Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Wetenschappelijk onderbouwde lezingen over dementie, verbinding en levenskwaliteit

Kasper Bormans

Kasper Bormans

Ondernemer, auteur en postdoctoraat onderzoeker in het verhogen van de levenskwaliteit van mensen die lijden aan dementie.

Tarieven en beschikbaarheid
Kasper Bormans

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Kasper

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Kent u het gevoel van machteloosheid wanneer communicatie een obstakel lijkt te zijn zoals bij dementie? Heeft uw organisatie ooit voor de uitdaging van effectieve communicatie gestaan? Ontdek hoe de praktische benaderingen en inspirerende verhalen van spreker Kasper Bormans een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van communicatie-uitdagingen en het bevorderen van inclusiviteit binnen uw organisatie.

Een lezing van Kasper Bormans biedt:

  • Diepgaand inzicht in communicatie bij dementie dankzij zijn expertise en onderzoek
  • Een praktische toepassing van innovatieve technieken die als tips worden meegegeven
  • Een lezing gegeven met passie, positieve energie en interactieve elementen voor publieksparticipatie

Revolutionaire perspectieven op communicatie via inzichten uit dementie

Kasper Bormans, visionair spreker en expert in communicatie, brengt vernieuwing via een nieuwe vorm van communicatie door zijn focus op de leefwereld van dementie. Zijn inzichten, waardevol voor diverse omgevingen zoals scholen en bedrijven, verbeteren de communicatie voor een breed publiek: studenten, senioren, verpleegkundigen, ouders, leraren en bedrijfsleiders.

Met een indrukwekkende academische achtergrond, waaronder een doctoraat aan de Leuven School for Mass Communication Research, en als auteur van het succesboek ‘Wat Alz?’, biedt Kasper praktische tools zoals het ‘Spel van de Verbeelding’ en virtuele geheugenpaleizen zoals ‘MemoryHome’ voor effectievere communicatie. Zijn specialisaties in onbewuste beïnvloeding en persuasieve communicatie maken van hem een gewilde keynote spreker voor diverse evenementen (TedX, Werelddag Dementie, et cetera) en trainingen wereldwijd.

Boek een lezing met Kasper Bormans en leer communicatie te optimaliseren en breder toepasbaar te maken en laat uw team en organisatie profiteren van zijn unieke inzichten.

 

Bekijk de lezingen van Kasper Bormans
Lezing van Kasper Bormans

Wat Alz?

Deze lezing gaat over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties. Wat als we reclametechnieken kunnen gebruiken om de impact van onze dagelijkse communicatie te versterken en levenskwaliteit te verhogen?

Direct of indirect, we krijgen allen een keer te maken met een vorm van dementie. Waar het soms voelt of u alles kwijt raakt laat Kasper zien hoe u met kleine dingen de levenskwaliteit sterk kan bevorderen. Deze lezing zit vol met praktische tips over hoe we de wereld van iemand met dementie anders kunnen benaderen. Handige technieken en tips om de communicatie te bevorderen.

Lezing van Kasper Bormans

MemoryHome: Maak van je t(e)huis een geheugenpaleis

Hoe kunt u kostbare herinneringen langer bewaren? We ontrafelen hoe u ideeën kan verankeren in uw eigen mentale landschap of in dat van anderen.

Deze lezing is vooral bedoeld om mensen met dementie houvast te geven. Door vaste patronen en objecten eigen te maken, en deze aan elkaar te koppelen ontwikkelt u een vaste structuur in uw dagelijkse leefomgeving. Zo ontpopt uw woonkamer zich tot een geheugenpaleis.

Lezing van Kasper Bormans

Het Spel van de Verbeelding: Van Spel naar Levenshouding

Wanneer ons geheugen ons in de steek laat kan verbeelding een houvast geven. Onze verbeelding raken we namelijk niet kwijt. Aan de hand van dit spel laat Kasper zien hoe we door middel van gesprekken, waarin we een beroep doen op onze verbeelding, verbinding kunnen maken. Deze manier van communiceren maakt het mogelijk samen weer een lach te delen.

Herontdek elkaar in de speeltuin van verwondering. In twaalf stappen maken we van het spel een levenshouding.

     

Video Kasper Bormans

Kasper over het Spel van verbeelding

 

Video Kasper Bormans

Als ambassadeur van de campagne 'Vergeet dementie, onthou mens' vertelt Kasper Bormans over verbeelding

 

Bekijk de lezingen van Kasper Bormans

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Kasper Bormans na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Tijd maken voor mensen met dementie - 52 manieren om te blijven communiceren

Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen mensen met dementie. De cijfers stijgen onrustwekkend en het thema raakt ons allemaal. 70% van de personen met dementie woont nog thuis en wordt verzorgd door naasten. De aandoening treft op die manier drie keer zoveel betrokkenen als er patiënten zijn.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Kasper Bormans

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Kasper Bormans geeft lezingen over de volgende onderwerpen