Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Met muziek brengt Fanny mensen in beweging"

Fanny Bod

Fanny Bod

Communicatie met impact: Zangworkshops Teambuilding, Verandering en Leiderschap

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Fanny Bod

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Fanny

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Tarieven en beschikbaarheid
 • Als bevlogen communicatieprofessional met ruime politiek-bestuurlijke ervaring begeleid Fanny Bod mensen op alle niveaus van veranderingen en leiderschapsontwikkeling, daarnaast is ze expert in crisiscommunicatie.
 • Fanny creëert een veilige leeromgeving maar is ook zeker niet bang om haar deelnemers uit hun comfortzone te trekken. Muziek en zang staat in al haar workshops centraal. Waarom? zingen werkt verbindend en versterkt de teamgeest.

Bijna alle organisaties en bedrijven zijn continu in ontwikkeling en verandering. Dit vraagt veel van de leidinggevenden en van hun medewerkers/teams. Bij teams is het belangrijker dan ooit dat zij goed samenwerken. Door samen te zingen versterk je deze samenwerking. Van de leidinggevenden wordt verwacht dat zij een visie hebben op de koers van hun bedrijf. Maar kunnen zij dit ook vol overtuiging uitdragen aan hun medewerkers? Fanny verzorgt samen met een pianist zangworkshops waarin de deelnemers actief met deze thema’s aan de slag kunnen!

Spreker Fanny Bod heeft jarenlange ervaring als strategisch communicatieadviseur, veranderaar, perswoordvoerder en dagvoorzitter. Zo heeft zij gewerkt als woordvoerder voor verschillende ministers en staatssecretarissen en is zij Hoofd Communicatie van de Sociale Verzekeringsbank geweest. Kenmerkend voor spreker Fanny Bod is dat zij het publiek echt laat deelnemen aan het congres of debat. Door haar vriendelijke en innemende persoonlijkheid zorgt zij voor een prettige sfeer op uw congres of bijeenkomst terwijl zij tegelijk inhoudelijk scherp is.

Bekijk de lezingen van Fanny Bod
Spreker Fanny Bod

Teambuilding

 • Samen zingen werkt verbindend en ontspannend. Je merkt dat je door samen te zingen veel mooier klinkt dan in je eentje. Ieder heeft zijn eigen rol, zijn eigen partij, maar als je ‘samenwerkt’ wordt het pas echt een geheel. Een perfecte activiteit voor een vlotte teambuilding.
Spreker Fanny Bod

Leiderschapsontwikkeling

 • Voor leiderschap is moed nodig. Een moedig leider kent zichzelf, weet waar hij voor staat en neemt zelfbewust zijn plek in. In de zangworkshop Leiderschap kun je dit heel goed op een creatieve manier oefenen en daardoor je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen.
Spreker Fanny Bod

Durven te veranderen!

 • Een succesvolle verandering staat of valt met medewerkers die durven te veranderen. In deze workshop daag ik deelnemers uit om uit hun comfortzone te komen. Het belangrijkste is om een eerste stap te (durven) zetten.
Spreker Fanny Bod

Dagvoorzitter

 • Fanny Bod is opgegroeid met de microfoon in haar hand. Al op haar vijfde had ze haar eerste podiumervaring tijdens het toespreken van ruim 200 mensen. Een onvergetelijke ervaring die ervoor zorgde dat haar liefde voor het leiden van debatten en congressen kon blijven groeien. Haar sterkste kracht als dagvoorzitter is dat zij goed kan improviseren en inspelen op wat er gebeurt in de zaal en bij het publiek terwijl zij tegelijk het programma in de gaten houdt.
  Video spreker Fanny Bod

  Zangworkshop

  Bekijk de lezingen van Fanny Bod
  25.08.2018

  Is jouw team in Tune? Hoe samen zingen jouw team versterkt

  Vraag je je wel eens af hoe je je team beter kunt laten functioneren? Waarom sommige dingen niet van de grond komen of stroef verlopen? Vaak heeft dat te maken met de manier van samenwerken in het team. Samen zingen en muziek maken brengt jouw team weer in tune!

  Muziek en vooral zingen werkt heel erg verbindend. Het versterkt de teamspirit. Hoe komt dat? Omdat je met muziek communiceert op een ander niveau. Muziek is niet voor niets al heel lang belangrijk bij allerlei momenten in het leven van mensen. We hebben speciale muziek voor trouwen, voor begrafenissen, voor dansen, voor ontspannen. En als we zingen vertellen we verhalen aan elkaar: we zingen over liefde, over verdriet, over verlies, over blijdschap.

  Zingen gaat over muziek maken en dat doe je samen. Je hoort meteen of  de muzikanten ook echt ‘samen’ muziek maken. Een band of koor klinkt immers pas echt goed als het op elkaar is ingespeeld en als ze hetzelfde voor ogen hebben: dezelfde timing, hetzelfde ritme. Is het een soulnummer of klassiek? Spelen we het snel of langzaam? Zo werkt het ook in teams. Als je elkaar aanvoelt, dan heb je aan een half woord genoeg. Dat werkt prettiger en sneller en het resultaat is beter. En het is essentieel dat je als team weet welke kant je op wilt, hoe je het werk wilt doen. In veel teams speelt echter van alles onderhuids dat een fijne samenwerking belemmert. De één zingt zo hard dat de andere mensen niet meer te horen zijn. De ander laat zich te veel in de rol drukken van tweede viool. De derde zingt net een beetje uit de toon of loopt voor de muziek uit. En soms lijken mensen helemaal een eigen liedje te zingen.

  Dit is op te lossen door samen te zingen, bijvoorbeeld in een Zangworkshop Teambuilding. Door samen te zingen oefen je het naar elkaar luisteren en elkaar te steunen of aan te vullen waar nodig. Tijdens de workshop leren deelnemers dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en dat dat mag. Sterker nog, dat moet! In een koor kan de één hoog en de ander laag zingen. Maar, de kracht van een team is dat je elkaars kwaliteiten respecteert en zoveel mogelijk gebruikt. Luisteren naar elkaar, je eigen stem afstemmen op die van de anderen. Samen een eenheid vormen. Zingen is vooral heel leuk en dat is de zangworkshop dus ook. Het is teamwerk met veel plezier.

  Samen zingen is ook een kwestie van doen. Je kunt er eindeloos over praten maar daar schiet je niets mee op.
  Kom het daarom vooral ervaren!

  Bekijk de lezingen van Fanny Bod
  Vrijblijvend informatie over Fanny Bod

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Fanny Bod geeft lezingen over de volgende onderwerpen