Bel ons op 030 80 80 884

en krijg professioneel advies van onze deskundige consultants
Sprekersbureau Athenas

De toekomst van uw bedrijf begint met duurzaamheid

Marga Hoek

Marga Hoek

Expert in duurzame bedrijfsstrategieën, leiderschap en de economie. Ze is een ervaren spreker en dagvoorzitter.

Tarieven en beschikbaarheid
Marga Hoek

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Over Marga

Lecture icon

Lezingen

Video icon

Video

Interviews icon

Artikelen

Books icon

Boeken

Tarieven en beschikbaarheid

Hoe kan uw organisatie duurzaamheid als drijvende kracht omarmen? Spreker Marga Hoek biedt diepgaande inzichten in het integreren van duurzame principes in uw bedrijfsstrategie. Als vooraanstaand expert op het gebied van duurzaam ondernemerschap, helpt zij organisaties om niet alleen toekomstbestendig te worden, maar ook om innovatie en winstgevendheid te stimuleren door middel van duurzaamheid.

Een lezing van Marga Hoek biedt:

  • Praktische handvatten en tools voor betere duurzaamheidsresultaten en bedrijfsvoering
  • Inspiratie voor toekomstgericht leiderschap in zowel kleine als grote organisaties
  • Een professionele presentatie die gegarandeerd een succesvol evenement oplevert

De toegevoegde waarde van duurzaamheid voor uw business

Spreker Marga Hoek is een toonaangevend expert in duurzaam ondernemen en een voorvechter van de Nieuwe Economie, waar duurzaamheid en ondernemerschap elkaar versterken. Met een academische achtergrond in Strategic Management en een indrukwekkende carrière als consultant en CEO, heeft Marga uitgebreide ervaring opgedaan in het leiden van bedrijven naar een duurzame toekomst.

Als CEO van Thunnissen Groep BV zette Marga duurzaamheid centraal in haar visie, wat leidde tot significante bedrijfsvoordelen en vooruitgang. Haar passie voor verantwoord ondernemen bracht haar vervolgens naar de positie van algemeen directeur bij De Groene Zaak, waar ze samenwerkte met diverse bedrijven om duurzame economische groei te bevorderen.

Marga is ook auteur van het bekroonde boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’, waarin ze aantoont hoe duurzaamheid en succesvol ondernemen hand in hand gaan. Het boek, gekozen tot managementboek van het jaar 2014, biedt waardevolle inzichten in hoe bedrijven kunnen profiteren van een duurzame aanpak. Als oprichter en bestuursvoorzitter van Het Groene Brein helpt Marga wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers om samen te werken aan de transitie naar de Nieuwe Economie.

Haar diepgaande kennis en praktische benadering maken haar een gewilde spreker op internationale podia, waar ze organisaties inspireert en uitrust met de tools om duurzaamheid in hun kernstrategieën te integreren. Met haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis is Marga Hoek dé expert om uw organisatie te begeleiden op weg naar een duurzame en winstgevende toekomst.

Boek nu een inspirerende lezing van Marga Hoek en ontdek hoe uw bedrijf kan floreren door duurzaamheid centraal te stellen.

 

Bekijk de lezingen van Marga Hoek
Lezing van spreker Marga Hoek

Business for Good

Hoe kun je de groeimogelijkheden van bedrijven met een duurzaam karakter ontketenen en zo een positieve invloed op de wereld uitoefenen? In deze lezing bespreekt spreker Marga Hoek praktijkvoorbeelden van bedrijven uit verschillende hoeken van de wereld die duurzaamheid en succes hebben weten te combineren. Laat uw organisatie inspireren door de strategieën en tactieken die deze bedrijven hebben toegepast en ontdek hoe u deze kunt implementeren om zowel uw bedrijf als de planeet te laten floreren.

Lezing van spreker Marga Hoek

Het bedrijfsleven en duurzame ontwikkeling

Hoe kunnen bedrijven een significante bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de Sustainable Development Goals en tegelijkertijd winstgevend blijven? Spreker Marga Hoek biedt een diepgaande analyse van de specifieke uitdagingen op elk continent en de zakelijke oplossingen die hierbij passen. Met haar uitgebreide ervaring als CEO en algemeen directeur van diverse bedrijven, brengt Marga een schat aan kennis over de mogelijkheden voor organisaties om duurzaamheidsdoelstellingen te integreren in hun bedrijfsstrategieën. Deze lezing is een must voor organisaties die hun impact willen vergroten en tegelijkertijd hun rendement willen waarborgen.

Lezing van spreker Marga Hoek

Versus sla klimaatverandering met business en kapitaal

Klimaatverandering is een van de meest dringende uitdagingen van onze tijd. In deze inspirerende lezing bespreekt spreker Marga Hoek hoe bedrijven en investeringen effectief kunnen bijdragen aan de aanpak van klimaatverandering. Marga deelt cruciale inzichten over de uitdagingen en impact van klimaatverandering, evenals de nieuwste technologische en zakelijke innovaties die een rol spelen in de oplossing. Organisaties krijgen waardevolle handvatten om duurzaamheid te integreren in hun kernactiviteiten en investeringsstrategieën, wat niet alleen bijdraagt aan een betere wereld, maar ook aan hun eigen langetermijnsucces.

Marga Hoek als dagvoorzitter

Dagvoorzitterschap

Marga Hoek is een vooraanstaand expert in duurzaam ondernemerschap en de auteur van het bekroonde boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’. Als dagvoorzitter brengt zij haar uitgebreide kennis van strategisch management en duurzaamheid naar de tafel, wat zorgt voor inhoudelijk rijke en boeiende discussies. Marga’s energieke en charismatische presentatie stijl houdt het publiek geboeid en betrokken, terwijl haar vermogen om complexe thema’s begrijpelijk te maken, elke bijeenkomst naar een hoger niveau tilt. Met Marga Hoek als dagvoorzitter krijgt uw evenement de perfecte balans tussen deskundigheid en inspirerend leiderschap.

     

Video van spreker Marga Hoek

Gaan succesvol ondernemen en duurzaam ondernemen samen?

 

 

Bekijk de lezingen van Marga Hoek
24.09.2018

Duurzaam ondernemen: Goed doen, goed verdienen

The Trillion Dollar Shift 

Noem het een to-do-list voor de wereld. De 17 Global Development Goals (SDG’s) van de VN vormen samen een agenda om wereldwijde problemen als armoede, honger, klimaatverandering en falende gezondheidszorg het hoofd te bieden. Bedrijfsleven en financiële sector kunnen daaraan een enorme bijdrage leveren, die ook nog eens winstgevend kan zijn, ofwel: “business for good is good business.” Ik schreef er een boek over, en wel over de kansen die deze doelen voor bedrijfsleven en financiële sector bieden. Een concreet boek dat net zozeer interessant is voor overheid, burgers en wetenschappers. Omdat het ons allen nieuwe doelen verschaft, een nieuwe kijk op de wereld en hoe we kunnen bijdragen aan een betere wereld. Helder en concreet en met tastbaar resultaat. De doelen zijn namelijk heel helder, alle zeventien en de dealine staat op: 2030. Dus elk jaar telt.

Steeds meer bedrijven onderkennen dat er belangrijke ecologische en sociale randvoorwaarden zijn om een goede businesscase te realiseren. Hun eigen belangen lopen parallel met die van de wereld als geheel. Honger, gebrek aan opleiding, ondermaatse gezondheidszorg, niet-duurzame energie, klimaatverandering: het zijn stuk voor stuk zaken die op korte termijn aangepakt moeten worden, willen we een wereld houden waarin we ook in de toekomst zaken kunnen doen. En hoe we die wereld in stand kunnen houden, daar zijn die SDG’s een enorm goed kompas voor. Maar: hoe pas je ze toe, en hoe maak je ‘er business van’? Om inzicht en overzicht en vooral concrete handvatten te geven schreef ik het boek “The Trillion Dollar Shift”. Centraal daarin staat hoe je via ondernemen en investeren een positieve invloed kunt hebben op dee werelddoelen, en tegelijkertijd een goede busienss case kunt creeeren.

Wereldboek

Het boek is vooral bijzonder omdat er voor alle economische sectoren is uitgewerkt waar de echte ‘impact domains’ liggen – de nieuwe, duurzame en zeer winstgevende markten van de toekomst die ook nog eens waarde toevoegen aan de SDG’s. Daarvoor heb ik niet alleen alle bestaande rapporten over de SDG’s doorgewerkt, maar ook twee jaar gewerkt aan het verzamelen en uitwerken van vijftig cases, verspreid over de hele wereld. Per bedrijf heb ik uitgewerkt op welke SDG’s zij impact hebben, en hoe ze dat doen. Daar zitten trouwens nog best wat Nederlandse bedrijven tussen, want in duurzaam ondernemerschap doen we het wereldwijd helemaal niet zo slecht. Maar het is verder wel een echt wereldboek, want de SDG’s adresseren wereldwijde uitdagingen en ook de impact van bedrijven is vrijwel altijd internationaal.”

Financiële sector

“Een derde reden om dit boek te schrijven was dat er tot nu toe niemand specifiek heeft uitgezocht welke bijdrage de financiële sector kan leveren aan de realisatie van de SDG’s. Ik heb dat in kaart gebracht voor alle bekende partijen – banken, pensioenfondsen, verzekeraars, assetmanagers, private equity firms, enzovoorts. Ook bevat het boek een uniek hoofdstuk over de versnellingskracht van IT en advanced technology tegen de achtergrond van de SDG’s.” “Hoewel het boek pas een paar maanden uit is, merk ik dat het verhaal nu echt begint te landen in de top van het bedrijfsleven. Ik doe steeds meer boardmeetings en -diners, waarbij ik ook echt concreet kan maken wat die bedrijven zelf kunnen doen. Ik denk dat dit boek op precies het juiste moment is verschenen.”

Marga Hoek is voormalig CEO en nu bestuurder van diverse ondernemingen, internationaal. Ze schreef eerder het boek ‘New Economy Business’, dat werd uitgeroepen tot Management Book of the Year. Het nieuwe boek met de titel ‘The Trillion Dollar Shift’ werd op 25 januari gelanceerd tijdens het Economisch Wereldforum in Davos en is onder meer verkrijgbaar via businessforgood.world

Bekijk de lezingen van Marga Hoek

The Trillion Dollar Shift - Achieving the Sustainable Development Goals: Business for Good Is Good Business

Over the past 30 years, the world has seen great social improvements. Technology has been developing at an enormous pace and is helping to solve our most pressing social and environmental challenges. Yet, despite this success, our current model of development is still deeply problematic. This book illustrates for business how to make the much-needed Trillion Dollar Shift.

Bestel dit boek

Zakendoen in de nieuwe economie - Internationale Editie Met 50 businesscases van over de hele wereld

‘Zakendoen in de nieuwe economie – Internationale editie’ is de vernieuwde versie van het boek dat in 2014 werd gekozen tot Managementboek van het Jaar. Deze nieuwe editie neemt het wereldwijde perspectief als uitgangspunt en geeft op die manier een nieuwe kijk op de economie van morgen. Met succesvolle businesscases van over de hele wereld en de jongste, meest innovatieve ontwikkelingen in economie, maatschappij en technologie, illustreert deze internationale editie van ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ het potentieel van de transitie naar een waardegedreven economie.

Bestel dit boek

Zakendoen in de nieuwe economie - Zeven vensters op succes

De inhoud van ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ kwam mede tot stand door intensieve crowd sourcing, tientallen interviews met CEO’s en de input van toonaangevende wetenschappers en (internationale) opinieleiders.

Dit boek is een must read voor ondernemers, politici, beleidsmakers, wetenschappers en studenten die zich willen scherpen aan de visie en praktijkervaring van koplopers en zich willen inspannen voor een versnelde verduurzaming van de economie.

Bestel dit boek
Vrijblijvend informatie over Marga Hoek

Snel informatie over tarieven en beschikbaarheid

  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of neem direct contact op:

Bel: +31(0)308080884

Marga Hoek geeft lezingen over de volgende onderwerpen