Loading content ...

Marga Hoek

Marga Hoek

Duurzaamheid & Economie

In de Nieuwe Economie gaan duurzaamheid en ondernemen hand in hand. Je als bedrijf inzetten op gebied van duurzaamheid is geen vooruitstrevend ideaal meer, het wordt een belangrijk onderdeel van het businessplan. Spreker Marga Hoek laat zien dat wanneer u duurzaamheid als vertrekpunt neemt, dit een toegevoegde waarde voor uw business is.

Boek een lezing

Zou u graag meer willen weten over deze spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op. We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Internationaal spreker Marga Hoek laat zien op wat voor manier ondernemen verandert wanneer duurzaamheid als uitgangspunt wordt genomen en hoe dit bijdraagt aan de Nieuwe Economie. Deze nieuwe manier van ondernemen is voor het bedrijfsleven, de wetenschap maar ook zeker voor de politiek zeer interessant. De juiste benadering voor een mooie toekomst!

Na Marga Hoeks universitaire opleiding in Strategic Management werkte zij enkele jaren als consultant voordat zij CEO werd van Thunnissen Groep BV. Als CEO gebruikte Marga haar kennis en ervaringen om het bedrijf met een duidelijke visie naar de toekomst te leiden. In 2010 richtte Marga De Groene Zaak op, in 2012 gevolgd door de oprichting van Het Groene Brein. Na jarenlang als CEO de organisatie te hebben geleid, is zij momenteel actief is als Board Member. Als Voorzitter van ondermeer Het Groene Brein ondersteunt daarnaast spreker Marga Hoek ondernemers die stappen willen zetten richting de nieuwe economie.  Samen met kleine, middelgrote en grote bedrijven kijkt zij naar de toekomst en hoe wij hier onze economische groei op kunnen richten.

Spreker Marga Hoek schreef het boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’, verkozen tot managementboek 2014. In 2016 is de Internationale versie uitgekomen onder de titel ’New Economy Business’. Ze schreef dit boek om te laten zien hoe succesvol ondernemen en duurzaamheid hand in hand gaan. Daarnaast schrijft ze regelmatig artikelen voor o.a. the Huffington Post.

Marga Hoek heeft met haar jarenlange ervaring als bestuurder, directielid en nu algemeen directeur een zeer gedegen kennis van ondernemerschap en van de duurzame economie. Op wat voor manier gaan deze twee hand in hand? Hoe kunt ook u binnen uw bedrijf duurzaamheid als vertrekpunt nemen? Hoe kan de wetenschap hier nieuwe inzichten in geven en het nog sneller plaats te laten vinden? Marga gaat graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden en hoe u het zelf kunt toepassen.

Marga verzorgt lezingen in het Nederlands en Engels en is daarnaast inzetbaar als dagvoorzitter en discussieleider.

  Lezing van spreker Marga Hoek

  The Trillion Dollar Shift

  • In deze lezing vertelt Marga over over hoe we met business en kapitaal de kansen kunnen benutten die de Sustainable Development Goals (SDGs) bieden. Door te verbinden met deze doelen kan goed zaken gedaan worden, met een betere wereld als gevolg door invulling te geven aan die werelddoelen. Innovatie is daarbij sleutelwoord (ICT and advanced technology). De lezing is gebaseerd op haar nieuwste boek “The Trillion Dollar Shift”.

   

   

  Lezing van spreker Marga Hoek

  Corporate Capital for Good

  • Marga Hoek heeft zich verdiept in de nieuwe beweging die ze Capital for Goods noemt: Het investeren in en financieren van business die een directe, positieve invloed heeft op Sustainable Development Goals. Er ontstaan vernieuwende businessmodellen met oog voor duurzaamheid. Het corporate venture capital-model is een van de modellen die hier voor gebruikt kan worden. Ook iets voor uw bedrijf? Marga geeft informatieve lezingen over dit thema.

   

   

  Lezing van spreker Marga Hoek

  De Nieuwe Economie

  • Bij velen bestaat het beeld dat wanneer men Duurzaam wil ondernemen, je hier altijd financieel op in moet leveren. We gaan toe naar een economie waar dit beeld zal veranderen. Duurzaam ondernemen is een verrijkking voor uw bedrijf. In de Nieuwe Economie verschuift het uitgangspunt. Bezit is niet meer hetgeen waar men naar streeft. Sterker nog, bezit kan worden gezien als een belemmering voor een vrijheid. Kortom, een hele andere manier van denken.
  • Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de nieuwe Economie. De vraag ‘Heb je weleens over de mogelijkheden binnen het Duurzaam Ondernemerschap gedacht?’ wordt niet meer gesteld. Met zijn allen werken wij toe naar een Duurzame wereld!
Gerelateerde sprekers

Marga Hoek geeft lezingen over de volgende onderwerpen: