Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De toegevoegde waarde van duurzaamheid voor uw business

Marga Hoek

Marga Hoek

Duurzaamheid & Economie

Tarieven en beschikbaarheid
Marga Hoek

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marga

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

De toegevoegde waarde van duurzaamheid voor uw business

Internationaal spreker Marga Hoek laat zien op wat voor manier ondernemen verandert wanneer duurzaamheid als uitgangspunt wordt genomen en hoe dit bijdraagt aan de Nieuwe Economie. Deze nieuwe manier van ondernemen is voor het bedrijfsleven, de wetenschap maar ook zeker voor de politiek zeer interessant. De juiste benadering voor een mooie toekomst!

Na Marga Hoeks universitaire opleiding in Strategic Management werkte zij enkele jaren als consultant voordat zij CEO werd van Thunnissen Groep BV. Als CEO gebruikte Marga haar kennis en ervaringen om het bedrijf met een duidelijke visie naar de toekomst te leiden. In 2010 richtte Marga De Groene Zaak op, in 2012 gevolgd door de oprichting van Het Groene Brein. Na jarenlang als CEO de organisatie te hebben geleid, is zij momenteel actief is als Board Member. Als Voorzitter van ondermeer Het Groene Brein ondersteunt daarnaast spreker Marga Hoek ondernemers die stappen willen zetten richting de nieuwe economie.  Samen met kleine, middelgrote en grote bedrijven kijkt zij naar de toekomst en hoe wij hier onze economische groei op kunnen richten.

Redenen om spreker Marga Hoek te boeken:

  • Marga biedt meerdere handvatten en tools die jouw organisatie helpen met het behalen van betere resultaten op het gebied van duurzaamheid
  • Marga geeft inspirerende lezingen aan zowel kleine als grote organisaties
  • De ruime ervaring van Marga als spreker zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement

Spreker Marga Hoek schreef het boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’, verkozen tot managementboek 2014. In 2016 is de Internationale versie uitgekomen onder de titel ’New Economy Business’. Ze schreef dit boek om te laten zien hoe succesvol ondernemen en duurzaamheid hand in hand gaan. Daarnaast schrijft ze regelmatig artikelen voor o.a. the Huffington Post.

Marga Hoek heeft met haar jarenlange ervaring als bestuurder, directielid en nu algemeen directeur een zeer gedegen kennis van ondernemerschap en van de duurzame economie. Op wat voor manier gaan deze twee hand in hand? Hoe kunt ook u binnen uw bedrijf duurzaamheid als vertrekpunt nemen? Hoe kan de wetenschap hier nieuwe inzichten in geven en het nog sneller plaats te laten vinden? Marga gaat graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden en hoe u het zelf kunt toepassen.

Marga verzorgt lezingen in het Nederlands en Engels en is daarnaast inzetbaar als dagvoorzitter en discussieleider.

Bekijk de lezingen van Marga Hoek
Lezing van spreker Marga Hoek

The Trillion Dollar Shift

In deze lezing vertelt Marga over over hoe we met business en kapitaal de kansen kunnen benutten die de Sustainable Development Goals (SDGs) bieden. Door te verbinden met deze doelen kan goed zaken gedaan worden, met een betere wereld als gevolg door invulling te geven aan die werelddoelen. Innovatie is daarbij sleutelwoord (ICT and advanced technology). De lezing is gebaseerd op haar nieuwste boek “The Trillion Dollar Shift”.

Lezing van spreker Marga Hoek

Corporate Capital for Good

Marga Hoek heeft zich verdiept in de nieuwe beweging die ze Capital for Goods noemt: Het investeren in en financieren van business die een directe, positieve invloed heeft op Sustainable Development Goals. Er ontstaan vernieuwende businessmodellen met oog voor duurzaamheid. Het corporate venture capital-model is een van de modellen die hier voor gebruikt kan worden. Ook iets voor uw bedrijf? Marga geeft informatieve lezingen over dit thema.

Lezing van spreker Marga Hoek

De Nieuwe Economie

Bij velen bestaat het beeld dat wanneer men Duurzaam wil ondernemen, je hier altijd financieel op in moet leveren. We gaan toe naar een economie waar dit beeld zal veranderen. Duurzaam ondernemen is een verrijkking voor uw bedrijf. In de Nieuwe Economie verschuift het uitgangspunt. Bezit is niet meer hetgeen waar men naar streeft. Sterker nog, bezit kan worden gezien als een belemmering voor een vrijheid. Kortom, een hele andere manier van denken.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de nieuwe Economie. De vraag ‘Heb je weleens over de mogelijkheden binnen het Duurzaam Ondernemerschap gedacht?’ wordt niet meer gesteld. Met zijn allen werken wij toe naar een Duurzame wereld!

Video van spreker Marga Hoek

Gaan succesvol ondernemen en duurzaam ondernemen samen?

Bekijk de lezingen van Marga Hoek
24.09.2018

Duurzaam ondernemen: Goed doen, goed verdienen

The Trillion Dollar Shift 

Noem het een to-do-list voor de wereld. De 17 Global Development Goals (SDG’s) van de VN vormen samen een agenda om wereldwijde problemen als armoede, honger, klimaatverandering en falende gezondheidszorg het hoofd te bieden. Bedrijfsleven en financiële sector kunnen daaraan een enorme bijdrage leveren, die ook nog eens winstgevend kan zijn, ofwel: “business for good is good business.” Ik schreef er een boek over, en wel over de kansen die deze doelen voor bedrijfsleven en financiële sector bieden. Een concreet boek dat net zozeer interessant is voor overheid, burgers en wetenschappers. Omdat het ons allen nieuwe doelen verschaft, een nieuwe kijk op de wereld en hoe we kunnen bijdragen aan een betere wereld. Helder en concreet en met tastbaar resultaat. De doelen zijn namelijk heel helder, alle zeventien en de dealine staat op: 2030. Dus elk jaar telt.

Steeds meer bedrijven onderkennen dat er belangrijke ecologische en sociale randvoorwaarden zijn om een goede businesscase te realiseren. Hun eigen belangen lopen parallel met die van de wereld als geheel. Honger, gebrek aan opleiding, ondermaatse gezondheidszorg, niet-duurzame energie, klimaatverandering: het zijn stuk voor stuk zaken die op korte termijn aangepakt moeten worden, willen we een wereld houden waarin we ook in de toekomst zaken kunnen doen. En hoe we die wereld in stand kunnen houden, daar zijn die SDG’s een enorm goed kompas voor. Maar: hoe pas je ze toe, en hoe maak je ‘er business van’? Om inzicht en overzicht en vooral concrete handvatten te geven schreef ik het boek “The Trillion Dollar Shift”. Centraal daarin staat hoe je via ondernemen en investeren een positieve invloed kunt hebben op dee werelddoelen, en tegelijkertijd een goede busienss case kunt creeeren.

Wereldboek

Het boek is vooral bijzonder omdat er voor alle economische sectoren is uitgewerkt waar de echte ‘impact domains’ liggen – de nieuwe, duurzame en zeer winstgevende markten van de toekomst die ook nog eens waarde toevoegen aan de SDG’s. Daarvoor heb ik niet alleen alle bestaande rapporten over de SDG’s doorgewerkt, maar ook twee jaar gewerkt aan het verzamelen en uitwerken van vijftig cases, verspreid over de hele wereld. Per bedrijf heb ik uitgewerkt op welke SDG’s zij impact hebben, en hoe ze dat doen. Daar zitten trouwens nog best wat Nederlandse bedrijven tussen, want in duurzaam ondernemerschap doen we het wereldwijd helemaal niet zo slecht. Maar het is verder wel een echt wereldboek, want de SDG’s adresseren wereldwijde uitdagingen en ook de impact van bedrijven is vrijwel altijd internationaal.”

Financiële sector

“Een derde reden om dit boek te schrijven was dat er tot nu toe niemand specifiek heeft uitgezocht welke bijdrage de financiële sector kan leveren aan de realisatie van de SDG’s. Ik heb dat in kaart gebracht voor alle bekende partijen – banken, pensioenfondsen, verzekeraars, assetmanagers, private equity firms, enzovoorts. Ook bevat het boek een uniek hoofdstuk over de versnellingskracht van IT en advanced technology tegen de achtergrond van de SDG’s.” “Hoewel het boek pas een paar maanden uit is, merk ik dat het verhaal nu echt begint te landen in de top van het bedrijfsleven. Ik doe steeds meer boardmeetings en -diners, waarbij ik ook echt concreet kan maken wat die bedrijven zelf kunnen doen. Ik denk dat dit boek op precies het juiste moment is verschenen.”

Marga Hoek is voormalig CEO en nu bestuurder van diverse ondernemingen, internationaal. Ze schreef eerder het boek ‘New Economy Business’, dat werd uitgeroepen tot Management Book of the Year. Het nieuwe boek met de titel ‘The Trillion Dollar Shift’ werd op 25 januari gelanceerd tijdens het Economisch Wereldforum in Davos en is onder meer verkrijgbaar via businessforgood.world

Bekijk de lezingen van Marga Hoek

The Trillion Dollar Shift - Achieving the Sustainable Development Goals: Business for Good Is Good Business

Over the past 30 years, the world has seen great social improvements. Technology has been developing at an enormous pace and is helping to solve our most pressing social and environmental challenges. Yet, despite this success, our current model of development is still deeply problematic. This book illustrates for business how to make the much-needed Trillion Dollar Shift.

Bestel dit boek

Zakendoen in de nieuwe economie - Internationale Editie Met 50 businesscases van over de hele wereld

‘Zakendoen in de nieuwe economie – Internationale editie’ is de vernieuwde versie van het boek dat in 2014 werd gekozen tot Managementboek van het Jaar. Deze nieuwe editie neemt het wereldwijde perspectief als uitgangspunt en geeft op die manier een nieuwe kijk op de economie van morgen. Met succesvolle businesscases van over de hele wereld en de jongste, meest innovatieve ontwikkelingen in economie, maatschappij en technologie, illustreert deze internationale editie van ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ het potentieel van de transitie naar een waardegedreven economie.

Bestel dit boek

Zakendoen in de nieuwe economie - Zeven vensters op succes

De inhoud van ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ kwam mede tot stand door intensieve crowd sourcing, tientallen interviews met CEO’s en de input van toonaangevende wetenschappers en (internationale) opinieleiders.

Dit boek is een must read voor ondernemers, politici, beleidsmakers, wetenschappers en studenten die zich willen scherpen aan de visie en praktijkervaring van koplopers en zich willen inspannen voor een versnelde verduurzaming van de economie.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Marga Hoek

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Marga Hoek geeft lezingen over de volgende onderwerpen