Loading content ...

Kasper Bormans

Kasper Bormans

verbeelding, dementie en levenskwaliteit

Spreker Kasper Bormans is een jonge doctoraatsonderzoeker die verschillende onderzoeksdomeinen met elkaar verbindt. Kasper is uitgegroeid tot een autoriteit en communicatie-expert op gebied van verbeelding, dementie en levenskwaliteit.

 

 

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kasper Bormans doctoreert aan de Leuven School for Mass Communication Research. Hij is auteur van het succesboek ‘Wat Alz?’, uitvinder van het verrassende ‘Spel van de Verbeelding’ en hij ontwikkelt virtuele geheugenpaleizen (MemoryHome) voor mensen met dementie en andere technieken om beter en breder te communiceren.

Spreker Kasper Bormans vertrekt vanuit de leefwereld van dementie en confronteert ons met een nieuwe vorm van communicatie die we als samenleving verloren zijn. Deze inzichten zijn een meerwaarde binnen zeer uiteenlopende omgevingen: scholen, bedrijven en organisaties.  En zinvol voor een waaier aan doelgroepen; studenten, senioren, verpleegkundigen, ouders, leraars,bedrijfsleiders, directies van zorginstellingen en iedereen die optimaler wilt communiceren.

Hij heeft een Master in Management en een Master in Communicatiewetenschappen (Magna Cum Laude); Bachelor Filosofie optie Psychologie (KULeuven). Hij volgde diverse opleidingen rond communicatie, reclametechnieken, geheugentraining bij ouderen, dementie en Alzheimer in binnen- en buitenland. Een van zijn specialisaties is de studie van  onbewuste beïnvloeding, persuasieve communicatie en de toepassing ervan in nieuwe domeinen. Hij reisde voor zijn onderzoek naar geheugen laboratoria in Canada en levenskwaliteit congressen in o.a. Berlijn, Boedapest en Kopenhagen. Ook is hij auteur van het succesvolle boek ‘Wat Alz?’ Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties.

Spreker Kasper Bormans is een gewaardeerd keynote speaker voor een zeer verscheiden publiek: Ted X, Werelddag Dementie, hogescholen, internationale congressen, lezingen in culturele centra, workshops en gespecialiseerde trainingen.

  Lezingen van Kasper Bormans

  Wat Alz?

  • Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties Wat als we reclametechnieken kunnen gebruiken om de impact van onze dagelijkse communicatie te versterken en levenskwaliteit te verhogen?

  Lezingen van Kasper Bormans

  Het Spel van de Verbeelding: Van Spel naar Levenshouding

  • Herontdekt elkaar in speeltuin van verwondering. In twaalf stappen maken we van Het Spel een levenshouding.

  Lezingen van Kasper Bormans

  MemoryHome: Maak van je t(e)huis een geheugenpaleis

  •  Hoe kun je kostbare herinneringen langer bewaren? We ontrafelen hoe je ideeën kan verankeren in je eigen mentale landschap of in dat van anderen.
Gerelateerde sprekers

Kasper Bormans geeft lezingen over de volgende onderwerpen: