Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Frank Meester

Frank Meester

Filosofie

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Frank Meester

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Frank

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Frank Meester is filosoof en schrijver. Van zijn hand verscheen Zie mij. Filosofie van de ijdelheid (2010) en Islam (2008). Samen met Marli Huijer schreef hij Goudmijn van het denken. Filosofie in de beroepspraktijk (2012). Onder de naam Gebroeders Meester publiceerde hij met zijn broer Maarten onder meer Meesters in de filosofie (2005) en Meesters in het hier en nu (2012). Meester is een veelgevraagd spreken en hij publiceert met regelmaat in Filosofie Magazine, de Volkskrant en Het Parool. Hij studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap.

Met zijn broer Maarten had hij een column in de Volkskrant. Samen met collega Coen Simon is hij initiatiefnemer van denktank Nieuw Licht (www.nieuwlicht.online). Hij schreef De opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren (2017) met Stine Jensen. Samen hebben ze ook een theatervoorstelling: Het opvoedcircus, dat in 2019 in reprise gaat in de Nederlandse theaters.

Frank is presentator van Zin op Zondag, een driejaarlijkse zingevingsprogramma zonder God in de grote Kerk van Alkmaar, met gasten als Oscan Akyol, Hans Sibbel, Joep Dohmen en Jeroen van Merwijk.

Bekijk de lezingen van Frank Meester

  Lezing van spreker Frank Meester

  Opvoeding

  • Samen met Stine Jensen schreef Frank Meester de opvoeders. Wat filosofie de schipperende ouder kan leren (2017) met Stine Jensen. In een lezing over dit thema vertelt welke relevante inzichten kun je van grote denkers opsteken? Filosofische handvatten op gebied van opvoeden.
  • Spreker Frank Meester kan deze lezing alleen verzorgen, maar eventueel ook samen met Stine Jensen.

   

   

  Lezing van spreker Frank Meester

  Streef niet naar Geluk

  • ‘Wie is er niet gelukkig en streeft er wel naar geluk?’ een eerlijke vraag die Frank aan zijn publiek stelt. Gelukkig worden, hoe pak je dat aan? Wat maakt ons gelukkig? Waarom streven we eigenlijk zo krampachtig naar geluk? Het advies van Frank is simpel: Streef niet naar geluk!

   

   

  Lezing van spreker Frank Meester

  IJdelheid

  • Ijdelheid staat vaak te boek als een slechte eigenschap. Frank Meester kijkt daar graag anders naar. IJdelheid is een deugd, zegt hij, net als moed en eerlijkheid.
  • Een drijvende kracht bij het realiseren van je dromen, waarmee de wereld steeds een stukje beter wordt. In deze lezing gaat Frank in op de ‘filosofie van de ijdelheid’.
Vrijblijvend informatie over Frank Meester

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Frank Meester geeft lezingen over de volgende onderwerpen