Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Is De Wereld Gek Geworden?

Spreker Ron Keller

Ron Keller

Spreker, internationaal econoom, en voormalig Ambassadeur en Topambtenaar bij Financiën en Buitenlandse Zaken.

Tarieven en beschikbaarheid
Ron Keller

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Ron

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Ron Keller is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over de huidige geopolitieke turbulentie en de financieel-economische gevolgen daarvan voor burgers en bedrijven. Ron is een van de weinige geopolitiek experts met zowel buitenlands-politieke als internationaal financieel-economische ervaring. Die combinatie als Ambassadeur in landen zoals China, Turkije, Oekraïne en Rusland, alsmede als adviseur en onderhandelaar in internationale gremia zoals de EU, het IMF, de OESO en de Wereldbank geeft zijn lezingen een unieke meerwaarde.

Redenen om een lezing van spreker Ron Keller te boeken

  • Ron Keller verbindt vanuit eigen ervaringen internationale economie, financiën, diplomatie en politiek.
  • Ron Keller is in staat om de huidige geopolitieke turbulentie en de gevolgen ervan voor burgers en bedrijven diepgaand te beschrijven en te duiden.
  • Ron Keller staat midden in de internationale actualiteit als Consultant, Adviseur, Analist, Lector en Commentator.

Over spreker Ron Keller

Ron Keller, een gerenommeerd econoom en voormalig Nederlands topambtenaar en Ambassadeur, heeft een indrukwekkende staat van dienst, met financieel- economische ervaring met o.m. de EU, de OESO, de Wereldbank en het IMF, en diplomatieke ervaring in landen als Oekraïne, Rusland, Turkije en China.

In 2017 nam hij eervol afscheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarna hij actief werd als consultant en adviseur voor internationale bedrijven, overheden en multilaterale instellingen en als docent bij diverse universiteiten en hogescholen. Als analist is hij regelmatig te zien en te horen op Nederlandse en internationale televisie, radio, kranten en andere media, waar hij zijn inzichten deelt over actuele geopolitieke en internationale economische en financiële vraagstukken. Als lid van adviesraden, zoals van de EU Tech Chamber, de EU Senate of Economy en
EuroDefense Nederland, draagt hij bij aan belangrijke actuele besluitvormingsprocessen.

Ron Keller studeerde in 1983 cum laude af als econoom aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij direct in dienst trad als beleidsadviseur en persoonlijk assistent van de minister bij het Ministerie van Financiën. Daarna volgde een succesvolle loopbaan binnen de Nederlandse overheid van ruim 35 jaar.

Bekijk de lezingen van Ron Keller
Spreker Ron Keller

Is De Wereld Gek Geworden?

“Nooit meer oorlog. Nooit meer dreiging met kernwapens”, dachten miljoenen opgeluchte Europeanen toen de Berlijnse muur viel. Maar het liep anders. De oorlog in Oekraïne, de oplopende spanningen tussen China en de VS, het opnieuw oplaaien van het Israëlisch Palestijnse conflict en een golf van burgeroorlogen in Afrika, hebben onze droom van een zich vreedzaam globaliserende wereldeconomie ruw verstoord.

Hoe gaat het verder? Gaan we een periode van economische en politieke fragmentatie tegemoet? Waarin het tempo van innovatie gaat afnemen en handel en investeringen gaan teruglopen? Hoe gaat het conflict met Rusland aflopen? Zullen de spanningen in het Midden Oosten tot een regionaal conflict leiden? Wat zijn de economische vooruitzichten van China en wat gaat deze supermacht doen met zijn relatief nieuwe geopolitieke rol? Reageren de VS en Europa hierop met rivaliteit of met samenwerking? Krijgt Afrika te maken met nog meer geweld en terrorisme? En, ‘last but not least’ wat betekent dit allemaal voor de Europese Unie?

In zijn interactieve presentaties en lezingen probeert Ron Keller antwoorden te vinden op deze vragen. Vanuit zijn eigen ervaringen verbindt hij economie, financiën, diplomatie, en politiek. Dit alles om beter te begrijpen waar we als wereldgemeenschap naar toe gaan; en welke uitdagingen daarin zijn weggelegd voor Nederlandse burgers, politici en ondernemers. Want een scherp inzicht in geopolitieke ontwikkelingen en hun economische gevolgen is inmiddels geen luxe meer.

video spreker Ron Keller

BBC World News

Bekijk de lezingen van Ron Keller
Vrijblijvend informatie over Ron Keller

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Ron Keller geeft lezingen over de volgende onderwerpen