt hij inzichtelijk op welke manieren je je geest kunt verruimen en hoe dit kan helpen om vastgeroeste patronen en gewoontes te doorbreken. Michiel is auteur van Het Babybrein (Prometheus, 2018), De Gelovige Geest (2013), Extase (Boom Uitgevers, 2017) en Een Nuchtere Kijk op Psychedelica (Das Mag, 2021). Hij werkt als universitair hoofddocent in Leiden, waar hij onderzoek doet naar de effecten van psychedelica op ons brein.

Redenen om een lezing van spreker Michiel van Elk te boeken

  • De wetenschap is duidelijk: geestverruiming is goed voor ons! Mensen die regelmatig geestverruimende ervaringen hebben, zijn mentaal en fysiek gezonder, creatiever, ervaren meer zingeving, voelen zich meer verbonden met hun emoties en leven zelfs langer.
  • Je kunt je geest natuurlijk verruimen door naar een meditatie retraite te gaan of een ayahuasca-ceremonie bij te wonen. Maar je kunt geestverruiming ook toepassen in je werk en dagelijks leven.
  • Michiel vertaalt wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen. Dompel je onder in de wondere wereld van de geestverruiming en ontdek hoe deze ervaringen je helpen om buiten de lijntjes te durven kleuren.

De effecten van psychedelica op ons brein

Spreker Michiel van Elk werkt als onderzoeker en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Leiden, waar hij onderzoek doet naar religie, spiritualiteit en psychedelica. Hij ontving prestigieuze beurzen van onder andere NWO en de Templeton Foundation en werkte aan vooraanstaande internationale universiteiten waaronder Stanford University, USA en de EPFL in Zwitserland. Daarnaast schreef hij verschillende boeken waaronder Het Babybrein (Prometheus, 2018), Extase (Boom Uitgevers, 2017) en Een Nuchtere Kijk op Psychedelica (Das Mag, 2021).

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Michiel van Elk
Lezing van spreker Michiel van Elk

Een nuchtere kijk op psychedelica

Maakt een microdosis LSD je creatiever? Is ayahuasca dé oplossing voor depressie en verslaving? Helpt meditatie om beter om te gaan met stress? Ontdek wat de wetenschap ons leert over geestverruiming en laat je meevoeren op een hallucinante tocht langs psychedelica, muziek, kunst en meditatie. Door een simpele ademhalingsoefening ervaar je zelf ook direct de positieve effecten van geestverruimende ervaringen.

Video van spreker Michiel van Elk

A Sober Look at Psychedelics

Bekijk de lezingen van Michiel van Elk

Een nuchtere kijk op psychedelica - Wat de wetenschap ons kan leren over geestverruiming

Een nuchtere kijk op psychedelica is een boek voor zowel psychonauten als sceptici. Het nuanceert wilde verhalen en ontkracht vooroordelen, laat zien wat we tot nu toe weten en wat we allemaal zouden moeten weten. Want hoewel er nog een lange weg te gaan is van illegale ayahuasca-ceremonies naar gereguleerde truffeltherapie: de opmars van psychedelica is niet meer te stoppen.

Bestel dit boek

Extase - over de Godhelm en andere religieuze experimenten

Sommige gelovigen horen letterlijk de stem van God, anderen verliezen het besef van tijd en ruimte tijdens een meditatie of ontdekken door middel van geestverruimende middelen een hogere realiteit. Waar komen deze religieuze en spirituele ervaringen vandaan? Bieden zij echt een blik op een andere werkelijkheid? Zijn sommige mensen gevoeliger voor dit soort ervaringen dan andere? Extase gaat aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek in op deze en andere vragen. De auteur, zelf wetenschapper en ex-gelovige, vertelt over veldonderzoek op paranormaalbeurzen en bij kerkgenootschappen, en over experimenten die hij en zijn collega’s uitvoerden, zoals dat met de Godhelm op Lowlands. We zullen zien dat de mens een diepgewortelde aanleg heeft om religie te ervaren én dat dit allerlei voordelen biedt.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Michiel van Elk

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Michiel van Elk geeft lezingen over de volgende onderwerpen