Loading content ...

Telefoon: +31 (0)20 241 57 30

Bel ons voor vragen of advies
Coen Simon

Coen Simon

opiniemaker

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Coen Simon

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Coen

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Coen Simon is een van de meest originele opiniemakers van dit moment. Zijn essays in Nrc Handelsblad, nrc.next, de Correspondent en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat. Van zijn hand verschenen onder meer “Het huishouden van onze verlangens”., “.Wachten op geluk”., “.Filosoferen is makkelijker als je denkt”  en “Oordeel zelf”. In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met “En toen“. De jury schreef: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.’

In zijn lezingen ontzenuwt spreker Coen Simon op geestige wijze vele hedendaagse dogma’s en cliché’s. Zijn optredens op festivals, congressen of voor Tedx laten net als zijn boeken de toeschouwer op een nieuwe manier de wereld inkijken. 

Bekijk de lezingen van Coen Simon

  Lezingen van spreker Coen Simon

  • Cultuur (hedendaagse rituelen, feesten, vieringen)

  Wat doen we als etiquette ouderwets worden, zwarte piet ter discussie staat, we naast kerst ook het suikerfeest vieren en als het leven een groot feest is, waarbij je wel zelf de slingers moet ophangen? Hoe hoort het eigenlijk als alles mag? Alles over gewoontes, rituelen en feesten van de wieg tot het plakje cake bij het graf.

  • Verlangens en emoties (van schuld & schaamte tot lachen & liefde)

  De moderne mens wil veel dus stort hij zich massaal op zelfontplooiing. Want als we weten wie we zijn, weten we beter wat we echt willen. Maar wat dan? Coen Simon houdt onze emoties onder de loep en toont een verrassende eigenschap van het verlangen: het is niet de vervulling, maar het is het verlangen zelf dat zin geeft aan het leven. Alles over hoop, heimwee, humor, jaloezie, troost, geduld, schaamte en spijt.

  •  Sport en spel

  Welk rol speelt sport sinds de oude Grieken in de samenleving? En wat gebeurt er als de winst van het spel vooral op de beurs wordt behaald en niet op het veld? Coen Simon buigt zich over alle moderne facetten van de sport. Van steekpaas tot klapschaats en van fraude en doping tot matchfixing en geweld.

  • Wetenschap versus eigen mening

  Harde feiten krijgen doorgaans voorrang op de eigen mening. Zonder ons maar een moment af te vragen hoe we eigenlijk aan onze wetenschappelijke kennis komen, willen we ‘zeker weten’ en koersen we op cijfers en rapporten. Maar wat is de betekenis van harde feiten voor de alledaagse ervaring? En hoe gaan we om met alternatieve feiten, feitenvrije politiek en nepnieuws? En door welke autoriteit laten we ons adviseren over gezondheid, geld en geluk?

   

Vrijblijvend informatie over Coen Simon

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Coen Simon geeft lezingen over de volgende onderwerpen