Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Dé expert op het gebied van politiek, opiniepeilingen en maatschappelijke verandering

Spreker Maurice de Hond foto

Maurice de Hond

Gerenommeerd opiniepeiler en entrepreneur Maurice de Hond is de expert op het gebied van politiek, opiniepeilingen en maatschappelijke verandering.

Tarieven en beschikbaarheid
Maurice de Hond

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Maurice

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Maurice, zoon van twee ouders die de holocaust overleefden, studeerde in 1971 af als Sociaal Geograaf van de UvA. Sindsdien is zijn focus altijd geweest op de grote maatschappelijke kwesties, de Nederlandse politiek, de veranderende maatschappij en natuurlijk de Nederlandse opinie. Decennialang houdt Maurice zich bezig met wat er écht speelt en probeert hij zijn kennis en expertise in te zetten om te informeren, kritisch na te denken en te motiveren. Daarnaast wist hij zijn passie voor voetbal niet alleen als voetballer te laten zien (o.a. bij Maccabi Voetbal en AFC Amsterdam), maar ook als scheidsrechter. Tussen 1979 en 1981 was Maurice zelfs scheidsrechter in het betaald voetbal.

Redenen om spreker Maurice de Hond te boeken

  • De brede expertise en ervaring van Maurice maken hem geschikt voor vele onderwerpen.
  • Maurice staat er om bekend dat hij duidelijk, effectief en met een krachtige mening presenteert.
  • Met een naam als Maurice garandeer je een succesvol evenement.

Spreker Maurice de Hond - Zet Nederland aan het denken

Maurice de hond is natuurlijk voornamelijk bekend als opiniepeiler. In 1977 creëerde hij bij de VARA een nieuw opiniemodel dat het stemgedrag van Nederland voor de Tweede Kamerverkiezingen beter kon inschatten. Zijn peilingen zijn sindsdien niet meer weg te denken ook al gaan de methodes tegenwoordig geheel digitaal.

Zijn expertise zorgde ervoor dat hij in 1980 directeur werd bij marktonderzoekbureau Inter/View B.V. en zich focuste op automatisering van het peilen. Enkele jaren later, toen Inter/View de beurs op ging, trad hij toe tot de Raad van Commissarissen waar hij tot 1999 bleef. Echter midden in de jaren tachtig verbrede Maurice de Hond zijn focus en werd onder andere adviseur van Anton Dreesmann, was betrokken bij de Graydon fusie, leidde het Amerikaanse computerbedrijf Vendex Headstart, was hij directeur Marketing, Business Information & Development. bij de ITT Gouden Gids en directeur Informatie Technologie & Nieuwe Media bij uitgeverij Wegener.

Maurice houdt zich tegenwoordig ook bezig met onderwijsvernieuwing. Hij richtte Stichting Onderwijs 4 Nieuwe Tijd (O4NT) op en begon in 2013 met de Steve Jobs School (iPad-School). Zijn doel was om het gedateerde onderwijs te moderniseren met de nieuwe technologieën die in de toekomst alleen maar een grotere rol zullen spelen. Zijn initiatief kreeg internationale aandacht en zo promoot hij het concept nu ook buiten de Nederlandse grenzen.

Bekijk de lezingen van Maurice de Hond
Lezingen van spreker Maurice de Hond

Veranderingen in de maatschappij en het bedrijfsleven

Zijn ervaring als entrepreneur maken Maurice bijzonder geschikt voor lezingen aan bedrijven. Met succes heeft hij belangrijke functies bekleed binnen gerenommeerde organisaties. Maurice laat zijn licht schijnen op de veranderingen waar bedrijven tegenwoordig mee te maken krijgen.

Ook de grote veranderingen in de maatschappij komen bij Maurice aan het bod. Bijvoorbeeld zijn kijk op de modernisering van het onderwijs zijn intrigerend. Lezingen over zijn initiatieven in de modernisering van het onderwijs zorgen voor een nieuw perspectief op digitalisering.

Lezingen van spreker Maurice de Hond

Opinies, trends, cijfers en politiek

Natuurlijk staat Maurice de Hond het best bekend als opiniepeiler. Zijn lezingen kunnen dieper ingaan op alles omtrent zijn vak. Wat zijn de trends in de Nederlandse maatschappij? Hoe ziet het politieke landschap er écht uit? Wat is de politiek van de toekomst?

Maurice weet een lezing neer te zetten die meer duidelijkheid geeft en intrigeert van begin tot eind. Met feiten onderbouwde lezingen vol nieuwe inzichten en verklaringen.

Video van Maurice de Hond

Steve Jobs School: Maurice de Hond bij TEDxAmsterdamED

Bekijk de lezingen van Maurice de Hond
Vrijblijvend informatie over Maurice de Hond

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Maurice de Hond geeft lezingen over de volgende onderwerpen