Bel ons op +31 (0)30 80 80 884

En krijg professioneel advies van onze deskundige consultants

Onze sprekers zijn ook beschikbaar voor online events en webinars. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zwerfafval, het zorgt voor een enorme ramp

Peter Smith

Peter Smith

Duurzaamheid, Zwerfafval & Plasic Soep

Tarieven en beschikbaarheid
Vrijblijvend informatie over Peter Smith

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Peter

Lecture icon

Lezingen

Tarieven en beschikbaarheid

Duurzaamheid, Zwerfafval & Plastic Soep

Peter Smith had ooit een heel groot probleem waar hij bijna aan onderdoor ging. Hij klaagde bij allerlei instanties en wie het maar horen wilde over zijn probleem. Telkens had hij de hoop dat die instanties hem zouden helpen. Helaas, het maakte het probleem alleen maar groter. Totdat hij zelf iets heel kleins ging doen. Iets waarvan hij dacht dat het te klein was om van enige betekenis te zijn. Juist omdat het zo klein was kostte het ook geen moeite, dus ging hij het doen. En ineens werd het probleem er vele male kleiner door.  

Spreker Peter Smith begon met zijn blog Klean: Klagen Loont Echt Absoluut Niet. En Peter’s levensfilosofie is sindsdien dat, ongeacht de grootte van het probleem, hij opzoek gaat naar het kleinste dat je er aan kunt doen en dat doen. Zo ook met zwerfafval, Peter ging elke dag één stukje opruimen. Het bleek de vlinderslag te zijn die inmiddels al behoorlijk veel wind veroorzaakt.

Ook ontdekte Peter dat zwerfafval de ‘hoofdsponsor’ is van de Plastic Soep. De Plastic Soep; op allerlei sites kun je lezen hoe groot die is, waardoor die ontstaat, maar bijna nergens lees je wat het is. Het is een gerecht! Eentje die letterlijk en figuurlijk op het bordje van onze kinderen terecht komt. Het dringt de voedselketen binnen. Toen spreker Peter Smith dit in 2010 ontdekte is hij meer gaan doen dan één stukje zwerfafval per dag opruimen. Hij maakte het grootste kunstwerk ter wereld dat geheel van zwerfafval gemaakt is: de Wereld van Zwerfvuil. Dankzij dit beeld zijn ontzettend veel kranten en TV-programma’s over zwerfafval en de Plastic Soep gaan berichten. Door dit kunstwerk werd Peter gevraagd voor lezingen. Hij heeft zijn sprekers-angst moeten overwinnen en zijn derde lezing was gelijk al voor 2500 wetenschappers in de grootste zaal van Nederland; het World Forum in den Haag. Inmiddels heeft hij drie TEDx-lezingen gegeven, waaronder TEDxAmsterdam.

Peter Smith is een van de meest inspirerende sprekers van dit moment. Eerst laat hij zijn publiek schrikken over de gevolgen van iets wat we inmiddels als bijna gewoon ervaren. Zwerfafval, het zorgt voor een enorme ramp. En op het moment dat je de moed helemaal in de schoenen is gezakt laat hij op overtuigende manier zien hoe kinderlijk eenvoudig dit op te lossen is. Gewoon door de zelfde kracht te gebruiken die dit probleem veroorzaakt; dagelijks iets doen dat zo klein is dat je denkt dat het geen verschil maakt.

Redenen om spreker Peter Smith te boeken:

 • De lezingen van Peter zetten je aan het denken. Zeker als het gaat om duurzaamheid
 • De motiverende lezingen van Peter zijn geschikt voor iedereen
 • De lezingen van Peter zijn inspirerend en uitdagend
Bekijk de lezingen van Peter Smith
Lezing van spreker Peter Smith

Plastic Soep

Iedereen wil graag het probleem bij de bron aanpakken. Maar durven we wel op zoek te gaan naar de bron?

Lezing van spreker Peter Smith

Zwerfafval

Het echte probleem van zwerfafval is dat het te gemakkelijk is op te lossen.

Lezing van spreker Peter Smith

The Power of One

De grootste kracht op Aarde. Nu nog destructief, maar met een druk op de knop switcht het naar de grootst mogelijke constructieve kracht.

  Vrijblijvend informatie over Peter Smith

  Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Of neem direct contact op:

  Bel: +31(0)308080884

  Peter Smith geeft lezingen over de volgende onderwerpen