Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

"Het is veel belangrijker dat we vertellen, dan wat we vertellen"

Kasper Bormans

Kasper Bormans

Wetenschappelijk onderbouwde lezingen over dementie, verbinding en levenskwaliteit

Tarieven en beschikbaarheid
Kasper Bormans

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Kasper

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Wetenschappelijk onderbouwde lezingen over dementie, verbinding en levenskwaliteit

Spreker Kasper Bormans vertrekt vanuit de leefwereld van dementie en confronteert ons met een nieuwe vorm van communicatie die we als samenleving verloren zijn. Deze inzichten zijn een meerwaarde binnen zeer uiteenlopende omgevingen: scholen, bedrijven en organisaties.  En zinvol voor een waaier aan doelgroepen; studenten, senioren, verpleegkundigen, ouders, leraars,bedrijfsleiders, directies van zorginstellingen en iedereen die optimaler wilt communiceren.

Kasper Bormans doctoreert aan de Leuven School for Mass Communication Research. Hij is auteur van het succesboek ‘Wat Alz?’, uitvinder van het verrassende ‘Spel van de Verbeelding’ en hij ontwikkelt virtuele geheugenpaleizen (MemoryHome) voor mensen met dementie en andere technieken om beter en breder te communiceren. Hij heeft een Master in Management en een Master in Communicatiewetenschappen (Magna Cum Laude); Bachelor Filosofie optie Psychologie (KULeuven). Hij volgde diverse opleidingen rond communicatie, reclametechnieken, geheugentraining bij ouderen, dementie en Alzheimer in binnen- en buitenland.

Waarom Kasper Bormans boeken voor een lezing

 • Als ontwikkelaar van het Spel van de Verbeelding brengt Kasper mantelzorgers, zorgverleners en mensen met dementie bij elkaar. Onze herinnering kan ons in de steek laten, maar onze verbeelding raken we niet kwijt. Door hier een beroep op te doen brengt dit spel mensen met elkaar in verbinding.
 • Tijdens zijn lezing deelt Kasper praktische tips over het communiceren met mensen met dementie en andere technieken om beter en breder te communiceren. Een inspirerende lezing over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties.
 • Kasper heeft een besmettelijke positieve energie die zorgt voor een brede glimlach bij iedere deelnemer

Een van zijn specialisaties is de studie van  onbewuste beïnvloeding, persuasieve communicatie en de toepassing ervan in nieuwe domeinen. Hij reisde voor zijn onderzoek naar geheugen laboratoria in Canada en levenskwaliteit congressen in o.a. Berlijn, Boedapest en Kopenhagen. Ook is hij auteur van het succesvolle boek ‘Wat Alz?’ Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties.

Spreker Kasper Bormans is een gewaardeerd keynote speaker voor een zeer verscheiden publiek: Ted X, Werelddag Dementie, hogescholen, internationale congressen, lezingen in culturele centra, workshops en gespecialiseerde trainingen.

Bekijk de lezingen van Kasper Bormans
Lezing van Kasper Bormans

Wat Alz?

 • Deze lezing, naar het gelijknamige boek van Kasper Bormans, gaat over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties. Wat als we reclametechnieken kunnen gebruiken om de impact van onze dagelijkse communicatie te versterken en levenskwaliteit te verhogen?
 • Direct of indirect, alleen krijgen we een keer te maken met een vorm van dementie. Waar het soms voelt of je alles kwijt raakt laat Kasper zien hoe je met kleine dingen de levenskwaliteit sterk kan bevorderen. Deze lezing zit vol met praktische tips over hoe we de wereld van iemand met dementie anders kunnen benaderen. Handige technieken en tips om de communicatie te bevorderen.
Lezing van Kasper Bormans

MemoryHome: Maak van je t(e)huis een geheugenpaleis

 • Hoe kun je kostbare herinneringen langer bewaren? We ontrafelen hoe je ideeën kan verankeren in je eigen mentale landschap of in dat van anderen.
 • Deze lezing is vooral bedoeld om mensen met dementie houvast te geven. Door vaste patronen en objecten eigen te maken, en deze aan elkaar te koppelen ontwikkel je een vaste structuur in je dagelijkse leefomgeving. Zo ontpopt jouw woonkamer zich tot een geheugenpaleis.
Lezing van Kasper Bormans

Het Spel van de Verbeelding: Van Spel naar Levenshouding

 • Wanneer ons geheugen ons in de steek laat kan verbeelding houvast geven. Onze verbeelding raken we namelijk niet kwijt. Aan de hand van dit spel laat Kasper zien hoe we door middel van gesprekken waarin we een beroep doen op onze verbeelding verbinding kunnen maken. Deze manier van communiceren maakt het mogelijk samen weer een lach te delen.
 • Herontdekt elkaar in speeltuin van verwondering. In twaalf stappen maken we van het spel een levenshouding.
Video Kasper Bormans

Kasper over het Spel van verbeelding

Video Kasper Bormans

Als ambassadeur van de campagne 'Vergeet dementie, onthou mens' vertelt Kasper Bormans over verbeelding

Bekijk de lezingen van Kasper Bormans

Wilt u de deelnemers verrassen met een boek van Kasper Bormans na een lezing? Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel direct één of meerdere exemplaren door op de ‘Bestel dit boek’ link te klikken.

Tijd maken voor mensen met dementie - 52 manieren om te blijven communiceren

Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen mensen met dementie. De cijfers stijgen onrustwekkend en het thema raakt ons allemaal. 70% van de personen met dementie woont nog thuis en wordt verzorgd door naasten. De aandoening treft op die manier drie keer zoveel betrokkenen als er patiënten zijn.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Kasper Bormans

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Kasper Bormans geeft lezingen over de volgende onderwerpen