Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Is De Wereld Gek Geworden?

Spreker Ron Keller

Ron Keller

Spreker, econoom en voormalig topambtenaar bij Financiën en Buitenlandse Zaken

Tarieven en beschikbaarheid
Ron Keller

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Ron

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Ron Keller is econoom en voormalig topambtenaar bij Financiën en Buitenlandse Zaken Ron Keller heeft ruime ervaring op het gebied van internationale financieel-economische en diplomatieke betrekkingen. Hij was Nederlands Ambassadeur in China, Rusland, Turkije en Oekraïne, en werkte o.m. in de EU, het IMF, de Wereldbank, de OESO en de G20. Tegenwoordig is Ron actief als strategisch adviseur en veelgevraagd geopolitiek commentator en analist voor nationale en internationale media.

Redenen om een lezing van Ron Keller te boeken

  • Ron Keller verbind economie, financiën, diplomatie, en politiek vanuit zijn eigen ervaringen.
  • Ron Keller is werkzaam als consultant, lector, commentator, spreker en analist van geopolitieke en internationale economische en financiële vraagstukken.

Over spreker Ron Keller

Ron Keller, een gerenommeerde econoom en voormalig topambtenaar en diplomaat uit Nederland, heeft een indrukwekkende staat van dienst. Met diplomatieke ervaring in landen als Oekraïne, Rusland, Turkije en China, vervulde hij de rol van ambassadeur voordat hij in 2017 eervol afscheid nam van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zijn academische achtergrond omvat een middelbareschooltijd aan het Atheneum B van het Goois Lyceum te Bussum. In 1976 begon hij zijn studie economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1983 cum laude afstudeerde. Direct daarna trad hij in dienst als beleidsadviseur en persoonlijk assistent van de minister bij het Ministerie van Financiën in Den Haag. Gedurende bijna 35 jaar had hij een succesvolle loopbaan binnen de Nederlandse overheid, zoals blijkt uit het overzicht hieronder.

Momenteel fungeert Ron Keller als adviseur voor overheden, multilaterale instellingen en het internationale bedrijfsleven. Daarnaast deelt hij zijn expertise als (gast)docent aan diverse Nederlandse universiteiten en onderwijsinstellingen. Als lid van adviesraden, waaronder die van de EU Tech Chamber, de EU Senate of Economy, en EuroDefense Nederland, draagt hij bij aan belangrijke besluitvormingsprocessen. Als analist is hij regelmatig te zien en te horen op Nederlandse en internationale televisie, radio, kranten en andere media, waar hij zijn inzichten deelt over geopolitieke en internationale economische en financiële vraagstukken.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

 

Bekijk de lezingen van Ron Keller
Spreker Ron Keller

Is De Wereld Gek Geworden?

“Nooit meer oorlog. Nooit meer dreiging met kernwapens”, dachten miljoenen opgeluchte Europeanen toen de Berlijnse muur viel. Maar het liep anders. De oorlog in Oekraïne, de oplopende spanningen tussen China en de VS, het opnieuw oplaaien van het Israëlisch Palestijnse conflict en een golf van burgeroorlogen in Afrika, hebben onze droom van een zich vreedzaam globaliserende wereldeconomie ruw verstoord.

Hoe gaat het verder? Gaan we een periode van economische en politieke fragmentatie tegemoet? Waarin het tempo van innovatie gaat afnemen en handel en investeringen gaan teruglopen? Hoe gaat het conflict met Rusland aflopen? Zullen de spanningen in het Midden Oosten tot een regionaal conflict leiden? Wat zijn de economische vooruitzichten van China en wat gaat deze supermacht doen met zijn relatief nieuwe geopolitieke rol? Reageren de VS en Europa hierop met rivaliteit of met samenwerking? Krijgt Afrika te maken met nog meer geweld en terrorisme? En, ‘last but not least’ wat betekent dit allemaal voor de Europese Unie?

In zijn interactieve presentaties en lezingen probeert Ron Keller antwoorden te vinden op deze vragen. Vanuit zijn eigen ervaringen verbindt hij economie, financiën, diplomatie, en politiek. Dit alles om beter te begrijpen waar we als wereldgemeenschap naar toe gaan; en welke uitdagingen daarin zijn weggelegd voor Nederlandse burgers, politici en ondernemers. Want een scherp inzicht in geopolitieke ontwikkelingen en hun economische gevolgen is inmiddels geen luxe meer.

video spreker Ron Keller

BBC World News

Bekijk de lezingen van Ron Keller
Vrijblijvend informatie over Ron Keller

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Ron Keller geeft lezingen over de volgende onderwerpen