Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

Musicus, auteur en energieke spreker over verlies, veerkracht, levenslust en inspiratie

Spreker Luna Zegers

Luna Zegers

Zangeres, componist, auteur, spreker, workshopleider

Tarieven en beschikbaarheid
Luna Zegers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Luna

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Spreker Luna Zegers is de eerste én enige niet-Spanjaard ter wereld met een cum laude conservatorium-titel in flamenco-zang op zak: een unicum. Eerder sloot ze al summa cum laude haar jazz-zangopleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maar niet alleen in haar prestaties is Luna uniek, ook haar familiegeschiedenis is exceptioneel: op jonge leeftijd verliest zij haar beide ouders en enige zus. Na zware jaren, getekend door rouw en een zoektocht naar zingeving, ontwikkelt ze een sterke overlevingsdrang en een energieke levenslust die zich vervolgens uit in haar uitzonderlijke muzikale ontwikkeling.

Ze worstelt zich omhoog en wordt mondiaal de eerste musicus die zich zowel in jazz-zang als in flamenco-zang bekwaamt, studeert met alleen Spanjaarden aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona, en schrijft alle muziek en teksten voor haar afstudeervoorstelling geheel zelf; wederom een unicum. Ook schrijft ze het boek ‘SOLO’, over haar rouwverwerkingsprocessen en haar ervaringen als buitenstaander in de opwindende wereld van de Spaanse flamenco. 

De kracht van Luna’s oeuvre toont zich in de verschillende creatieve vormen waarin ze haar sores heeft omgezet: aangrijpende muziek, boeiende verhalen en een indringend boek, waarmee ze uiting geeft aan haar verdriet én de verwerking daarvan.

Redenen om de lezing van Luna Zegers te boeken

  • De verhalen en muziek van spreker Luna Zegers emotioneren, inspireren en motiveren om, ondanks zware tegenslagen, het beste uit zichzelf te halen.
  • Internationaal gelauwerd zingt en vertelt ze op meeslepende wijze over thema’s als tegenslag, identiteit, verlangen, levenslust, liefde en verlies.
  • Haar bewogen leven heeft ze tot een katalysator gemaakt voor een energiek en bezield bestaan, en ze prikkelt haar toehoorders om positieve keuzes te maken die ertoe doen.
  • In boeiende muzikale lezingen en dynamische workshops behandelt Luna high performance en persoonlijk leiderschap vanuit haar eigen ervaring

Een verhaal over verdriet en rouw, en de troost van muziek

In haar werk schept Luna een fascinerende wereld waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld samenbrengt. Ze koppelt de vurige flamenco-ritmes aan haar jazz-zangachtergrond en creëert zo een volstrekt uniek geluid. Luna verweeft haar prachtige liederen met persoonlijke verhalen waarmee ze haar publiek een intieme kijk in haar leven geeft. Dit alles resulteert in muziekprogramma’s van uitzonderlijke, internationale klasse.

Voor Luna is muziek hét middel om thema’s als motivatie en creativiteit, maar ook verlies en rouw te belichten. Door middel van haar muzikale verhalen inspireert ze mensen om de leiding te nemen over hun eigen leven. Ze schrijft hier het boek ‘SOLO’ over, en in haar reguliere columns voor het glossy tijdschrift Espanje illustreert ze hoe de Spaanse flamenco een positief baken in haar leven is dat haar steeds weer verleidt om het maximale uit zichzelf te halen. Storytelling is haar tweede natuur en vormt voor haar een krachtig instrument om betekenisvolle verbindingen te maken met jezelf en de ander.

Voor vragen, tarieven en beschikbaarheid neem contact met ons op.

Bekijk de lezingen van Luna Zegers
Lezing van spreker Luna Zegers

Solo - Mijn verhaal over verdriet en rouw, en de troost van muziek

Luna’s levensloop is er een van empowerment na grote verliezen te hebben geleden, van keer op keer succesvol omgaan met verandering en tegenslag, en van high performance: het beste in jezelf naar boven halen. Via haar muziek en persoonlijke verhalen bespreekt ze thema’s als persoonlijk en vrouwelijk leiderschap, vitaliteit en levenslust, wendbaarheid en veerkracht, individualiteit en teamwork. Haar insteek is steeds om op energieke wijze vreugde te brengen door de transformerende kracht van muziek en door het maken van bewuste, duurzaam positieve keuzes. Als componist, zangeres en gedreven performer stuurt ze haar begeleidende musici op bevlogen wijze aan en creëert ze muzikale programma’s met inhoud, die inspireren en nog lang blijven nazingen in het hoofd.

Workshop / inspiratiesessie van spreker Luna Zegers

Flamenco - passie, energie & levenslust

Gegrepen door de gloedvolle energie van de Spaanse flamenco buigt Luna haar verleden van rouw en verlies vastbesloten om naar een levenspad waarin levenslust en hartstocht centraal staan. Voor Luna is de zin van het leven de zin ín het leven, en flamencozang en -dans blijken bij uitstek geschikt te zijn om deze levensvreugde op intense wijze te ervaren. Een (inter-)actieve inspiratiesessie van Luna treedt buiten de gebaande paden en beoogt deelnemers te laten voelen wat zij wellicht al weten maar lang niet hebben gevoeld. Wie ben je als individu, waar wil je naartoe en waarom? Waar gaat jouw bloed van stromen? Ben je op je plek, of ben je nog onderweg? In haar workshops daagt Luna uit tot reflectie op wat eenieder inspireert, vanuit een uitnodiging om in beweging te komen en de regie over je eigen leven te (her)nemen.

Luna’s lezingen, workshops en inspiratiesessie kunnen eveneens worden geboekt met live begeleiding van een flamencogitarist, wat maakt dat haar indringende boodschap nóg beter voelbaar wordt. De impact van Luna’s zang en performance geven, samen met het live gitaarspel, een krachtige diepere laag aan de ervaring van toeschouwers / deelnemers.

Luna spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Spaans en kan haar lezingen, workshops en inspiratiesessies geven in deze talen.

Video van spreker Luna Zegers

Luna Zegers bij De Reunie

Video van spreker Luna Zegers

Kruispunt 2017 10 29

Video van spreker Luna Zegers

TOP 2000 A Gogo - Luna Zegers & Vicente Santiago

Video van spreker Luna Zegers

Luna eerste niet-Spaanse flamencozangeres

Bekijk de lezingen van Luna Zegers

Solo - Mijn verhaal over verdriet en rouw, en de troost van muziek

SOLO‘ is Luna’s levensverhaal, vormgegeven als familiekroniek en reisverslag. Ze verloor haar ouders en zus aan ziektes, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze ging op zoek naar troost en een manier om uiting te geven aan haar verdriet, en vond deze in de Spaanse flamencozang. In dit boek doet ze verslag van haar onbezorgde jeugd, van de verdrietige periode van verlies en rouw, en van een hernieuwde levenslust waarmee ze als eerste niet-Spaanse de opleiding flamencozang afrondde aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Luna Zegers

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Luna Zegers geeft lezingen over de volgende onderwerpen