Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Spreker Herma Kluin-Hessing

Niets is wat het lijkt in de wereld van een privédetective

Spreker Herma Kluin-Hessing

Herma Kluin-Hessing

Privédetective en specialist in zakelijke- en particuliere onderzoeken in binnen- en buitenland .

Tarieven en beschikbaarheid
Herma Kluin-Hessing

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Herma

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Tarieven en beschikbaarheid

Herma Kluin-Hessing is privédetective en won in 2021 de ‘Wintrade Woman Of The Year Award’ in Londen  ‘Het heeft me veel internationale bekendheid gegeven wat in mijn werk heel goed van pas komt.’ Haar grote kwaliteit als privédetective, vindt ze zelf, is dat ze zich als een pitbull in een zaak kan bijten, weinig angst kent en zelfredzaam is. Dat laatste is een positieve uitkomst van een opvoeding die weinig support en liefde kende. Ik moest als kind al heel vroeg zelfstandig zijn en daarom sta ik mijn mannetje uitstekend in de overwegend ‘Alfacultuur.’

Redenen om de lezing van spreker Herma Kluin-Hessing te boeken

  • In haar lezingen vertelt Herma over haar carrièreswitch na haar 51e waarbij niemand dacht dat ze als blonde doos op hoge hakken het zou redden in een overwegend alfa-cultuur.
  • Spanning, sensatie, humor en echte verhalen uit de wereld van een privédetective

Over spreker Herma Kluin

Spreker Herma Kluin groeide op in een ondernemersgezin in het oosten van het land, met een tweelingzus en jongere broer. Als kind was ze continue op jacht naar adrenalinekicks. Een nachtelijke dropping in een diep, donker bos? Herma liep voorop, want achteraan was het schrikeffect lang niet zo goed. Haar carrière werd gestart in de bank- en verzekeringswereld. Het leven kabbelde voort tot haar vijftigste. Toen werd alles anders. 

Ze ging op zoek naar het vuur uit haar jeugd en besloot privédetective Ben Zuidema te bellen. De man waar ze jarenlang alle krantenartikelen van had bewaard. Tot haar eigen verbazing nam hij op en nodigde haar uit op zijn kantoor. Hij hoorde haar verhaal aan waarin ze hem vertelde al jaren te dromen van een carrière als privédetective en besloot bij hem de opleiding voor particulier onderzoeker te volgen, haar kantoorbaan op te zeggen en recherchebureau Incognito op te richten. 

‘Spannend, dan ben je vast vaak stelletjes aan het schaduwen die vreemdgaan’, krijgt ze vaak op feestjes te horen als ze naar haar werk vragen. ‘Gelukkig doe ik overspelsituaties zelden, want het is bijna altijd ellende als je ze er achteraf mee moet confronteren’. 

Veel aanvragen per jaar gaan over alimentatiefraude. ‘In de meeste gevallen woont de ex-partner stiekem samen met een nieuwe partner maar strijkt nog altijd ten onrechte alimentatie op. Mijn opdracht is bewijs te leveren dat er fraude gepleegd wordt.’ Daarnaast komen stalking en zedenzaken regelmatig voorbij en staat met stip op nummer 1: ‘ziekteverzuimfraude.’ ‘Door werkgevers is het lastig te checken of een werknemer wel of niet ziek is. Vaak is een korte observatie al voldoende om de waarheid te achterhalen. Waar ik echter mijn hart heb liggen zijn ‘vermissingszaken.’ 

De verdwijning van de Vlaamse Elke Wevers zet Herma zich al enige jaren voor in. Een vermissingszaak uit 2009 waar ze bij betrokken is geraakt. Herma werkte mee aan de podcast (Het Belang van Limburg, 2020) in zes afleveringen: Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit. Ook is er een recentelijke documentaire op de Belgische televisie verschenen waar ze een bijdrage aan heeft geleverd. 

Ze heeft goede hoop dat met nieuwe aanknopingspunten alsnog stappen worden gezet. ‘Het verdrietige is dat de moeder van Elke inmiddels is overleden. Ik heb haar beloofd dat ik door blijf gaan tot Elke gevonden is.’ Nog altijd krijgt ze mails binnen over de zaak, waarvan ze de bruikbare doorspeelt naar de politie. ‘Ik ontving tips over iemand die nog niet als verdachte was aangemerkt in de zaak, en die al meer op zijn kerfstok blijkt te hebben. Dan gaan bij mij alle alarmbellen af en ga ik onmiddellijk in actie.’

In 2021 won ze de Wintrade Woman Of The Year Award. “Het heeft me veel internationale bekendheid gegeven wat in mijn werk heel goed van pas komt.’

Haar grote kwaliteit als privédetective, vindt ze zelf, is dat ze zich als een pitbull in een zaak kan bijten, weinig angst kent en zelfredzaam is. Dat laatste is een positieve uitkomst van een opvoeding die weinig support en liefde kende. Ik moest als kind al heel vroeg zelfstandig zijn en daarom sta ik mijn mannetje uitstekend in de overwegend ‘Alfacultuur.’

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op. Klik hier voor internationale sprekers over dit thema.

Profielfoto: Pascale van Reijn Fotografie en video
Coverfoto: Bas Losekoot Photography

Bekijk de lezingen van Herma Kluin-Hessing
Lezing van spreker Herma Kluin-Hessing

Niets is wat het lijkt in de wereld van een privédetective

In haar lezingen neemt Herma de deelnemers mee in de stappen die ze heeft gemaakt om haar kinderdroom (privédetective worden) waar te maken en dat pas na haar 50e. Ze heeft zich niet laten belemmeren het roer om te gooien tussen overwegend alfa-mannetjes die een blonde doos op hakken helemaal niet zagen zitten als directe collega. De weg er naartoe was niet makkelijk, maar het lukte haar toch een succesvol recherchebureau neer te zetten.

Echte casussen uit de praktijk worden door Herma op een boeiende en humoristische manier verteld en ze geeft het publiek de ruimte om daar op te reageren omdat veel casussen als me-too kwesties, stalking en overspel heel herkenbaar zijn voor velen. Ze bespreekt in haar lezingen ook onderwerpen als, zichtbaarheid, diversiteit en ondernemerschap.

Video van spreker Herma Kluin-Hessing

Recherchebureau Incognito

Bekijk de lezingen van Herma Kluin-Hessing
Vrijblijvend informatie over Herma Kluin-Hessing

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Herma Kluin-Hessing geeft lezingen over de volgende onderwerpen