Loading content ...

Henk van Houtum

Henk van Houtum

Geopolitiek en politieke geografie

Heeft u interesse in politieke geografie? Spreker Henk van Houtum is professor op dit gebied. Hij heeft een heldere kijk op de maatschappelijke ontwikkelingen en deelt zijn kennis graag met anderen. Naast het geven van presentaties is Henk ook inzetbaar als voorzitter.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spreker Henk van Houtum (1969) is professor in de geopolitiek en politieke geografie. Na zijn studie economie is hij zich gaan richten op de politiek van economie, politieke grenzen en nationale identiteit. Hij is een internationaal erkende expert inzake Europese integratie, buitengrensbeleid van de EU, migratie, geopolitieke conflicten, stedelijke ontwikkeling en nationale identiteit. Ook heeft hij een scherp oog voor de geopolitieke en territoriale strijd in het voetbal.

Vanwege zijn prikkelende en heldere kijk op alledaagse maatschappelijke ontwikkelingen is Henk van Houtum een veelgevraagd persoon voor interviews door landelijke dagbladen, radio en magazines. Hij is verder een columnist voor Volkskrant.nl en de Gelderlander en publicist voor dagbladen en magazines.

Spreker Henk van Houtum is een begenadigd spreker. En een enthousiaste, scherpe voorzitter die doorvraagt en verbinden kan. Hij heeft een ruime ervaring als spreker voor grotere en kleinere groepen, zowel in Nederland als het buitenland. Lezingen kunnen daarom ook in het Engels worden gegeven.

 

  Spreker Henk van Houtum spreekt over:

  •  Europa
  •  Geopolitiek
  •  Migratie
  • Grenzen
  • Nationale identiteit
  • Voetbal
Gerelateerde sprekers

Henk van Houtum geeft lezingen over de volgende onderwerpen: