Loading content ...

patrick van der Meulen

Patrick van der Meulen

Duurzaamheid & Ondernemerschap

De aangrijpende documentaire ‘An Inconvenient Truth’ maakte spreker Patrick van der Meulen bewust van de enorme noodzaak om over te stappen op duurzame energie. Nooit had hij toen kunnen bedenken dat hij door Al Gore zelf opgeleid zou worden en dat hij nu samen met zijn broer Milan tot de officiële groep van ‘Climate Reality Leaders’ behoort.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Patrick en Milan van der Meulen behoren tot de Top 3 jonge ondernemers van Nederland en zijn opgegroeid in een ondernemersgezin. Patrick van der Meulen studeerde commerciële economie in Groningen. Deze studie biedt hem een goede basis op gebied van management, marketing, sales en  financiën. Vol enthousiasme maakt hij gebruik van de kans om zijn twee passies, duurzaamheid en ondernemerschap, samen te brengen.

Op 20 jarige leeftijd  bedacht hij samen met een studiegenootje de ‘Mia electric’. Een elektrische auto die zich het beste laat omschrijven als ‘trendy en duurzaam’. De auto is volledig elektrisch en voor 95 procent recyclebaar.

In 2013 richtte hij samen met vader Richard en broer Milan zonne-energiebedrijf Enie.nl op. De onderneming heeft inmiddels 35 medewerkers en een omzet die dit jaar naar verwachting de 11 miljoen euro aantikt. Dagelijks houden de broers zich bezig met de totale transitie naar duurzame energie.

  Lezingen over Klimaatverandering

  We zijn ons inmiddels allemaal wel bewust van de klimaatverandering, maar we zijn ons vaak minder bewust van de manier waarop we zelf het milieu beïnvloeden. Velen van ons willen er liever ook helemaal niet teveel bij stilstaan; het is immers lastig verandering te realiseren. Maar is dat wel zo? Er zijn voldoende uitdagingen, maar ook een heleboel mogelijkheden.

  Tijdens lezingen gebaseerd op de denkwijze van Al Gore, over de klimaatverandering en duurzaamheid, staan 3 vragen centraal: Moeten we veranderen? Kunnen we veranderen? Gaan we veranderen? Milan verzorgt deze lezingen samen met zijn broer Patrick.

  Lezingen over Ondernemerschap

  Door Sprout werden Patrick en Milan in 2016 geselecteerd in de top 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. Patrick geeft graag lezingen over zijn ervaringen als jong ondernemer.

   

Lees hier over de ervaringen van andere klanten

Load more...

Gerelateerde sprekers

Patrick van der Meulen geeft lezingen over de volgende onderwerpen: